Akşener: "Anadolu Ajansı suçüstü yakalandı!"

Akşener: "Anadolu Ajansı suçüstü yakalandı!"
Cumhurbaşkanı adayı ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Fatihlilerle bir araya geldi. Konuyu Anadolu Ajansı'nın sızan seçim tablolarına getiren Akşener: "2. tura hazırlık yaparken Anadolu Ajansı suçüstü yakalandı" dedi.

Tüm engellemelere rağmen seçim çalışmalarına devam eden Cumhurbaşkanı adayı ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, vatandaşla bir araya gelmeye devam ediyor.

Bu kapsamda 24 Haziran programına İstanbul mitingleriyle devam eden Akşener’in Bayrampaşa’dan sonraki durağı Fatih.

Akşener'in açıklamalarından satır başları:

24 Haziran’da ülkemizde bir karar verilecek. Ya yalana talana devam denilecek. Ya da yorgun şoför evine gönderilecek. Beni Cumhurbaşkanı adayı olarak siz gösterdiniz. Engelleri aşa aşa geldik. Şimdi buradayız. Size Türkiye’nin her yerinden selam getirdim. İYİ Parti’yi kurdurmasaydınız, beni aday yapmasaydınız, bugün nasıl bir seçim konuşacaktık?

"ANADOLU AJANSI SUÇÜSTÜ YAKALANDI"

Kendileri de 2. Tura kaldığını kabul ettiler. Anadolu Ajansı suçüstü yakalandı. Erdoğan’ın damadına talimat verdirdiğini duyduk. Ardından başka duyumlar aldık aynı talimatı Erdoğan tarafından YSK’ya da vermiş. Sandıkları koruyacağız.

Dünya lideri, İYİ Parti’den ne çok korkuyormuş? Beylikdüzü’nde milletvekili adayı arkadaşımız, akrabasının binasını benim fotoğraflarımla donattı. Onu indirdiler, kağıt getirip. Ama 2 gün sonra aynı binaya Erdoğan’ın posterleri asılmış.

Fatih’te benim programımı iptal ettiler, YSK kararıyla. İşgal altındaki İstanbul’da bile Halide Edip’in Sultanahmet konuşmasına izin verilmişti. Bütün bunlar bizden korktuklarını gösteriyor. Ama korkunun ecele faydası yoktur.

İstanbul’da 8 miting yapacağız. İstanbul’umuzu inşallah yalan dolan hareketinden kurtaracağız. İstanbul’da işsizlik olur mu? Soğan olmuş 5,5 Lira; patates olmuş 6,5 Lira…

"AMERİKAN ÇİFTÇİSİNİ ZENGİN ETTİNİZ"

Tarımı bitirdiniz, tarımı mezara gömdünüz. Kaynaklar bitince ithalata yöneldiniz. Mardin’den geliyorum daha önce hayvan ihraç eden şehirde, ithal hayvan eti satılıyor. 9 milyar dolarlık tarım ürünü ithal ediliyor. Bunun anlamı tarımla ilgilenen 1 milyon insan işsiz demektir. Bu insanlar göç etmek zorunda kalmıştır. Amerikan çiftçisini zengin ediyor bu hükümet. 2,2 Lira’ya mazot kullanan Amerika çiftçisi zengin edilirken, bizim çiftçimiz 6 Liralık benzinle, ucuz tarım ürünü ihraç edebilir mi?

Sanayi göçertilmiş durumda. 2,5 trilyon dolar girmiş 2002’den beri Türkiye’nin kasasına. Fatih’teki vatandaşın cebine giren para var mı buradan?

Yandaşların cebine gidiyor yapılan havaalanlarının, köprülerin geliri.

"MEMLEKETİN EVLATLARI ÜLKEYİ KÖPRÜDEN TOPLADI"

2010’da bir referandum yapıldı. Ben bu ağaları gittim, uyardım. Yapmayın, 'Türkiye’yi böleceksiniz' dedim. Beni dinlemediler. Sonra geldi 15 Temmuz oldu. Memleketin evlatları ülkeyi köprüden topladı getirdi.

Bu ülke ya bekar evi olmaya devam edecek, ya da bir kadın eli değecek.

Ben Suriyelileri konuşmaya başladıktan sonra, Erdoğan çıkmış demiş ki, “Suriyelileri evine göndereceğiz”.

Suriyelilere 150 milyar TL para harcanmış, onları evine göndereceğim. O paralar hemşerilerimize iş kapısı olacak.

"VATAN ÇOCUKLARININ LOKMALARI BAKAN ÇOCUKLARININ BOĞAZINDA"

Türkiye’nin birinci problemini işsizlik ve genç işsizliği yaptılar. Anadolu’yu dolaştık, gördük. Tarım meselesi Türkiye’nin stratejik meselesidir. Bu meseleyi bu hale getirmeleri ihanettir. Devletin kurumlarını yandaşlara peş keş çekerek ilerleyen bir iktidar var.

Her konuda fetva veren hocalar, haram lokma yemekle ilgili fetva vermiyor kimse! Vatan çocuklarının lokmalarını bakan çocuklarının boğazından çıkarmaktır, bizim mücadelemiz.

Hırsızlık almış başını gidiyor. Niçin ülkemizin hep beraber fakirleştiğini görüyoruz. 16 yıllık bütün hesapların kuruşlarına kadar baktık. O yüzden bana cevap veremiyorlar.

Gelelim TİKA meselesine, biz bu kurumu incelemeye başladık. Yıllık 8 milyar dolar para harcıyorlar. 6,5 milyar doları sizin cebinizden geliyor. Hiçbir denetime tabi tutulmuyorlar. Paralarla ne yapmışlar biliyor musunuz? Kolombiya’ya okul yapmışlar, Ekvator’a gölet yapmışlar.