Kılıçdaroğlu'ndan sert sözler

Kılıçdaroğlu'ndan sert sözler
“AKP’nin yöneticileri terör örgütü PKK’ya yardım ve yataklık yapmışlardır”

Grup toplantısında konuşan CHP lideri, “Terör örgütü şehirlerde silah depolarken ’onlara dokunmayın’ talimatı veren kimdi? ’PKK bizi kandırdı’ diyen kimdi? Mahkemeler, asker alma daireleri kurdu. Şimdi bedelini şehitler ödüyor. Şehitlerin kanı yakanızdadır” ifadesini kullandı.

Davutoğlu’na 10 maddelik teklif

Davutoğlu’na çağrıda bulunan Kılıçdaroğlu, “Türkiye’yi darbe hukukundan arındırıp, demokrasiyi getirelim. Varsanız birlikte çalışalım” dedi.

 

“AKP’nin yöneticileri PKK’ya yataklık etti”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu grup toplantısında konuştu. Yaşanan terör olaylarına değinen Kılıçdaroğlu, “Her gün şehitlerimiz geliyor. AKP iktidar olduğunda Türkiye’de terör sorunu var mıydı? Hangi iktidarlar döneminde terör örgütü palazlandı? Son 14 yılda... Terör örgütü ile masaya oturan iktidar kimdi? Siz kalkıyorsunuz, koskoca Türkiye Cumhuriyeti’ni gayri meşru bir örgütle muhatap ediyorsunuz” dedi. CHP lideri,  “Terör örgütü şehirlerde silahları depolarkan onlara dokunulmaması için talimat veren kimdi? ‘PKK bizi kandırdı’ diyen kimdi? Sen çocuk musun, devleti yönetiyorsun. PKK seni kandırıyorsa sen zaten bu ülkeyi yönetemezsin ki! Terör örgütü vergi daireleri kurdu, mahkemeler kurdu, asker alma daireleri kurdu bunlarda tık yok. Şimdi bedelini bu ülkenin garip şehitleri ödüyor. O şehitlerin kanları bunların yakalarındadır” ifadelerini kullandı.  Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Eğer biz tek başımıza iktidar olmazsak ‘terör azar ekonomi çöker’ dediler. Bugün terör azdı ve ekonomi çöktü. 180 günde 200 şehit verdik. Son 6 ayda verdiğimiz şehit sayısı son 19 yıldakinin zirvesinde. Siz koskoca ülkeyi nasıl terör örgütüne muhattap edeceksiniz. AKP’nin yöneticileri terör örgütüne yardım ve yataklık yapmışlardır.”

Eğer samimiyseniz

Yeni anayasa çalışmalarına değinen Kılıçdaroğlu, “Toplanacak komisyona, bir ‘Anayasa Uzlaşma Komisyonu’ denilmesini kabul etmiyor ve desteklemiyoruz” dedi. CHP lideri şöyle devam etti: “Komisyonun adı Türkiye’yi ‘Darbe Hukukundan Arındırma Komisyonu’ olmalı. Nokta. Eğer siz Türkiye’yi darbe hukukundan arındıracaksınız başımızın üstüne. Her türlü katkıyı vereceğiz. Eğer siz samimi olarak darbeye karşıysanız bizim söylediklerimizi yaparsınız, Türkiye’yi darbe hukukundan arındırırsınız. O zaman kimin darbeci, darbeci olmadığı açık bir şekilde ortaya çıkmış olur.”

Özgürlükçü devlet

Kılıçdaroğlu, “Açık söylüyoruz, Türkiye’yi darbe hukukundan arındıralım. Birinci sınıf demokrasiyi getirelim. Varsanız hep birlikte çalışalım” dedi. CHP lideri, “Sayın Davutoğlu’na açık ve net çağrıda bulunuyorum” diyerek 10 maddelik teklifini söyledi. Kılıçdaroğlu bu maddeleri şöyle soraladı: “1- Elinde sopa olan devlet istemiyoruz. 2- Siyasi partiler yasası ve seçim yasası değişmeli. 3- Yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı. İsterse hukuk fakültelerinden başlayarak yargı sistemindeki bütün aksaklıkları kaldırabiliriz. 4 yıllık hukuk fakültesi olmaz 21. yüzyılda. 4 yıllık fakülte olmaz. Değiştirelim, kuralları değiştirelim. 4- Düşünceyi açıklama özgürlüğü olsun. 5- Medya özgürlüğü.  6- Sosyal devlet. 7- Üniversite üzerindeki baskıyı kaldırmak. 8- Yasama organını güçlü hale getirmek zorundayız.  9- Din ve vicdan özgürlüğü. 10- İçtüzük değişikliği.”