AKP'liler bot hesaplarla "Devam" dedi

AKP'liler bot hesaplarla "Devam" dedi
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın açıklamalarının ardından Twitter'ı sallayan 'TAMAM'a karşılık AKP'li hesapların başlattığı "Devam"ın bot hesaplarla desteklendiği ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "Şayet bir gün milletimiz tamam derse ancak o zaman biz kenara çekiliriz" çıkışının ardından Twitter’da "T A M A M" etiketi ile başlatılan kampanya dünya gündeminde bir numara oldu. "T A M A M" etiketli paylaşım ve beğeniler, 2 milyonu aşarken, AKP’ye yakın hesaplar da "DEVAM" etiketli paylaşımlar başlattı.

Ancak, sayısı 300 bini aşan "DEVAM" etiketli paylaşımları, Twitter bir süre sonra sildi. Silinme nedeni ise bot hesaplardan yapılan paylaşımlar olarak gösterildi.

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, "DEVAM" etiketli tweetlerin silinmesine ilişkin Twitter hesabından mesaj paylaştı. 

Yarkadaş’ın mesajı şöyle:

"T A M A M 1.400.000’i geçti. AKP’li troller karşı kampanya sözcüğü DEVAM için bot hesaplardan 300 bin tweet attı. Twitter bunun üzerine, 300 bin sahte twiti yayından kaldırdı. Ve böylece AKP’nin kampanyası çöktü. Sahtekarlık da bir yere kadar…"

İlgili Haberler