İşte AKP'nin 2002 seçim kaseti. Hepsini bitireceğiz dendi. Hepsi 4 katı arttı

İşte AKP'nin 2002 seçim kaseti. Hepsini bitireceğiz dendi. Hepsi 4 katı arttı
AKP’nin 20 yıl öncesine ait seçim reklamı, yeniden gündeme geldi. Reklamda gösterilen ülke sorunlarının artarak günümüze ulaştığı yorumları yapıldı.

Türkiye, yüksek enflasyon ve hayat pahalılığıyla boğuşurken, AKP''nin 2002 yılında hazırladığı seçim klibi sosyal medyada gündem oldu.

Söz konusu reklamda, dönemin iktidarı ekonomiden adalete, sağlıktan yolsuzluğa kadar her konuda eleştiriliyor. İflasların arttığı, Türk Lirası’nın değerinin azaldığı belirtiliyor.

Kepenk kapatan iş yerleri, çöpten yiyecek toplayan vatandaşlar ve geçinemeyen halka vurgu yapılan klip için sosyal medya kullanıcıları "Bugünleri anlatıyor" yorumunda bulundu.

AKP’NİN YENİ TÜRKİYE’Sİ

2022 yılının ilk 5 ayında 17 bin şirket kapandı.

Türkiye’nin dış borcu katlanarak arttı ve 451 milyar dolara ulaştı. Arap ülkelerinden medet umulurken, 15 Temmuz darbe girişimi finansörü olarak görülen BAE ile ilişkiler bir anda geliştirildi.

TÜİK işsizlik rakamlarını “Düştü” olarak açıklarken DİSK’in son verilerine göre işsiz vatandaş sayısı 8.4 milyonu geçti.

Temmuz ayında asgari ücrete ikinci kez zam yapılarak ve 5 bin 500 lira seviyesine çekildi. Ancak yoksulluk sınırı 20 bin 818 lirayı buldu. Asgari ücrete yapılan zam, hayat pahalılığı karşısında etkili olamadı.

Yargıda “reform” yapılmasına karşın Türkiye’de yargıya siyasetin etkisi olduğu düşünülüyor.

Klipte de gösterildiği gibi Türk Lirası 2002 yılında olduğu gibi yine Dolar kuru karşısında eridi. Türk Lirası sadece son 6 ayda yüzde 24 değer kaybetti.

AKP’nin her fırsatta övdüğü sağlık sistemi ve hastanelerde ise vatandaşlar randevu bulamadıklarını her fırsatta dile getiriyorlar. Sağlık çalışanlarına karşı son zamanlarda artan şiddet ise gündemden düşmüyor.

Türkiye Yolsuzluk Algı Endeksi’nde 180 ülke arasında 96. sırada yer alıyor.

Kamu ihaleleri ivedilikle Kamu İhale Kanunu’nun “Savunma ve güvenlikle ilgili özel durumların ortaya çıkması üzerine ihalenin ivedi olarak yapılmasının zorunlu olması” durumlarında kullanılan 21\C maddesine göre ve pazarlık usulüyle düzenlenmesi tepki çekiyor.

ESKİ AKP’Lİ TURHAN ÇÖMEZ DE HATIRLATMIŞTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski doktoru ve eski AKP Milletvekili Turhan, sosyal medya hesabından AKP’nin 20 yıl önceki seçim vaatlerinin yer aldığı fotoğrafları paylaşarak “20 yıl önce… Herkes hakkını almalı diye yola çıkmıştı AKP. Herkes hakkını alacak. Az kaldı.” İfadelerini kullanmıştı.

 

İlgili Haberler