Akşener'den emniyet müdürüne çok sert tepki

Akşener'den emniyet müdürüne çok sert tepki
Cumhurbaşkanı ve İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, seçim çalışmalarına Aksaray’dan devam ediyor.

Tüm engellemelere rağmen seçim çalışmalarına hız kesmeden devam eden Cumhurbaşkanı adayı ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, il ziyaretlerine Aksaray’dan devam ediyor.

Akşener, miting alanına seçim otobüsüyle vatandaşları selamlayarak geldi. Akşener’i Valilik Meydanı’nda on binlerce vatandaş karşıladı.

Yoğun katılımın gösterildiği alanda kadınların ve gençlerin çokluğu dikkat çekerken alanda açılan pankart ve dövizler renkli görüntülerin yaşanmasına neden oldu.

AKP'nin son genel seçimlerde yüzde 71 oy aldığı Aksaray'da konuşan Akşener'in topladığı kalabalık dikkat çekti.

İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından sahneye gelen Akşener, sözlerine vatandaşların bayramını kutlayarak başladı.

Akşener’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"AKSARAY İL EMNİYET MÜDÜRÜNE ÇOK SERT TEPKİ"

Meral Akşener, konuşmasının başında Aksaray İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ'a çok sert tepki gösterdi 

Aksaray İl Emniyet Müdürü Karabağ'ın, dün akşam İYİ Parti'yi kastederek "Bunlar HDP ile aynı yolu yürüyor" ifadelerini kullandığı iddia edildi. Akşener'e ulaşan bu bilgiler sonrasında çok sert tepki geldi.

Akşener, konuşmasının başında Emniyet Müdürü Karabağ'a tepki göstererek, "Valiyi uyarıyorum, memuruna sahip çık" dedi.

İşte Akşener'in konuşmasından öne çıkanlar:

"Son zamanlarda özellikle benim programlarıma İYİ Parti’nin programlarına yönelik devlet bürokrasisinden son derece çirkin hadiselerle karşılaşıyoruz. Yuhalamak yok 24’ünde gereğini yapacaksınız. Öncelikle şunu söyleyeyim Aksaray Valisi’ni uyarıyorum. Bir polis müdürü Meral Akşener’i HDP ile yan yana nasıl koyar. Böyle bir terbiyesizliğe izin veremem. Ben bu ülkenin eski İçişleri Bakanı’yım."

"SARAY'IN FİNOLUĞUNU YAPANLARI UYARIYORUM"

"Bu hadsiz müdürü hiç unutmayacağım. Bu bayrağın içinde, bu kırmızının içinde benim şehit amcamın kanı var. Dolayısıyla ile dün hendekler kazalırken bu müdür, bu polis müdürü bugün iktidarda bulunanlara diyebilmiş mi ki? “Bu hendeklerin kazılması yanlıştır. Bunu yapmayın. Bu kanunsuz talimattır” demiş mi? Kafasını çevirmiştir. O hendekler açılırken Sayın Erdoğan, “Buna ben talimat verdim valiler kafasını çevirecek, PKK’ya herhangi bir operasyon yapmayacaklar” diye televizyondan söylemedi mi? Sonra ne oldu? Hendekler kapatıldı 726 ana kuzusu, kınalı kuzu, aslan yürekli şehit oldu. Bu fare yürekli adamı hiç unutmayacağım. Barzani’nin bir yıl evvel Ankara’da bayrağını asanlar milli, Meral Akşener gayri milli öyle mi? Hadi oradan hadsiz, hadi oradan edepsiz. Barzani’nin kafasındakileri silkeleyip, ‘megri megri’ ağlayanlar yerli ve milli, ben ve partim gayri milli öyle mi? Hadi oradan hadsiz, hadi oradan terbiyesiz. Valiyi uyarıyorum, şunu söyleyeyim; Bu devran döner sonra Sayın Erdoğan’a güvenenleri uyarayım, Saray’ın finoluğunu yapanları uyarayım. Sayın Erdoğan, Mavi Marmara’da olduğu gibi bu hadsiz ve terbiyesiz müdürü dım dızlak bırakır ve der ki o zaman yaptığı gibi “Bana mı sordunuz?” der ortada bırakır. Devletin görevlisi devletin görevlisi olmalıdır. Devlet ciddiyetinin içine tükürdünüz. Böyle bir şey olabilir mi? Elbette bana düşman olacaklar ama vız gelir tırıs gider. Bu yolculuğun başından beri elektriğimizi kestiler, mahkemelerle canımıza okudular başımı öne eğebildiniz mi?"

