AKP'li vekilin Suriyelilerle ilgili sorusu Erdoğan'ı kızdırdı

AKP'li vekilin Suriyelilerle ilgili sorusu Erdoğan'ı kızdırdı
AKP'li bir milletvekilinin, Kızılcahamam'daki kampta Suriyelilerle ilgili yönelttiği "Dönüşleri hızlandırılmalı, bazı bölgelerde ciddi sıkıntılar yaratıyorlar. Bayramda gidebiliyorlarsa niye dönüyorlar?" şeklindeki soruya Erdoğan tepki gösterdi.

AKP'nin Kızılcahamam Kampı'nda Suriyelilerle ilgili gerçekleşen bir diyalog dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, "Dönüşleri hızlandırılmalı, bazı bölgelerde ciddi sıkıntı yaratıyorlar. Bayramda gidebiliyorlarsa niye dönüyorlar?" şeklinde soru yönelten bir milletvekiline, "Bizim yaklaşımımız ensar-muhacir anlayışı. Biz aynı durumda olsaydık ne yapardık? Meseleye böyle bakılmasına üzüldüm" diye tepki gösterdiği belirtildi.

Cumhuriyet gazetesinden Emine Kaplan'ın haberine göre; AKP'nin Kızılcahamam kampı, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın ekonomiye ilişkin sunumu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın moderatörlüğünde tüm bakanlara milletvekillerinin sorular yönelttiği "genel istişare ve değerlendirme" toplantısıyla sona erdi.

ERDOĞAN, SURİYELİLERLE İLGİLİ SORUYA SERT ÇIKTI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, Suriyelilerin geri dönüşlerinde artış olduğunu anlattığı sırada bir milletvekili, "Dönüşler hızlandırılmalı, bazı bölgelerde çok ciddi sıkıntıya yol açıyorlar. Bayramda gidebiliyorlarsa niye dönüyorlar?" dedi. Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, olaya sadece bir yönüyle bakılmamasını isteyerek, "Onların da bize kazandırdıkları var. Bizim yaklaşımımız, ensar-muhacir anlayışı. 3.5 milyon insan, biz onlara ev sahipliği yapıyoruz. Biz aynı durumda olsaydık ne yapardık? Böyle bir hava oluşmasını üzüldüm. Böyle düşünmek ensarlığa uygun değildir. Bayramda ateş olmuyor. O süreci değerlendirerek yurtlarını, yuvalarını görüyorlar, orada kalanlar da oluyor. Bu anlamda izin veriliyor" dedi.

İlgili Haberler