Akşener Adıyaman'da açıklamalarda bulundu

Akşener Adıyaman'da açıklamalarda bulundu
İYİ Parti lideri Meral Akşener, Adıyaman'da vatandaşlara hitap etti.

Bünyamin Öztürk / YENİÇAĞ

Fotoğraflar: Alp Eren Kaya

İYİ Parti Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener, Adıyaman Sakarya meydanında binlerce kişi tarafından coşkuyla karşılandı. Akşener'i dinlemeye gelen bazı vatandaşların, "Tütüne Dokundurtma Bizi Irgat Şehri Yaptırma" şeklinde açtığı döviz dikkat çekti.

Alanın karşısında bulunan binalarda ise "Sen Hocasın Eğitimi Düzeltirsin" ve "Güneş Doğacak Ampul Sönecek" yazılı afişler asıldığı görüldü. Akşener'in konuşması sırasında çiftçilerin ellerinde bulunan tütünü salladığı, bazılarının ise, "Akşener Gelecek Çile Bitecek” ve “Adıyaman Seninle Gurur Duyuyor" diye slogan attığı duyuldu.

Konuşmasının ardından Akşener’e hediyeler takdim edildi. İki küçük çocuğun kumbaralarını Cumhurbaşkanlığı kampanyasına destek amaçlı Akşener’e hediye etmesi duygusal anlar yaşanmasına neden oldu.

Akşener'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Biz Adıyman'ın sulama işlemini, topraklarının sulanmasını en kısa sürede sağlayacağız inşallah. Ve çiftçimiz tarlasıyla barışacak. Nemrut'a doğan güneş bambaşkadır ya, inşallah 24 Haziran'da Türkiye'ye güneş doğacak.

Elektriği sizin topraklarınız üzerinden oluşan bir baraj. Şimdi bir şey daha var, elektriği sizin topraklarınız üzerinden üretiyorsak eğer biz, o zaman Adıyamanlı çiftçiye ayrımcılık uygulamak zorundayız. Bu toprakların elbette böyle bir hakkı var. 

"MAHMUT BOZKURT'UN ADIYAMAN'DA ÇOK EMEĞİ VAR"

Bugüne kadar partisine, liderine, şehriyle ilgili yapılan yanlışlık üzerine posta koyup ayrılan milletvekiliniz var mı? Mahmut Bozkurt var. Kendisi zamanında posta koydu, sonra biz davet ettik birlikte siyaset yaptık.

Şimdi Sayın Erdoğan gittiği her yerde rahatli Özal'ın yaptığı her işi ben yaptım diye söylüyor. En son Adıyaman'da havalimanının yapılmasını söylemiş. Karşımda duran beyefendinin o havalimanında ben biliyorum çok emeği var. 

OSB, sulama meselesi ve Adıyman'ın havalimanı, başka proje yapan oldu mu? Hayır. O yüzden Mahmut Bozkurt aday. Ben kendisine İstanbul'dan aday olmasını istedim, o kabul etmedi. 'Hayır ben kendi şehrimden aday olacağım' dedi.

4-361.jpg

"SİZ İHANET İÇERİSİNDESİNİZ"

Çocuklar işsiz, Türkiye'de yüzde 11 işsizlik var. Ben bunu düşüreceğim diyorlar. Bana 'kaynak nerede?' diyorlar.  Çiftçiyi yok ettiniz. Buğdayından mercimeğine, sarımsağına kadar ne var ne yok ithal ediyorsunuz. Ve maalesef hangi ürünümüz varsa onu göçertiyorsunuz. Bunu cehaletle açıklayamayız. Geleceğin iki savaşı var dünyada. Biri gıda diğeri sudur. O zaman siz ihanet içerisindesiniz.

Samsat'ta iki defa deprem oldu. İnsanların hepsi barakalarda. O insanları o çamurdan çıkaran oldu mu? Olmadı. İşte biz geldiğimizde, biz Adıyman'ı bu bölgenin tarım üssü yapacağız. Ve tarıma ait sanayi burada kuracağız. Depreme maruz kalmış kardeşlerimiz 15 ay içerisinde hala çamur içinde debelenmeyecek. Devlet bunun için var.

"O SORUYU BİR TEK BANA SORDULAR"

Hepitopu 2 televizyona gidebildim. Orada da gazeteciler bana kaşlarını kaldırıp kaynak sordu. Cumhurbaşkanı adayları arasında bir tek bana kaynak soruyorlar. Çünkü biz merkezinde insan olan projeler yaptık. Suriye'nin içine elini soktu bizimki, tam 4 milyon insan Türkiye'ye geldi. 150 milyar Türk lirası para harcandı. Ben Cumhurbaşkanı seçilir seçilmez Suriye politikasında değişikliğe gideceğim. Suriye'de istikrarı sağlayacağız. 4 milyon kardeşimizi memleketlerine göndereceğiz.  Ve Sayın Erdoğan Şam camiinde namaz kılamadı ama biz inşallah 81 ilden arkadaşımızla Suriye'de iftar açacağız. 

"TİKA MOGADİŞU’YA OTOBAN YAPMIŞ"

Bana TİKA ile ilgili FETÖ'den talimat aldı diyorlar. Analar bana milletimin dışında talimat verecek evlat doğurmadı. TİKA her yıl 8 milyar dolar para harcıyor. Yaptığı işler Kamboçya’ya okul. Mogadişuya 25 kilometrelik otoban yapmışlar. Bunlara bakacağız kimin karnı doymuş kimin yandaşının cebi dolmuş.

Adalet Bakanlığı sizin elinizde. Varsa öyle bir şey tutuklatın beni. İspatlamayan namussuzdur, şerefsizdir dedim. 2.5 yıldır şerefsiz şerefsiz geziyorlar.

TRT yıllık 2,5 milyar TL para harcıyor. Bir sürü ahmak buradan nemalanıyor. Orayı satıyorum 2,5 milyar TL her yıl cepte. Türkiye’nin kamu alacakları dağılmış durumda bunlarıda topluyoruz. Her yıl 50 milyar dolarlık fabrika kuracağım bu kaynaklarla.

“16 YILDA 2,5 TRİLYON DOLAR VERGİ TOPLADILAR”

70 milyar dolarlık fabrika sattılar. 16 yılda 2 trilyon dolar vergi topladılar. Adıyaman’a bu 2,5 trilyon dolarla yol yapıldı mı? Gençlere iş imkanı olacak yerler açıldı mı? Hayır.

Hastane yapıldı hastaya müşteri muamelesi yapılıyor. Diyor ki şehir hastanelerinin müşterileri artacak.

“GÜNEŞ DOĞACAK AMPUL GİDECEK”

Bunları gözden geçireceğim dedim diye herkes bana çemkiriyor. Vız gelir tırıs gider. Ekonominin içine tükürdüler, dış politikanın içine tükürdüler, sizleri korkutmak için yargıyı korkutuyorlar. Önce adaleti sağlayacağız.

Güneş doğacak ampul gidecek. Nüfus kağıdı Türkiye’nin ağasıdır, paşasıdır, reisidir. 81 milyonun bu ülkedeki tapu kaydıdır. Bir ülkenin devlet olabilmesi için 3 kağıt vardır. Birincisi nüfus kağıdı ikincisi parası üçüncüsü de tapu kağıdıdır.”

İlgili Haberler