Türk milleti bayram sofrasında buluşacak

Türk milleti bayram sofrasında buluşacak
Akşener, büyük coşkuyla karşılandığı Bolu’da gelecekteki Türkiye hayalini anlattı: Hayalimdeki Türkiye’yi bir bayram sofrasına benzetiyorum. Bu sofranın etrafına oturan herkes hazırlanan yemeğe eşit şekilde uzanacak

YENİÇAĞ / Bünyamin ÖZTÜRK

Anadolu gezilerine tüm hızıyla devam eden MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener dün Köroğlu Diyarı Bolu'daydı. Saat 14:30'da Dağkent Kavşağı'nda coşkulu bir kalabalık tarafından karşılanan Akşener'i yağan yoğun yağmura rağmen vatandaşlar ve partililer yalnız bırakmadı.

Aracından iner inmez, "Başbakan Meral" sloganları ile karşılanan Akşener de vatandaşları selamladı.

MHP Bolu eski il Başkanı Mehmet Aydın, Bolu eski Kadın Kolları Başkanı Emine Kendirci ve Bolu'nun 6 üst kurul delegesinden imza veren 5 üst kurul delegesi de program boyunca hazır bulundu.

Bolu Abant İzzet Baysal üniversitesinden çok sayıda öğrencinin Akşener'e destek vermek için geldiği görüldü.

Otobüsüne binmek üzere iken, kapıda kendisini bekleyen MHP milletvekili adayı engelli Umutcan Günerkaya da Akşener'e başarılar dileyerek, "Dualarım sizinle" dedi. Akşener de Günerkaya'nın boynuna sarılarak teşekkürlerini iletti.

aksener-005.jpg

"Dik dur eğilme Bolu seninle" sloganları ile otobüsüne binen Akşener, yüzlerce araçlık konvoy eşliğinde şehir merkezine geldi. Akşener kısa bir şehir turunun ardından basın toplantısı yapacağı Gazelle Resort Otel'e geçti.

 

Anadolu gezilerine tüm hızıyla devam eden MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener dün Köroğlu Diyarı Bolu’daydı. Saat 14:30’da Dağkent Kavşağı’nda coşkulu bir kalabalık tarafından karşılanan Akşener’i yağan yoğun yağmura rağmen vatandaşlar ve partililer yalnız bırakmadı.  Aracından iner inmez, “Başbakan Meral” sloganları ile karşılanan Akşener de vatandaşları selamladı. Bolu D-100 karayolu Dağkent Kavşağı’nda yüzlerce partililerin yoğun yağmur yağışı altında karşıladığı MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener, partililerin elini tek tek sıktı. 


Anlamlı uyarı

Kadınların büyük ilgi gösterdiği karşılamada, bir grup partili, “Başbuğ Meral” diye tezahürat yapınca, Akşener, “Hayır hayır” diyerek tepki gösterip bu sloganın atılmaması konusunda uyarıda bulundu. Bunun üzerine vatandaşlar da, “Başbakan Meral” sloganı ile sevgi gösterilerine devam etti. Karşılamada Bolu Abant İzzet Baysal üniversitesinden gelen ülkü ocaklı gençlerin bulunması da dikkatlerden kaçmadı. MHP Bolu eski il Başkanı Mehmet Aydın, Bolu eski Kadın Kolları Başkanı Emine Kendirci ve Bolu’nun 6 üst kurul delegesinden imza veren 5 üst kurul delegesi de program boyunca hazır bulundu.

Meral Akşener otobüse binerek yüzlerce araçlık konvoyla Bolu kent merkezinden geçerek basın toplantısı düzenleyeceği otele doğru gitti. Akşener yolda vatandaşları selamladı. Otobüsüne binmek üzere iken, kapıda kendisini bekleyen MHP milletvekili adayı engelli Umutcan Günerkaya da Akşener’e başarılar dileyerek, “Dualarım sizinle” dedi. Akşener de Günerkaya’nın boynuna sarılarak teşekkürlerini iletti.   

“Dik dur eğilme Bolu seninle” sloganları ile otobüsüne binen Akşener, yüzlerce araçlık konvoy eşliğinde şehir merkezine geldi. Akşener kısa bir şehir turunun ardından basın toplantısı yapacağı Gazelle Resort Otel’e geçti. Akşener otelde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Beş buçuk aydır kurultay çalışması yaptıklarını anlatan Akşener şunları kaydetti: “İktidar 20 dakikada Başbakan değiştiriyor. 17 günde kongre yapıyor. Nihayet biz de 5 buçuk ay sonra, Pazartesi toplanması beklenen çağrı heyetinin vereceği tarihe göre kurultayımızı yapacağız. Şöyle böyle 6 ayı bulmuş olacağız. Biz ilk aşama olan tüzük kongresini yapıncaya kadar geçen 5 buçuk ayda kongre için imza veren üst kurul delegeleri açısından baktığınızda pek çok iftiraya göğüs gerdiler. Bir kişi dahi imzasını geri çekmedi. Bunu özellikle paylaşmak istiyorum. Bu, Türk demokrasi tarihinin çok önemli bir meselesi oldu. 15 Mayıs’ta yapılması gereken kongreye kolluk kuvvetleri ile engelleyen bir iradenin karşısında hem direnç, hem büyük olgunluk gösterildi. İleri demokrasi denilerek Türkiye’yi kabus ortamına doğru nefes alamaz bir hale getirenlerin örnek alması gereken bir mücadele olarak görüyorum.” 


