AKP'li Ünal'dan tartışma yaratan KHK hakkında açıklama!

AKP'li Ünal'dan tartışma yaratan KHK hakkında açıklama!
Ünal, KHK ile 15 Temmuz ve sonrasında 'terör' eylemlerine müdahale eden sivillere getirilen yargı zırhıyla ilgili yaptığı açıklamada bu düzenlemenin sadece 15 Temmuz gecesi ve 16 Temmuz sabahını kapsadığını söyledi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü  Mahir Ünal’ın partisinin genel merkezinde yaptığı basın toplantısından öne çıkanlar şöyle:

'BUGÜNE ŞAMİLMİŞ GİBİ GÖSTERİLMESİ…'

O gece ve o gecenin sabahında darbe girişimine karşı göğsünü siper etmiş, darbeyi engellemek için ülkesini çıplak elleriyle tutmuş o kahraman insanların ülkelerini canları pahasına korumalarından dolayı onlara dönük herhangi bir hukuki sorumluluk doğmasın diye bu düzenleme yapılmıştır. Dolayısıyla buradan yola çıkarak bu düzenlemenin bugüne şamilmiş gibi, bugünkü diğer terör eylemleriyle ilgiliymiş gibi gösterilmek istenmesi tamamen dezenformasyondan ibarettir.

'SİVİLLERİN EKLENMESİ SON DERECE DOĞAL'

Şu anda zaten ilgili düzenlemeyi sizinle paylaştım. Bu düzenleme son derece sarih. Sizin ifade ettiğiniz ihtimaller değil, o gece gerçekleşenler üzerinden konuşuyoruz. Daha önce yapılan düzenleme ile o gece darbeye dönük, darbeyi engellemeye dönük asker, emniyet çalışanı ve kamu personeliyle ilgili bir koruma kararının yanına, o gece ülkesini korumak için sokağa çıkan ve bunun da tespit altında olduğu kişilerin eklenmesi gayet normal. Burada kanun yapıcının maksadı herhangi bir şekilde ülkesini korumak için sokağa çıkan kişilerin hukuki soruşturma görmemesi için bu yapılmıştır. Bu da son derece doğaldır.

'AK PARTİ'NİN YAPTIKLARI ORTADADIR'

Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. 16 yıldan beri iktidarda olan AK Parti'nin 16 yıldan beri bu ülke için yaptığı ortadadır, aldığımız kararların ne için alındığı ortadadır. Bizim bu ülkenin istikrarı, dönüşmesi, büyümesi için 16 yıldan beri yaptığımız ortadadır. Dolayısıyla bu yalanları, bu tezviratı, kara propagandayı yapanların da ne yaptıkları ortadadır.

(OHAL'le ilgili olamayan kanunlar KHK'lar ile çıkıyor eleştirisi için) Hükümetin tasarrufudur.

İlgili Haberler