AKP’nin reklamını yap 500 bin liralık hibeyi al

AKP’nin reklamını yap 500 bin liralık hibeyi al
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ın ‘Oy karşılığında 500 bin TL hibe’ vaat ettiği iddiası, mahkemeye taşınıyor...

AKP’nin sandık sloganı: Oy ver, hibeyi kap

MHP, CHP ve SP’den ortak tepki geldi

MHP Niğde milletvekili adayı Vedat Bayram, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan için suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti. Saadet Partisi İl Başkanı Ahmet Binici, vaadi rüşvet olarak nitelendirirken CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak ise “500 bin lirayı nereden verecek” diye sordu.

MHP Niğde milletvekili adayı Vedat Bayram, AKP’li Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ın Edikli beldesinde  bir internet sitesinde de yayınlanan “En Fazla Oyu Çıkart, Hibeyi Kap” sloganıyla yaptığı öne sürülen konuşmasından dolayı suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. Niğde Belediyesi encümenleri ile basın açıklaması yapan Bayram, şöyle dedi: “Başkan Akdoğan’ın demeçleri suç teşkil ediyor. Suç duyurusunda bulunacağız. Yasada,  ‘Belediyelerin umumi siyasi partilerin leh ve aleyhinde vatandaşın oyuna tesir etmek maksadıyla her türlü yayında bulunmaları yasaktır’ diyor. Kamu görevlisi olan belediye başkanının bir parti lehine propaganda yapması YSK kararları gereği yasaktır. Akdoğan, AKP’yi destekliyor, mitinglerine gidiyor, konuşuyor. Soruyorum: Başkan, bu beldelere 500 bin lirayı cebinden mi verecek? AKP seçimi kaybedeceğini anlayınca milleti parayla kandırmaya çalışıyor. Belediyenin hibe edecek parası varsa bu milletin yıllardır kokusunu çektiği Akkaya Barajı’nı temizlesin.” AKP’nin yayın organı olan bir internet sitesindeki haberin çıktısını göstererek konuşmasına devam eden Bayram, şunları söyledi: “Benim sorum çok net. AKP’ye en fazla oyu çıkartan köylere, beldelere başkan bu 500 bin lirayı cebinden mi verecek? Yoksa Belediye bütçesinden mi? Cebinden verecekse bu kadar parayı nereden buldu? Yok cebinden değil de belediye bütçesinden, yani halkın, bütün Niğdelinin, yetimin, garip gurabanın hakkından verecekse bu bir suçtur. Sağa sola rüşvet dağıtmaya başladılar. MHP gümbür gümbür geliyor. Korkunun ecele faydası yok, milletin kesesinden vermeyi taahhüt ettikleri 500 binlikler de fayda etmeyecek.” 

Parayla kandıracaklar
CHP milletvekili adayı Doğan Şafak da, “Niğdeli hemşehrilerimizi parayla kandıracaklarını zannediyorlar. Belediye başkanı 500 bin lira nereden verecek” diye konuştu. Saadet Partisi İl Başkanı Ahmet Binici de, Başkan Akdoğan’ın hibe vaadini “Halka rüşvet teklifi etmek” olarak değerlendirdi. Binici, “Halkımıza resmen rüşvet teklif ediyor. Bizler buradan şunu anlıyoruz: AKP kan kaybediyor, anladılar, bu millet artık uyandı, herkes gerçek yüzünü gördü. Milletimizi para ile satın almaya kalkıyorlar, artık ne yapsanız boş” diye konuştu.  (CİHAN)