Önce huzur ve refah

“Hep size atılan iftiraları konuşuyoruz. Nasıl bir Türkiye hayaliniz var?” sorusunu da Akşener şöyle cevapladı:
Ben sıklıkla araştırma yaptırıyorum. Araştırmalara göre herkesin kaygılarının ilk sırasında terör belası geliyor. Ardından ekonomik sıkıntılar geliyor. Bunları kavramsal olarak okuduğunuzda karşısına huzur ve refah kavramlarını koyabilirsiniz. Herkesin öncelikli olarak huzur ve refaha hasret kaldığı dönemi yaşıyoruz. Benim hayalimdeki Türkiye ile ben bir metafor kullanıyorum. Hayalimdeki Türkiye’yi bir bayram sofrasına benzetiyorum. Bir bayram sofrası düşünün, orada başı açık olan da başı kapalı olan da vardır. Dövmeli olan da vardır, her çeşit fikriyata sahip olan insan vardır. Ama sofra kurulduğunda herkes sofradan istediğine uzanabilir ve yiyebilir. Kimse kimsenin etnisitesini sorgulamaz. Masada hazırlanan yemeğe herkes eşit şekilde uzanır.

Akşener, MHP Genel Merkezi’nin teşkilatları kapatması konusundaki görüşlerini de şöyle özetledi: 
“Teşkilatların kapatılmasının siyasi etik ve siyasi nezaket olmadığını düşünüyorum. Sizin aidiyet hissettiğiniz partinin yani MHP’nin polis marifetiyle kapısına kilit vuruluyor. Bu kadar üzücü bir durum olamaz. Bu daha önce darbe dönemlerinde yaşanırdı. Siyasi partileri millet kurar, millet kapatır. Milletin kapatmaması önemlidir.” 


Akşener bir soru üzerine, iktidar çevrelerinin kendisinin MHP başına gelme ihtimalinnden rahatsız olma sebeplerini de şöyle açıkladı: “Özellikle sarayı desteklen medyaya bakıyorsunuz yazılan çizilenleri, atılan iftiraları şaşkınlıkla takip ediyorum. Bu anlatılanlar yazılarlar ben miyim diyorum. Bu cenahın öve öve bitiremediği 28 Şubat ben’dim. Biz daha tüzük kongresi yapmaya uğraşıyoruz. Kimin seçileceğini şu an için söylemek yanlış olur. Ama ben seçilirim korkusuyla yapılanları görüyoruz. Her çirkin söz sahibine bumerang gibi dönecektir. Ben milletimin ferasetine güveniyorum” 


Adaylarımız çok değerli

Kongrede Genel başkan adayları arasında bir uzlaşma ihltimali hakkındaki soruya da Akşener şu cevabı verdi: “Her bir aday birbirinden değerli isimler. Herkes bu partiyi yönetmek, Türkiye’yi yönetmek iddiası ile yola çıkmış durumda. Birinci turdan sonra ikinci tura geçildiğinde buna üst kurul delegeleri karar verir. Delege bizi yan yana getirirse buna bir şey diyemeyiz.” 

Genel Merkez’e karşı çok aday olmasının bir dezavantaj olup olladığına dair bir soruyu da Akşener şöyle cevapladı:
Siyaseten baktığınızda kim seçilsin isterseniz o kadar aday ortaya koyarsınız. Benim kapılar ardında söylediğim ile insanlara söylediğim farklı değildir. Meydanda ne söylüyorsam o benim sözümdür. 
Akşener, basın toplantısının ardından otelde Bolu ve çevre illerden gelen delegelerle de bir toplantı yapıp görüş alış verişinde bulundu. Akşener, delegelerle yaptığı toplantının ardından Bolu Şehir Meydanı’ndaki mitingde vatandaşlara hitap etti.

 

Bolu delegelerinin gözü Çağrı Heyeti’nde

Türkiye genelinde olduğu gibi Bolu’da da MHP Üst Kurul Delegeleri ağırlıklı olarak olağanüstü kurultay için imza vermiş durumda. 6 Üst Kurul Delegesi bulunan Bolu’nun 5 delegesi yapılacak bir değişimin MHP’yi iktidara taşıyacağına inanıyor. Yargıtay’ın kurultay kararını memnuniyetle karşıladıklarını belirten delegelerin görüşleri şöyle: 

Mehmet Aydın / Bolu eski il Başkanı ve Üst Kurul Delegesi :
 “Yargıtay, kongre süreci ile alakalı hepimizin sevinçle karşıladığı bir karar verdi. Genel Merkez ise buna karşılık hukuken hakkı olmayan bir hamle yaparak kongre tarihi açıkladı. Kongre yapılmasına ilişkin hukuki yetki Çağrı Heyeti’ndedir. Partinin asli unsuru olan Üst Kurul Delegeleri olarak Çağrı Heyeti’nin yapacağı açıklamayı bekliyoruz.” 

Çetin Yardemir / Üst Kurul Delegesi: 
Üst Kurul Delegeleri olarak MHP’de değişimden yanayız. Tüzük değişikliği yapılması için imzalarımızı verdik. Meselenin yargıya taşınmasını istememize rağmen Genel Merkez bize yargı yolunu gösterdi. Yüce yargı doğru bir karar vererek kurultayın yapılması yönünde karar verdi. Öncelikle tüzük değişikliği, ardından genel başkan seçiminin yapılacağı bir kongre istiyoruz. Konjonktüre göre daha iyi siyaset yapabilecek, MHP’yi toparlayabilecek, halkın güvenini kazanıp halka kendini anlatabilecek bir Genel Başkan ile ülkücü iradeyi iktidara taşımak istiyoruz. Tüm camiamıza ve Türkiye’mize kurultayımızın hayırlı olmasını diliyorum. Yargı kararı ortadayken Genel Merkezi’nin kurultay tarihi açıklaması yanlış ve hukuka aykırı. Yargı yetkiyi Çağrı Heyeti’ne vermiştir. Tüzük kurultayının yapılması için Çağrı Heyeti’nin açıklamasını bekliyoruz.