Aksaray, şehidini dualarla uğurladı

Aksaray, şehidini dualarla uğurladı
Şırnak’ın Cudi Dağı’nda PKK’lı teröristlere yönelik operasyonda çıkan çatışmada şehit olan Uzman Çavuş İlker Tosun için ilk tören 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’nda gerçekleştirildi

Şehit Tosun için askeri uçakla getirildiği Kapadokya Havalimanı’nda da ikinci bir tören düzenlendi. Şehidin cenazesi daha sonra memleketi Aksaray’a gönderildi.  

 

Aksaray, şehidini dualarla uğurladı

Şırnak’ın Cudi Dağı’nda PKK’lı teröristlere yönelik gerçekleştirilen operasyon sırasında çıkan çatışmada şehit olan Uzman Çavuş İlker Tosun, Şırnak ve Nevşehir’de düzenlenen törenlerin ardından memleketi Aksaray’da toprağa verildi. Şehit çavuş için ilk tören, Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’nda gerçekleştirildi. Törene, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Abdullah Baysar, askerler ve çok sayıda vatandaş katıldı. İlker Tosun için ikinci tören Nevşehir’de yapıldı. Şırnak’taki törenden sonra şehidin cenazesi, uçakla Nevşehir’e gönderildi. Tosun’un Türk bayrağına sarılı tabutu, askerlerin omuzlarında Kapadokya Havalimanı apronuna taşınırken, duygulu anlar yaşandı. Buradaki törene, Nevşehir İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Metin Alkaya, Aksaray İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Levent Ölmez, Nevşehir Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu ile öteki yetkililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törenin ardından şehidin cenazesi, toprağa verilmek üzere karayoluyla memleketi Aksaray’a uğurlandı.

Yürekler dağlandı

Aksaray’ın Gülağaç ilçesine bağlı Demirci beldesindeki baba ocağına getirilen şehidin naaşı burada göz yaşları ile karşılandı. Şehidin yakınları fenalık geçirirken, helalliğin ardından şehidin naaşı, askeri kortej eşliğinde belde meydanına götürüldü. Cenaze töreninde gözyaşları sel olurken şehidin kız kardeşi Ayşe Tosun, ağabeyini son yolculuğuna başına taktığı asker şapkası ile uğurladı. Öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından şehidin naaşı belde mezarlığında okunan duaların ardından toprağa verildi.