Akşener: "Erdoğan Ferdi Tayfur’a geçiş yapmış olabilir"

Akşener: "Erdoğan Ferdi Tayfur’a geçiş yapmış olabilir"
Gazetecilerin sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı adayı ve İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, "Bahçeli devam ediyor mu bilmem ama Erdoğan Ferdi Tayfur’a geçiş yapmış olabilir" dedi.

Cumhurbaşkanı adayı ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 24 Haziran seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

AKP'den partisine ve kendisine oy kayması olduğuna dikkat çeken Akşener, esprili bir dille "Bahçeli, Ferdi Tayfur dinlemeye devam ediyor mu bilmiyorum ama Erdoğan Ferdi Tayfur’a geçiş yapmış olabilir. Yani diş sıkarak giden bir iş olarak görüyorum, Erdoğan tarafından" ifadelerini kullandı.

Cumhuriyetin haberine göre, Akşener'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

-24 Haziran seçimlerinde son viraja girilirken tabloyu nasıl görüyorsunuz?

"Türkiye kurtulacak, çünkü ben ağırlıklı olarak Ak Parti’nin yoğun oy aldığı illerde çalışma yaptım. Partimizi kurduğumuz günden beri oralarda çalışma yaptım. Dolayısıyla gittikçe artan ve bu son mitinglerde hepimizi şaşırtan kalabalıklarla karşılaşıyoruz bu bölgelerde. Hem gözlemlerimiz hem de yaptırdığımız çalışmalarda AK Parti seçmeninden İYİ Parti’ye ve kişisel olarak bana kayış olduğu görülüyor."

-2. tura kalacağınızı söylemiştiniz, şu an durum nedir?

"İddia olmazsa siyaset olmaz. Ben bunu samimiyetle söylüyorum. seçim ikinci tura kalacak ve sayın Erdoğan’ın ikinci tura kalma işlemin de İYİ Parti ve kişisel olarak benim çok büyük katkım olduğunu düşünüyorum. Demokrasinin bir sıkımlık canı kalmıştı. Biz şu andaki sistemde en azından bir nefes aldırdık. Partim ve kendimle gurur duyuyorum. Bu konuda mütevazi olamayacağım."

-24 Haziran öncesinde başkan yardımcısı açıklayacak mısınız?

"Hayır. Sebebi ben sadece aday değilim. Ben aynı zamanda Millet İttifakı’nı kuran sistemin içinde bir genel başkanım. İkinci turda ben kaldığımda sayın Kılıçdaroğlu, İnce, Karamollaoğlu ve Gültekin Uysal ile görüşeceğim. Başkan yardımcıları ve bakanları da konuşacağı Dolayısıyla bu günden şöyle yapacağım dediğim zaman afaki olur."

‘FERDİ TAYFUR’A BAŞLAMIŞTIR’

-Cumhur İttifakı’nın kendi arasındaki görüş ayrılığı, sayın Bahçeli’nin çıkışlarını nasıl değerlendiriyorsunuz?

"Onu ben de görüyorum. Sayın Bahçeli görünür olmaya çalışıyor. Kayboldu çünkü. Doğru düzgün de çalışmıyor. Ben sayın Bahçeli’yi çok yakından tanımıyorum. Abimin arkadaşıydı. Sonra bir genel başkan - milletvekili ilişkisi kapsamında gayet mesafeli, seviyeli bir iletişimimiz oldu. Ne yer ne içer bilmiyorum. Ama sayın Erdoğan’ı tanıyorum. Erdoğan da beni iyi tanıyor. Sayın Erdoğan bu tür çıkışlara eminim dişlerini sıkıyordur. Şöyle bir resim var; “Sayın Erdoğan koşsun koşsun, çalışsın. Ben kahvemi içeyim.” Ama bunu yemez Sayın Erdoğan. Ama ne yapsın, “kader utansın” durumundadır şu an. (Gülerek) Bahçeli, Ferdi Tayfur dinlemeye devam ediyor mu bilmiyorum ama Erdoğan Ferdi Tayfur’a geçiş yapmış olabilir. Yani diş sıkarak giden bir iş olarak görüyorum, Erdoğan tarafından."