AKP'li il başkanının şantiyesinde çalışan işçi 3. kattan düşerek hayatını kaybetti

AKP'li il başkanının şantiyesinde çalışan işçi 3. kattan düşerek hayatını kaybetti
AKP il başkanının inşaatında çalışan işçi, 3. kattan düşerek hayatını kaybetti.

Akay AKTAŞ - IĞDIR / YENİÇAĞ

Iğdır Bağlar Mahallesi, Kafkas Caddesi, Gürel Sokakta inşaatı devem eden bir şantiye alanında Ömer Üçrak isimli vatandaş edinilen bilgilere göre dengesini kaybederek 3. kattan düştü. 

Yerde hareketsiz yatan yaralıyı gören vatandaşlar 112 acil servisi arayarak ambulans çağırdı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından Iğdır devlet hastanesine kaldırılan Üçrak''ın, hastane yolunda hayatını kaybettiği bilgisine ulaşıldı.

İNŞAAT ALANINDA HİÇBİR GÜVENLİK ÖNLEMİ YOK.

Ölüm haberinin kentte yayılmasının ardından olay yerinde yapılan incelemelerde, bazı katlarda, betonu dengede tutabilmek için ince kalasların kullanıldığı ve herhangi bir güvenlik önleminin olmadığı ve inşaat malzemelerinin etrafta dağınık bir şekilde bulunduğunu tespit edilen binanın mühendisinin AKP Iğdır İl Başkanı Ali Kemal Ayaz,  mimarının ise kardeşi Ekber Ayaz olduğu öğrenildi.

Ekber Ayaz, daha önceleri de 21 F şartı ile (zaman bahane edilerek) Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü''nün pazarlık usulü ile yapmış olduğu ihaleye tek teminat yatıran ve kolaylıkla işi alan firma sahibi olarak da Iğdır''ın gündemine oturmuştu.

3 KAT ÇIKMIŞ BİR BİNA BU ZAMANA KADAR HİÇ Mİ DENETLENMEDİ?

Ölen Ömer Üçrak’ın arkadaşlarından E. R. İsimli vatandaş; “Ömer AK Parti Iğdır il başkanının inşaatında hayatını kaybetti. Bunların hiç mi Allah korkusu yok. Yeni yapılan bir inşaatın etrafını file ile kapatmak zorunlu değil mi kardeşim. Bir tane uyarı levhası yok. Hele denetleyiciler yok mu denetleyiciler. 3 kat çıkmış bir bina bu zamana kadar hiç mi denetlenmedi? Denetleyiciler nerede? İl başkanın kardeşi diye mi korktular denetlemeye? Bu rezaleti nasıl açıklayacaklar? Gencecik bir arkadaşımızı yitirdik. Para hırsları batsın. O korkan ve denetlemeyenler de Allah’ımdan bulsun” diye isyan etti.

ÜÇRAK''IN SİGORTALI OLUP OLMADIĞI TARTIŞILIYOR

Hastane bahçesinde yapılan araştırmalar sonrası çalıştığı inşaattan düşerek yaşamını yitiren duvar ustası Ömer Üçrak’ın başka bir firmada sigortalı personel olduğu ama Ayaz Mimarlığın işlerini de götürü usulü yaptığı duyumuna ulaşıldı.