Akşener: "Bizim için telaşlanacak bir durum yok"

Akşener: "Bizim için telaşlanacak bir durum yok"
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, haftalık basın toplantısında konuştu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin İstanbul İl Başkanlığı binasında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin erken seçim çağrısını değerlendiren Akşener şöyle konuştu:

"BİZİM İÇİN SORUN DEĞİL"

"Biz İYİ Parti olarak önce İstanbul’da 39 ilçede tek tek esnaf eli sıkarak, kapı zili çalarak vatandaşa kendimizi anlatmak ve insanların dertlerini dinlemek üzere bir çalışma başlattık. Bu haftalıkta İstanbul’da olduğumuz için buradan sesleniyorum size.

Bahçeli’nin seçim talebini birlikte duyduk. Bizim açımızdan telaşlanacak bir durum yoktur. Biz zaten ağır bir karartma uygulanan, televizyon programlarında konuşulmamıza rağmen arkadaşlarımızın çağrılmadığı bir dönemden çıkıp geldik. Bizim için erken seçim, zamanında seçim, şu seçim, bu seçim bizim için sorun değildir. Bakalım Saray ve Saray'ın küçük ortağı Bahçeli ne karar verecek."

"ERDOĞAN İTTİFAK KONUSUNDA TECRÜBELİDİR"

"Önümüze ne kadar engel koyarlarsa koysunlar hepsini aşa aşa geliyoruz. Bu aziz milletin her ferdi rahat nefes alana kadar bizi yolumuzdan döndürecek herhangi bir güç tanımıyorum. Daha 6 ay dolmadan meydanları doldurduk. İşte bu partiyi kurduran milletimizin bu kararlılığı.

Sayın Erdoğan, ittifak konusunda tecrübelidir. Zamanında FETÖ ve İmralı ittifakı kurdular şimdi de gelin görün ki MHP ile ittifak kurdular. Şahsi beka ittifakına bakınca görüyoruz ki tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş. Buradan soruyorum Sayın Erdoğan’a nedir sizi ittifak peşine düşüren? Saadet Partisi olmayınca rahmetli Erbakan’ın kapısına götüren? Nedir sizi rahatsız eden? Geçmişte söylediğiniz gibi yeni ittifaklarınıza da ‘Ne isterseniz veririz’ diyor musunuz?"

"GENCECİK KIZ CANINA KIYDI, YAZIKTIR, GÜNAHTIR"

"Diyorlar ki toplum ikiye ayrılmış dindarlar ve sekülerler. Yanlış! Evet toplum ikiye ayrılıyor ama bir tarafta ekmeğinin peşine koşanlar, diğer tarafta rant simsarları. Toplumu bölerse ekmek peşinde ömür tüketenlerle, rant peşinde şehirleri paylaşanlar böler. Türkiye’yi böldürmeyeceğiz. Artık bunların zamanı sona erdi. Bu dönemi kapatalım artık. Milli politikaları tasfiye etmişleri yenileyelim artık. Yeni bir siyaset ahlakı, yeni bir siyaset dili olsun. İncitmeyen, kırmayan, “Ben ben” diye bağırmayan…

Daha geçen gün gencecik bir kızımız atanamadığı için canına kıydı. O kızımız gibi atam bekleyen binlerce gencimiz var. Bu ülkenin umudu olan gençler. Yazıktır günahtır, buradan acı ailesine de taziyelerimi iletiyorum.

81 milyonlar birlikte Allah’ın izniyle başaracağız inşallah."

İlgili Haberler