AKP'li Belediye Başkanı makam odasını meğer 430 bin TL'ye değil, 900 bin TL'ye yeniletmiş! Kendileri açıkladı

AKP'li Belediye Başkanı makam odasını meğer 430 bin TL'ye değil, 900 bin TL'ye yeniletmiş! Kendileri açıkladı
Afyonkarahisar’ın 13 bin nüfuslu İscehisar ilçesinin Belediyesinden yapılan açıklamada Belediye Başkanı Ahmet Şahin’in makam odasının 429 bin 505 TL’ye yenilettiği duyurulmuştu. Belediyeden yapılan yeni açıklamada ise ihalenin tamamının 900 bin TL olduğu aktarıldı. 

Demokrat Parti’den AKP’ye geçmesi ile gündem olan İscehisar Belediye Başkanı Ahmet Şahin, şimdide makam odasına harcadığı para ile gündemde.  İscehisar Belediye Başkanı Ahmet Şahin''in makam odasının 1 Milyon 200 bin liraya yenilendiği iddialarının ardından belediye açıklama yapmak zorunda kaldı. Belediyenin sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada makam odasının yenilenmesi işi için 429.505,75 TL harcandığı kamuoyuna duyurulmuştu.

İHALENİN TOPLAM TUTARI 900 BİN TL

Belediye başkanının makam odası için harcanan para büyük tepki toplarken İscehisar Belediyesi''nden bir açıklama daha geldi. Belediyeden yapılan yeni açıklamada ihalenin tamamının 900 bin TL olduğu bildirildi. 

BEDEDİYEDEN YENİ AÇIKLAMA

Belediyenin Facebook hesabından yapılan açıklama şu  şekilde:

"Bazı sosyal medya hesaplarında yer alan gerçeği yansıtmayan asılsız paylaşımlarda İscehisar Belediye Başkanlık makam odasının 1.500.000,00 TL’ye yenilendiğine dair yalan haberler üzerine, 1 Mart 2022 tarihinde sosyal medya hesaplarımızdan yalnızca Başkanlık makam odası yenileme ve kat bakım işleri maliyeti paylaşılmıştır.

Paylaşım sonrası sosyal medya, yerel ve ulusal basında olay farklı yerlere çekilerek gündem oluşturulmaya çalışılmıştır.

Belediye hizmet binamız 31.05.1996 tarihinde tamamlanarak hizmete alınmıştır. Binanın 25 yılı aşkın süredir hizmette olması dolayısıyla elektrik hatları, sıhhi tesisat, mekanik ekipman ve betonarme yapı ömründe eskime dolayısıyla betonarme ve demir donatıların çürümesi ve zayıflamasına sebep olmuştur. Bina içi kalorifer tesisatları ile içme ve pis su tesisatlarının çürümesi dolayısıyla tesisatlardan sızan sular bina kolon, kiriş, alt ve üst beton tabliye betonlarına sızarak küf, rutubet ve kötü kokulara sebebiyet vermektedir.

Tüm bunlar göz önüne alındığına, İscehisar halkının ve Belediye Başkanının temsil makamı olan başkanlık makam ve çalışma odası, meclis salonu, meclis bekleme salonu, sekreter odası, bekleme odası, tuvaletler, çay ocağı, elektrik tesisatı yenilenmesi, içme ve pis su tesisatı yenilenmesi, boya, duvar kağıdı ve işçilik maliyeti ile belediyemizde yapılan diğer bakım onarım ve tadilat işlerini içeren EKAP ekran görüntüsü 900.000,00 TL toplam işlerin tutarıdır.

Yapılan iş ihalede ve ilanlarda açıkça belirtildiği üzere “İSCEHİSAR BELEDİYESİ HİZMET BİNASI 94 KALEMDE TADİLAT YAPIM İŞİDİR”

Belediye Hizmet binamızın daha uzun yıllar ilçemize hizmet vermesi amacıyla yenileme proje çalışması Demokrat Parti döneminde yapılmış, Ak Parti döneminde hayata geçirilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. "

İlgili Haberler