Akşener: Alparslan Türkeş yaşasaydı aday olamayacaktı

Akşener: Alparslan Türkeş yaşasaydı aday olamayacaktı
MHP Genel Başkan adayı Akşener, Halk TV'de katıldığı programda kritik açıklamalarda bulundu. Yeni Anayasa taslağında Türkiye'de doğmayanların Başkan adayı olamayacağının altını çizen Akşener, Alparslan Türkeş'in de Kıbrıs'ta doğduğunu hatırlattı.

Anayasa taslağında yer alan bir ayrıntıya da dikkat çeken Meral Akşener, taslakta adayların Türkiye'de doğmuş olma şartının sakıncalarına değindi. MHP gibi Turancı bir partinin böyle bir maddeye imza atmasını eleştiren Akşener, MHP'nin merhum lideri Alparslan Türkeş'in Lefkoşa'da doğmuş olduğunu hatırlattı.

İşte Akşener'in sözleri:

"Bu metnin içinde, Türkiye'de doğum şartı var. Rahmetli Başbuğ'umuz 1917 Kıbrıs doğumludur. Dolayısıyla rahmetli Başbuğ sağ olsaydı, bugün Başkan adayı olamazdı. Bu arada ben de Rumeli göçmeniyim. Osmanlı bakiyesiyiz biz. Ahıska'dan gelmişler var, Kafkasya'dan gelmişler var, Balkanlardan özellikle çok yakın zamanda gelmişler var, bunların hiçbiri aday olamıyor. Bir taraftan 'biz Turancıyız; ne Şanghay ne Avrupa Birliği, Türkiye Birliği' diyor, bu iş biraz karışık olmuş"

İlgili Haberler