AKP'li Numan Kurtulmuş'tan Ayasofya açıklaması

AKP'li Numan Kurtulmuş'tan Ayasofya açıklaması
AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, son günlerde ibadete açılıp açılmayacağı tartışma konusu olan Ayasofya için "İbadete açılmasını bekliyoruz." dedi.

Basın mensuplarının sorularını cevaplandıran AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Ayasofya'nın 15 Temmuz'da açılma ihtimaline ilişkin, "İnşallah daha önce açılır. Bana sorarsanız bugün açılsın." ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş şu ifadeleri kullandı:

"İnşallah daha önce açılır. Bana sorarsanız bugün açılsın. Şu an yüksek yargıda olan bir iş. İnşallah yargı bu konuda müspet bir karar verir. Ayasofya'nın ibadete açılmasını bekliyoruz."

Kurtulmuş, partisinin anketlerde oy kaybetmesine ilişkin ise; "Bizde kamuoyunu her zaman takip ediyoruz. AK Parti en yakın siyasi rakibiyle arasında neredeyse iki katı mesafe olacak kadar birinci partidir. Milletin büyük bir desteği söz konusudur. AK Parti'nin oy kaybı söz konusu değildir." dedi.

Öte yandan Kurtulmu, erken seçim tartışmalarına ise "Erken seçim meselesi ittifaklar meselesi gündemi saptırmak için ortaya çıkıyor." sözleriyle cevap verdi.