AKP'ye yakın isim yazdı Orhan Uğuroğlu paylaştı. AKP dağılacak mı

AKP'ye yakın isim yazdı Orhan Uğuroğlu paylaştı. AKP dağılacak mı
YENİÇAĞ Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu, gazeteci Abdülkadir Selvi’nin bugünkü köşesinde ele aldığı konu ile ilgili paylaşımda bulundu. Selvi, yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AK Parti Genel Başkanlığı’nı güvendiği bir isme bırakacağı şeklindeki iddialar olduğunu belirtmişti.

AKP'ye yakın isim yazdı Orhan Uğuroğlu paylaştı. AKP dağılacak mı

Gazeteci Abdülkadir Selvi, Hürriyet gazetesindeki köşesinde siyaset gündemine bomba gibi düşecek iddiaları gündeme getirdi. Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AKP Genel Başkanlığı’nı güvendiği isme bırakacağı yönünde iddialar dolaştığını belirterek, “Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı ile AK Parti Genel Başkanlığı’nın bir arada olmasından dolayı memnun olmaması, bu nedenle kongrede genel başkanlıktan ayrılarak AK Parti Genel Başkanlığı’nı güvendiği bir isme bırakacağı şeklindeki iddialar. Bazı isimler de konuşuluyor. Ama o isimlerin bu modelden haberi yok” ifadelerini kullanmıştı.

“AKP’NİN DAĞILMAYA YAKLAŞTIĞININ İFADESİDİR”

YENİÇAĞ Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu da sosyal medya hesabından konu ile ilgili yaptığı paylaşımda bulundu. Uğuroğlu, ''3 parça olan AKP''nin dağılmaya çok yaklaştığının net ifadesidir'' diyerek,  “Saraya en yakın isim çok açık ve net yazdı: “Erdoğan’a bir tuzak kurulmak isteniyor. AK Parti, Erdoğan’dan, Erdoğan AK Parti’den koparılmak isteniyor” Abdülkadir Selvi''nin bugünkü yazısı gerçektir Bu gerçek; 3 parça olan AKP''nin dağılmaya çok yakınlaştığının net ifadesidir” paylaşımında bulundu. 

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi’nin yazısının konu ile ilgili bölümü şu şekilde:

ERKEN BİR YAZI

Erken yazı dedim. Çünkü burada Erdoğan’a bir tuzak kurulmak isteniyor. AK Parti, Erdoğan’dan, Erdoğan AK Parti’den koparılmak isteniyor. Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni en çok da partisinin başına geçmek için istedi. Geçmişte Özal ve Demirel’in partilerinden ayrıldıktan sonra yaşananları gördü. Ayrıca parlamenter sistem döneminde bu modeli test etme imkânı buldu. AK Parti Genel Başkanlığı konusunun Erdoğan’ın kırmızı çizgisi olduğunu biliyorum. Bunun doğru olduğuna da inanıyorum. O nedenle sureti haktan görünen bu formülün AK Parti’yi Erdoğan’ın elinden almak için bir tuzak olduğunu düşünüyorum.