AKP'li vatandaşlar Akşener'i dikkatle dinliyor

AKP'li vatandaşlar Akşener'i dikkatle dinliyor
HaberTürk yazarı İbrahim Akbulut, Meral Akşener ve İYİ Parti'yi köşesine taşıdı.

İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı açılışından izlenimlerini köşesine taşıyan HaberTürk yazarı İbrahim Akulut, "Ama gördüğüm kadarıyla daha örgütlenmesi tamamlanmamış bir partiyken bile böyle bir heyecan yaratabiliyorsa, önümüzdeki günlerde Akşener daha geniş kitlelerin desteğini kazanacaktır" ifadelerini kullandı.

"AKP'li vatandaşlar Akşener'i dikkatle dinliyor" diyen Akbulut'un "Gördüklerim, duyduklarım" başlıklı yazısı şöyle:

Son zamanlarda siyasette en fazla gündeme gelen konulardan biri Meral Akşener ve İyi Parti. Yeni oluşumun 2019 seçimlerinde alması muhtemel sonuçlarla ilgili bir alay anket dolaşıyor ortalıkta.

Kimine göre yüzde 20’lerde geziyor, kimine göre de barajı geçmesi bile mucize. Doğrusu insan hangisine inanacağına şaşırıyor.

Akşener’in cumartesi günkü İl Başkanlığı açılışı amaçlı İzmir ziyareti durumu çıplak gözle görme adına benim için iyi bir fırsat oldu.

Açılış esnasında bir köşeden ortamı ve insanların Akşener’e tepkilerini çıplak gözle izleme fırsatı buldum.

İyi Parti Lideri, kürsüye çıktığında kulağımı ona değil, onu izleyenlere verdim.

Gördüklerim ve duyduklarımdan dikkatimi çekenleri şöyle bir sıralayım istedim;

-Öncelikle şunu belirtmek gerek, o kalabalığın içinde her partiden insan vardı. Ama meraktan, ama Akşener sempatisinden dolayı CHP’lisi de, AK Partili’si de, MHP’lisi de pür dikkat Akşener’i dinledi.

-Görünen o ki, İyi Parti MHP’den kopanlar kadar kendilerine yeni bir çatı arayan eski DYP ve ANAP’lıların da buluşma noktası olmuş.

-Özellikle İzmir dışından gelen katılımcılar için parti teşkilatlarının organizasyonuyla değil, kendi imkanları ile liderlerinin peşine düşmüş. Edremit’ten gelen bir grubun toplantı bitiminde geldikleri araca yakıt almak için kendi aralarında para toplamalarından bunu anladım.

-Konuşmasının büyük bölümünde AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştirmesi CHP’li izleyicilerin çok hoşuna gitti. “Bizimki bunları atlıyor” şeklindeki konuşmalarına bakılırsa kafaları iyice karıştı.

-”Reis aksini söylüyor ama kadının haklı olduğu yönler de var” şeklindeki sözlerden Akşener ve yeni oluşuma AK Parti içinde de sempati duyanlar olduğunu çıkardım.

-”Devlet Bey İzmir’e gelmesin rezil olur” diyen MHP’lilerin her an adres değiştirebileceğinden en küçük bir kuşkum bile yok.

Gelelim bu izlenimlerden çıkardığım sonuca;

Elbette ki İzmir’de ortaya çıkan tablo, bire-bir Türkiye’yi anlatmaz.

Ama gördüğüm kadarıyla daha örgütlenmesi tamamlanmamış bir partiyken bile böyle bir heyecan yaratabiliyorsa, önümüzdeki günlerde Akşener daha geniş kitlelerin desteğini kazanacaktır.

Yani İyi Parti’nin baraj altında kalacağı gibi söylemler gerçekten o kadar uzak.

Dahası, ilk sınavını yerel seçimlerde verecek olan bu yeni oluşum İzmir’de doğru isimleri aday göstermek koşuluyla 4-5 belediye başkanlığı kazanırsa kimse şaşırmasın.

İlgili Haberler