"TİKA NE YAPIYORMUŞ BİLİYOR MUSUNUZ?"

"Şimdi ben size bazı rakamlar vereceğim. Gayri safi milli hasıladan çiftçiye destek vermek gerekir. 36 milyar TL size para ayrılması lazımdı. Mazotun, yemin, elektriğin düşük olması lazımdı. Şimdi size verilen 14 milyar TL nerede 36 milyar TL nerede? Aradaki parayı hiç ettiler."

Aksaraylı çiftçi hayvan besicileri sizin hakkınızı TİKA’ya vermişler ve TİKA ne yapmış biliyor musunuz? Bir ülkede okul yapmış bir ülkede deniz temizlemiş. Burada ecdat yadigarları yıkılıp dökülürken bunlar TİKA ile yurt dışında ulufe dağıtıyor. TİKA’nın bir yılda harcadığı para ile 88 şeker fabrikası yapılıyor. Bu para ile 24 milyon baş hayvan çiftçiye hibe olarak verilebiliyor. Siz mazotu 6 TL’ye kullanın TİKA gitsin Kolombiya’ya okul yapsın. Bütün bu düzen değişecek. Türkiye Sağlık Bakanlığı'nın bütçesi 30 milyar lira, MİT’in bütçesi 2.3 milyar lira.

Eğitimi mezara gömdüler. Ben diyorum ki gençlere iş vermek bu devletin görevidir. Ben diyorum ki yıllık 50 milyar dolar yatırım yapacağım gençlerimize iş sağlayacağım diyorum bana kaynak soruyorlar.

En önemli projeleri yandaş müteahhitlere yaptırıyor garanti veriyor. Kardeşim devlet müteahhitlik yapar mı? fabrika açar. Gençlerine iş sağlamak için. Ama ağalar diyor ki itibardan tasarruf olmazmış. Biz israfı bitireceğiz. Eğitimi düzelteceğiz. Aziz Sancar Mardin’den mezun olup Nobel’e layık oldu bizim başımızı göğe erdirdi. Biz Aziz Sancarlarımızın yollarını açacağız."

“MİT’İN BÜTÇESİ TRT’DEN KÜÇÜK”

"Ben size bir şey söyleyeyim mi TİKA’nın harcadıklarının yüzde birini Aksaray’a harcasak demir yolu ihya olur. Bir de su meselesi var. Otobandan dolayı mağdur olan zarar gören köylülerimizin mağduriyetlerini de gidereceğiz. MİT’in bütçesi TRT’nin bütçesinden küçük böyle bir mantıkla ülke yönetilebilir mi?"

“ERDOĞAN’IN DAMADI MİLLETE HAKARET ETTİ”

"Ben Sayın Erdoğan’ın damadının akıllı biri sanırdım. Geçen çıktı millete hakaret etti dedi ki bu millet Erdoğan Mars’a dört gidiş dört geliş yol yapıyorum dese inanırmış. Bu milletin ferasetine hakarettir. Anadolu’nun irfanına hakarettir."

Akşener, konuşmasının ardından milletvekili adaylarını sahneye davet etti ve " Hem arkadaşlarımı hem kendimi sizlere emanet ediyorum" diyerek sözlerine son verdi.