AKP'li vekilin danışmanlığını yapan kuzeni PKK'lı çıktı

AKP'li vekilin danışmanlığını yapan kuzeni PKK'lı çıktı
PKK’lı teröristlerin cenazesine katılmasıyla gündeme gelen AKP Milletvekili Galip Ensarioğlu’na kötü haber. AKP'li vekilin aynı zamanda danışmanı olan kuzeni, PKK üyesi olduğu için Meclis’ten ihraç edildi.

AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu’nun danışman kuzeni Nadir Ensarioğlu, PKK ile ilişkisi olduğu gerekçesiyle son alınan KHK’larla Meclis’ten ihraç edildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Galip Ensarioğlu, “Nadir'i niye aldılar, ben de merak ediyorum” dedi. Nadir Ensarioğlu, TBMM'de ve seçim bölgesi Diyarbakır'da  ‘'Milletvekili yardımcı personeli” olarak görev yapıyordu.

KHK İLE İHRAÇ EDİLDİ

Kuzen Nadir Ensarioğlu, 675 sayılı KHK'da “Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olan kişiler'' arasında sayıldı ve  kamu görevinden çıkarıldı.

GALİP ENSARİOĞLU DA PKK'LI CENAZESİNE KATILMIŞTI

AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu da daha önce PKK’lı teröristlerin cenazelerine katılmıştı. Sosyal medyadan gelen tepkiler üzerine konuyla ilgili açıklama yapan Ensarioğlu, “2-3 defa katıldım. Ne var bunda? Bu bir suç değil” şeklinde ilginç ifadeler kullanmıştı.

İlgili Haberler