AKP’nin Akşener paniği

AKP’nin Akşener paniği
Seçim çalışmaları boyunca İYİ Parti’ye sadece iftira atan ve medya sansürü uygulayan AKP’den bir iftira daha geldi. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İYİ Parti’nin “FETÖ’nün oyunu” olduğunu iddia etti.

Seçim süreci boyunca Meral Akşener ve İYİ Parti’nin yükselişini engellemek için iftiralar atan AKP’den bir açıklama daha geldi. Orman ve Su İşler Bakanı Eroğlu, FETÖ’nün MHP’yi “ele geçirmeye çalıştığını” ancak başaramayınca İYİ Parti’nin kurulduğunu söyledi.

Eroğlu, Deniz Baykal'ı ekarte etmek isteyen FETÖ'nün, MHP'yi de ele geçirmeye çalıştığını iddia ederek 'İP' olarak bahsettiği İYİ Parti hakkında, şunları kaydetti:

"Fakat Devlet Bahçeli bu oyunu gördü ve oyunu bozdu. FETÖ, MHP'yi ele geçiremedi. Ama ne yaptı? Ondan ayrılanlara dedi, 'Siz bir parti kurun, adı İP olsun'. İP'in ipiyle kuyuya inilmez. İP'in ipi doğrudan Pensilvanya'ya bağlı. Bir de Temel Karamollaoğlu'na ne oluyor, onu da anlayamadım. Yani Erbakan hocayla yakın çalışan biriyim. Erbakan hocanın bu ittifakta oyları kime gidiyor? İşte bayrak, şehitler düşmanı, ezan düşmanı kişilere gidiyor. Dolayısıyla kemikleri sızlar. Bugün Sandıklı ilçesinde gördüm, 10 kişi toplanmış, Temel'in resmiyle dolaşıyorlar. Vay bre gafiller. Hocamın ifadesiyle, 'sizi gidi sizi gafiller'. Dolayısıyla onlara ancak böyle söylenir."