AKP'nin seçim vaadi gelir sayıldı, o maaşlar iptal edildi!

AKP'nin seçim vaadi gelir sayıldı, o maaşlar iptal edildi!
24 Haziran seçimlerinde iktidarın vaatleri arasında yer alan emeklilere ikramiye uygulaması, hastalarını evde bakan emeklilerin hasta bakım maaşının kesilmesine sebep oldu.

Ramazan ve Kurban bayramlarında emeklilere verilen toplam 2 bin lira ‘gelir’ sayıldı. 2 bin liranın 12 aya bölünmesiyle emeklilerin maaşlarına 166 lira iyileştirme yansıdı.

Hürriyet'ten Gamze Kolcu'nun haberine göre, İkramiyeler, evde bakım maaşı alabilmek için şart olan hanede kişi başı 967 liralık aylık geliri yükseltince, birçok engellinin evde bakım maaşı kesildi. Engelliler Konfederasyonu Başkanı Turhan İçli, Hürriyet’e şunları söyledi: “Evde bakım hizmetinin sunulması için asgari ücretin üçte ikisini koşul olarak getirmek doğru değil.

Devletin bakıma ihtiyacı olan tüm vatandaşlarına herhangi bir şart koşmadan bunu sağlaması gerekir. Küçük dengeler içinde söz konusu maaşları almaya hak kazanan insanları ‘İkramiye veriyorum’ diye ömür boyu bakım aylığından mahrum bırakıyorlar. 

DAVA AÇACAĞIZ

Evde bakım maaşı kapsamında her ay alınan 1179 lira yılda 14 bin liradan fazla bir gelir yapıyor. İki bayram için verilen 2 bin lira ile insanlar maaşlarından oldular. Sorunu iletmek için Kurban Bayramı’ndan yaklaşık bir ay önce bakandan (Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı) randevu istedik ancak henüz görüşemedik. İkramiyenin gelirden sayılmaması, vatandaşın temel hakkını öldürmemesi lazım. Sosyal devlet ve sosyal hizmet anlayışıyla uyuşmuyor. Henüz kaç vatandaşımızın mağdur olduğunu bilmiyoruz ancak sayının çok fazla olduğunu öngörüyoruz. Konfederasyonumuza bazı şikayetler ulaştı. Durum netleştiğinde dava açılacaktır. Bizler de partilere gidecek, bakan hanımla görüşme ısrarımızı sürdürecek, hiçbir şey yapamazsak sokağa çıkacağız.” 

BAKANLIK’TAN SÖZ

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yetkilileri Hürriyet’e yaptıkları açıklamada “Söz konusu duruma muhatap olan engelli sayımız, toplam yardım alan engelli vatandaşlarımızın yüzde 1’inin altında. Bu vatandaşlarımızın da mağdur olmaması için ayrıca bir çalışma yürütüyoruz” bilgisini verdi.