Akşener, CNN’in manşetinde

Akşener, CNN’in manşetinde
İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener’in yükselişi dış basında da yankı buluyor. Uluslararası haber kuruluşu CNN, internet sitesinde Akşener’i manşete taşıdı.

Serkan Talan / YENİÇAĞ

ABD’li yayın kuruluşu CNN International, İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener hakkında bir analiz kaleme aldı. Akşener’in başı çektiği hareketin “tülbent devrimi” olarak nitelendirildiği haberde, İYİ Parti’nin ve Akşener’in, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın karşısında önemli bir güç olduğunun altı çizildi.

Akşener’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın karşısına önemli bir güç olduğunun belirtildiği haberde, seçmenlerin Akşener’i bir “anne” olarak gördüklerinin altı çizildi.

ERDOĞAN’DAN OY ALABİLECEK YEGANE İSİM

Haberde, İYİ Parti Genel Başkanı Akşener’in tek kadın Cumhurbaşkanlığı adayı olduğu ve Türkiye’de milliyetçi camianın önemli bir ismi olduğu belirtilerek, Erdoğan’ın karşısında milliyetçilerden oy alabilecek yegâne isim olduğu yazıldı.

CNN International’a açıklamalarda bulunan Meral Akşener, Türkiye’de uzun zamandır sert bir erkek egemen hükümetin olduğunu belirterek, miting alanlarında topladığı tülbentleri Çankaya’da sergileyeceğini söyledi.

Haberde, Akşener’in tecrübeli bir siyasetçi ve geçmiş dönemde İçişleri Bakanlığı yapmış bir isim olduğuna da değinildi. İçişleri Bakanlığı yaptığı dönemde özellikle terörle mücadelede hiçbir insan hakları ihlali yapılmadığını belirten Akşener, “O zamanlar bir insan hakları grubu vardı, kayıp insanlar için liste yayınlıyorlardı. Onlara imzalı bir bildiri gönderdim, Kaybolanları birlikte arayalım.' dedim Bakanlık dönemimin geri kalanı için başka yayınları yoktu.” dedi.

PARLAMENTER SİSTEME DÖNÜŞ

CNN’in haberinde, Akşener’in diğer muhalefet liderleri gibi parlamenter sisteme dönüş vaadinde bulunduğunun altı çizildi. Erdoğan’ın haksız yönetim şekli ile yıllardır mücadele ettiğinin altını çizen Akşener, Bu seçim Erdoğan’ın istediği sistem. Yeni yönetim şekli Batı demokrasilerindeki gibi bir başkanlık sistemi değil.” İfadelerini kullandı.

İKİNCİ TURDA NE OLACAK?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ilk tur için gelen “çatı aday” önerisine şiddetle karşı çıktığını ve kendi adaylığını açıkladığının altı çizilerek, böylece muhalefetten daha fazla aday çıkarak, seçmenin önüne daha fazla alternatif sunulduğu belirtildi.

CNN’in haberinde pek çok muhalefet partisinin Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda muhalefetten kim kalırsa onun Erdoğan’ın karşısında destekleneceğinin altı çizildi.

CNN’in, İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener’in Adana mitingindeki izlenimlerinden derlediği haberde, Akşener’i destekleyen vatandaşlarının en önemli çıkış noktalarının gelecek korkusu olduğu kaydedildi.

SEÇMEN: “ÜLKEMİZİ YÖNETECEK BİR ANNE İSTİYORUM”

CNN’e konuşan bir vatandaş, Akşener’in ülkeye bir anne şefkati ile dokunacağını söyleyerek “Gelecek için, çocuklarımız için, ülkemiz için birçok sebepten dolayı, Meral Aksener'e oy vereceğim. Bir kadının dokunuşu her şeyi daha iyi yapar. Ülkemizi yönetecek bir anne istiyorum.” dedi.