AKP'li Gül: HDP'liler 'evet' oyu verecek!

AKP'li Gül: HDP'liler 'evet' oyu verecek!
Başkanlık sistemini öngören anayasa değişikliğini MHP’li Parsak ile birlikte hazırlayan AKP’li Gül, PKK’nın siyasi kanadından “evet” oyu çıkacağını söyledi.

Hanife Açıkalın / Yeniçağ

Başbakan Binali Yıldırım’ın; “Kandil, PKK ve HDP ‘Hayır’ diyor, onun için ‘Evet’ diyoruz” sözlerinin aksine, AKP Genel Sekreteri Abdulhamit Gül ve AKP Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, PKK terör örgütünün siyasi kanadı HDP’lilerin referendumda “Evet” diyeceğini açıkladı. Bilindiği gibi Başbakan Binali Yıldırım, MHP ile birlikte destek verdikleri anayasa değişikliğini savunurken, yaptığı konuşmalarda sık sık “Neden ‘Evet’ diyoruz? PKK ‘Hayır’ diyor, onun için ‘Evet’ diyoruz. HDP ‘Hayır’ diyor, onun için ‘Evet’ diyoruz. ‘Hayır’cılara bakın ona göre kararınızı
verin” ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da benzer açıklamalarda bulundu.

abdulhamit.jpg

TABAN TABANA ZIT

Ancak, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak’la birlikte başkanlık sisttemini öngören anayasa değişikliği düzenlemesini hazırlayan AKP Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, PKK terör örgütünün siyasi kanadı HDP’lilerin referendumda ‘Evet’ diyeceğini söyledi.

Gül, “Bu, AK Parti ve MHP’nin uzlaşarak getirdiği bir teklif. Türkiye’deki bütün partilerin, parti dışındaki kararsızların, sandığa gitmeyecek seçmenlerin de güçlü Türkiye için kabul edeceği bir metin. HDP tabanı da dahil olmak üzere birçok kesimden destek alacağımıza inanıyorum. Kampanyada kamuoyu ile daha da güçlü şekilde paylaştığımızda
oranın artacağına inanıyorum” dedi.

orhan.jpg

SANDIĞA YANSIYACAK

AKP Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu da başkanlık referandumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Miroğlu, HDP tabanının yarısından fazlasının “Evet” diyeceğini belirtti. AKP Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, “5 milyona yakın son durumda HDP’nin oyu var. Bu oyların önemli bir kısmının, yarısından fazlasının ‘Evet’ oyu olarak sandığa yansıyacağı kanaatindeyim. Kürt vatandaşlarımız değişime kapalı bir kitle oluşturmuyorlar.

Tarihi değişim dönemlerinde, Kurtuluş Savaşı’mız dahil hep olumlu ve destekleyici bir tavrın içinde oldu Kürt halkı” dedi. Milliyet Gazetesi’nden Önder Yılmaz’a konuşan Orhan Miroğlu, “HDP ve PKK cephesinden gelen saldırılara rağmen, HDP’ye oy veren kitlenin içinde bile ‘bu meseleler nasıl çözülebilir’ sorusuna cevap konusunda yüzde 65 oyla hâlâ Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önde duruyor. Yüzde 25 civarında, ‘Demirtaş bu meseleyi çözer’ deniyordu. 60’lı 70’li yıllardaki inkâr sürecinden bugüne gelindiğinde izlenen politikaların boşa çıkması, sancılı dönemlerin yaşanmasına rağmen ilk defa bir lidere karşı, o lideri siyasi manada desteklemeyen insanların bile güven duyması söz konusu” diye ifade etti.