Akşener, "Bunlar tarımı bilinçli bitirmiş"

Akşener, "Bunlar tarımı bilinçli bitirmiş"
Cumhurbaşkanı adayı ve İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Düzce'de vatandaşlara hitap etti. Akşener, "Ben cahilliklerinden yaptılar sanıyordum. Ama bunlar tarımı bilinçli bitirmiş." ifadelerini kullandı.

Tüm engellemelere rağmen seçim çalışmalarına hız kesmeden devam eden Cumhurbaşkanı adayı ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, il ziyaretlerine devam ediyor.

Bu kapsamda Bolu ve Düzce'de vatandaşlarla bir araya gelen Akşener'in sıradaki durağı Kocaeli.

Akşener'i 15 Temmuz Milli İrade Meydanı'nda on binlerce Kocaelili büyük bir coşku ile karşıladı.

Akşener burada vatandaşlara seslendi.

Akşener'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

24 Haziran’da bir seçim var. Seçimi getirenler de pişman. Soru şu:” Muhteremler her şey iyiyse niye seçim yapıyorsunuz? Her şey kötüyse niye size oy verelim?”. Erdoğan’ın yüzündeki asabiyeti görüyorum. Bu kaybedeceğini bildiğinden.

Ekonomiyi berbat ettiler. Mete Han’ın ordusunu dağıttılar.

"ATATÜRK'ÜN YAPTIĞI HER ŞEYİ SATTILAR"

Her şehre üniversite binası yapmışlar, içinde hoca yok. Atatürk’ün yaptığı ne kadar fabrika varsa, onları satmışlar. 2 milyar dolar vergi toplamışlar, herkesten. Kocaeli’ye ne faydası oldu? Böyle bir sanayi şehrinde niye genç işsizlik en büyük sorun? Çünkü yatırım yapmamışlar. Bizim ekonomi ekibimiz bunları inceledi. Dediler ki :”Biz bu ekonomiyi koştururuz.”

2-938.jpg

En büyük problem ‘Genç işsizliği’. Bir devlet gencine iş vermek zorundadır. İş veremediğimiz takdirde, vatandaşlık maaşı bağlayacağız, dedik. Her yıl 50 milyar dolar yatırım yapacağız, dedik.

"TARIMI BİLİNÇLİ BİTİRMİŞLER"

1 milyon insan tarımdan kopup, işsiz hale gelmiş.

Türkiye’de tarımı bitirme işi, bilerek yapılmış bir iştir.

2018 bütçesinde TİKA için 36 milyar TL ayrılmış. TİKA’yı inceledik. TİKA’dan sonra AFAD’a geçtik, TOKİ’ye geçtik. Lağım hepsi, lağım. Bunlar alışmış bedava para kazanmaya. Bakan çocukları değil, vatan çocuklarına harcayacağız bu parayı.

1-20180619184803.jpg

"BU PARALAR KOCAELİLİLERİN CEBİNDEN ÇIKIYOR"

Meydanlarda olmak, sarayın ekranlarında olmaktan yüz bin kat iyidir. 4 tane televizyon kanalına anca çıkabildim. Çıktığım programlarda da hep bana kaynak sordular. Bu sorular beni gururlandırıyor. Söyleyeyim size kaynakları;

Kocaelililerin cebinden, bakanların damatlarına, gelinlerine araba kiralanıyor. Yıllık 8 milyar TL… Onu koyduk cebimize.

3-623.jpg

4 milyon Suriyeli var. Türkiye mülteci cenneti haline geldi. Suriye ile ilişkileri düzelteceğiz, onları evlerine göndereceğiz. 150 milyar TL onu da koyduk cebimize.

4-362.jpg

TRT diye bir yer var. Yıllık 2,5 milyar TL harcıyor sizin cebinizden. Onu da satıyorum oradan koy parayı cebe. Bir de satıştan gelen para var.

Bu paraları Kocaelilere harcayacağız. Vatan çocuklarına harcayacağız.

Askeri liseleri kapattın. Orduyu içeri attın. İlker Başbuğ'u hapse attın. Bunları bitirmek için oylarınıza talibim!

5-191.jpg