AKP’nin İŞKUR skandalına İYİ Parti’den tepki

AKP’nin İŞKUR skandalına İYİ Parti’den tepki
Yeniçağ yazarlarından Ahmet Takan’ın gündeme getirdiği İŞKUR’daki ‘AKP’li Başkan’ skandalına İYİ Parti’den de tepki geldi.

Geçtiğimiz yıl Suriye’den yapılan roket saldırıları ile mağdur olan ve Suriye göçmen nüfusunda da olumsuz etkilediği Kilis’te ortaya çıkan İŞKUR skandalına tepkiler devam ediyor.

Hükümetin, mağdur olan Kilisli vatandaşlara İŞKUR üzerinden yardım yapacağını açıklamasının ardından vatandaşların başvuruda bulunduğu kurumda ortaya çıkan skandal tepkilere neden oldu.

İŞKUR’un işe alınanlar listesinde AKP’li Belediye Başkanı Hasan Kara’nın 76 yaşındaki annesinin de yer aldığı ve kendisine maaş bağlandığı ortaya çıktı.

Gazetemiz yazarlarından Ahmet Takan’ın ortaya çıkardığı listeye vatandaşlardan çok sayıda tepki gelirken konuya ilişkin İYİ Parti’den de açıklama geldi.

İYİ Parti Kilis Milletvekili adayları Muhammet Balcı ve Dilek Akköz, İŞKUR önünde yaptıkları açıklama ile duruma tepki gösterdi. “Kilis’te 13.500 kişi İŞKUR kuyruğunda işe girmek için çaba sarf ediyor ve sadece 3200 kişi işe girmişken AKP'li Kilis Belediye Başkanının annesinin işe girmesini esefle kınıyoruz” diyen Balcı ve Akgöz, konuyla ilgili devlet yetkilerinden bir açıklama beklediklerini söyledi.

Balcı ve Akgöz’ün açıklamaları şu şekilde:

“2 günden beri Kilis’te dolanan bir söylenti üzerine İŞKUR’a geldik. Elimize bir liste ulaştı İŞKUR’dan işe girenlerin listesi. O listede gözümüze Raziye Kara isimli bir bayan takıldı, Yavuzlu Köyü’nden. Bu bayanın şu anki Belediye Başkanı AKP’li Hasan Kara’nın annesi olduğunu ortaya çıkarttık, T.C. kimlik numarası da ortada. 76 yaşındaki Raziye teyzemiz, İl Tarım Müdürlüğü’nde Toplum Yararına Çalışma Programı adı altında gerçekleştirilen programda İŞKUR’dan işe başlamış. Ne hikmetse Kilis’te binlerce mağdur bulunmasına rağmen, işe girmek için ve ekmek parası evine götürmek için binlerce insanımızın İŞKUR kuyruklarında beklemesine rağmen Belediye Başkanımızın annesinin böyle bir işe girmesi bizleri son derece müteessir etti. Bununla ilgili devlet yetkilerinden bir açıklama bekliyor. Özellikle Belediye Başkanı ve Vali’den”

O LİSTEYİ TAKAN GÜNDEME GETİRDİ

Kilis’te yaşanan skandalı daha önce gazetemiz yazarlarından Ahmet Takan gündeme getirmiş, söz konusu listeye yer verdiği yazısında “Artık Kilislilere havale ediyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Takan’ın “AKP'linin annesine İŞKUR kıyağı!..” başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

Geçtiğimiz Nisan ayında da roket mağduru güzel Kilis'imizi dolu ve sel vurmuştu. Çok sayıda vatandaşımızın ekili arazileri harap olmuş, iktidar da doğal afet nedeniyle zararların karşılanacağını ilan etmişti. Kilis'ten gelen bilgi ve belgelere göre, AKP iktidarı mağduriyetleri tazmin etmek için şahane(!) bir çözüm üretmiş. Sel ve doludan zarar gören ailelere denmiş ki; "İŞKUR'a başvurun. Her bir aileden 1 kişiyi İŞKUR'dan istihdam edelim. İşe gidip gelmenize de gerek yok. Her ay maaşınızı alın. Böylece mağduriyetlerinizi giderelim."

Sonra?..

Bunun üzerine her aileden 1 kişi İŞKUR'a yazılmış. Başvurular neticesinde 370 kişilik bir liste hazırlanmış. Ee, ne var bunda!.. Şimdi aşağıda İŞKUR'un hazırladığı listeyi dikkatlice inceleyin...

256'ncı sırada Raziye Kara hanımefendi var. Raziye Kara, 72 yaşında Kilis'in Yavuzlu köyünde ikamet ettiği gözüküyor. Raziye Hanım, iki dönem de AKP'den mebusluk yapmış şimdiki Belediye Başkanı AKP'li Hasan Kara'nın annesi. Listedeki diğer isimler gibi, asgari ücretten maaşa bağlanacak!..

İşin diğer bir garip tarafı da mağduriyetlerin neden Tarım Bakanlığı üzerinden çözülmeyip İŞKUR'a havale edildiği... Bu yöntemle roket mağduru kahraman Kilislilerin bir daha sel mağduru olup olmadığını da artık Kilislilere havale ediyorum!..

İlgili Haberler