Akşener: Eşlerinizin, annenizin yüzüne nasıl bakacaksınız?

Akşener: Eşlerinizin, annenizin yüzüne nasıl bakacaksınız?
MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener, Ankara'da vatandaşlarla buluştu. Binlerce kişiye seslenen Akşener, referandumda "hayır" diyeceklerini söyledi.

MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener, tüm engelleme ve baskılara rağmen referandum çalışmalarına devam ediyor...

Yeni Anayasa değişikliğine 'Hayır' kampanyası kapsamında Ankaralı vatandaşlarla buluşan Akşener'in toplantısına yoğun ilgi gösterildi. Binlerce vatandaş dışarıda kalırken, salonda "Başbakan Meral" sloganlarının atıldığı duyuldu.

Çok sayıda sivil toplum kuruluşu, eski bakan, milletvekili ve MHP delegesinin katıldığı etkinlikte, salondaki yoğunluk dikkatlerden kaçmadı. 

16 Nisan'da neden 'hayır' diyeceğini anlatan Akşener, siyasi gündemle ilgili önemli açıklamalarda da bulundu.

İşte Akşener'in açıklamalarından öne çıkanlar:

BİZİ MİLLETİMİZİN GÖNLÜNDEN NASIL SÖKÜP ATACAKSINIZ?

Dün Bolu'da Bolulularla bir araya geldik. Tarih bilmeyenler 'Bolu beyinin torunları' dediği yiğit Bolularla bir araya geldik. Salon istiyoruz, vermiyorsunuz. Salon için anlaştığımız insanları tehdit ediyorsunuz. Elektriklerimizi kesiyorsunuz. Bugün Tandoğan'da bir miting yapacaktık, 'biz sizi koruyamayız' diyerek bize yer vermediniz. Engel olmayacaksınız. Milletimizin gönlünden bizi nasıl söküp atacaksınız? Üzerimize salon kapısı kilitlendiniz ama biz milletimizin gönlüne gittik. 

Sosyal medyada hayırlı bir yürüyüş başlattık, milyonlara ulaştık. Dağ olsanız etrafınızdan dolaşırız, taş olsanız üzerinizden atlarız. Çünkü biz genciyle yaşlısıyla, erkeğiyle kadınıyla Türk milletiyiz ve var olacağız!

Bir referandum yapılacak ve o referandumda 'evet' tercihi yapanlarla 'hayır' tercihi yapanlar oylarını sandığa yansıtacaklar. Siz bu 'Türk tipi' denilen fakat Türk milletine hakaret eden bu ucubeyi halkımıza sunuyorsunuz. 

BİZİM ARAMIZDA TERÖRİST YOK

Soruyorum size; aranızda PKK’lılarla aynı masaya oturan var mı? Devlet Oslo’da iki paralık edilirken o bürokratları oraya gönderen var mı? Habur’da teröristler davulla zurnayla karşılanırken, içinden Atatürk posterleri ve Türk bayrağı teröristler rahatsız olmasın diye çıkarılırken orada olan var mı? Barzani geldi. Barzani’nin bölgesel yönetiminin paçavrasını hem Ankara’da hem İstanbul’da göndere çekti. Ve biz Türkiye olarak Barzani’nin bölgesel yönetimini tanımış oldu. Bunun sebebine baktığımızda ‘evet’ çalışması olduğunu gördük ve Kerkük’ü verdik. Bunu yapanlar arasında burada olan biri var mı? Yok. Bizim aramızda terörist yok duyun Başbakan. Siz önce kendi çevrenize bakın. 

BAŞBUĞUMUZUN İSTEDİĞİ SİSTEMLE BU SİSTEM AYNI DEĞİL

Bugün rahmetli Başbuğumuzun toprağa verildiği yere gittim. Kendisini özlem ve saygıyla anıyorum. Bugün rahmetli Başbuğumuzun Başkanlık sistemine 'evet' dediği afişleri gördüm. Ayıptır, ayıptır, ayıptır! Rahmetli Başbuğumuzun önerdiği hızlı bir sistem vardı evet 80 dönemin öncesinde. Ancak bugünkü 18 maddelik ucube sistemle Başbuğumuzun anlattığı sistemin hiçbir alakası yoktur. Yalanın geldiği yeri esefle, üzüntüyle izliyoruz. Bunlar niye yapılıyor? Çok korkuyorlar ve çok korkuyorlar. 

ETEK ATANLARA DEĞİL, ATTIRANLARA YAZIKLAR OLSUN!

Dün Bolu'da bir grup genç konferans verdiğimiz salonun dışına geldiler ve bir eteklikle ayakkabı attılar. Annesi, ablasının, kız kardeşinin eteğini o çocukların eline verenler, bir konferans salonunun dışında polislerin huzurunda o etekleri konferans salonunun önüne atan gençler, size hiçbir şey söylemiyorum. Size bu talimatı verenlere yazıklar olsun! Biz böyle öğrenmedik. Evet ben eteklik giyiyorum. Ben kadınım kadın! Utanın!

NENE HATUNU, GÖLGE HATUN'U, ASENALARI NEREYE KOYACAKSINIZ?

Balgat mukimleri size diyorum 100 sayfa tarih okuyun tarih! Gölge Han hatunu nereye koyacaksınız, Nene hatunu nereye koyacaksınız, asenaları nereye koyacaksınız? Ve utanmadan gencecik çocukların eline eteklik vererek annesinin, bacısının etekliğini bir konferans salonunun önüne attırıyorsunuz. Akşam eşlerinizin, annelerinizin yüzlerine nasıl bakacaksınız? Eyy Balgat mukimleri biz böyle öğrenmedik! Bir Ülkücü bir şeyi protesto edecekse dümdüz eder. Vay be ne kadar korkmuşsunuz. Ben kadın halimle korkmuyorum. Siz adam halinizde bizden korkmaya, asenalardan korkmaya utanmıyor musunuz!

BENİM 3 AVUKATIM DA FETÖ'CÜ DEĞİL AMA ERDOĞAN'IN 4 YAVERİ FETÖ'CÜ

Nuri Polat, benim avukatım değil, İstanbul MHP il disiplin kurulu üyesi ve başkan yardımcısı, kendisini tanıyorum, önce gözaltına alındı sonra tutuklandı. FETÖ’cü müdür? Suçlu mudur? Suçsuz mudur? Bilemem onu hukuk görecek. Avukatımda olabilirdi değil, ama eğer avukatın tutuklandı sen suçlusuna gidersek o zaman Cumhurbaşkanının 4 yaveri FETÖ’cü çıktı, napacağız şimdi?

Meral Akşener, 3 avukatım var. Bütün davalarımız takip eden 3 avukatım var, şuna bir vekalet ver deseler şu çok iyi parasını ödediniz birini tayin ettiniz bu sizi ne bağlar. Hizmet alımı bu, buradan yola çıkarsak Adalet partisinden bir Allah’ın kulu açıkta kalamaz. Eğer avukatlar üzerinden suçlanacaksak razıyım, yeter ki o zaman aynaya bakıp orda FETÖ görmesi gerekenler de gereğini yapacaksa hay hay. Ama bu havuz medyasının artık ipin ucunu kaçırdığı bir suçlama mekanizması, o kadar ahmaklar ki 4 yaveri FETÖ’cü çıkan sayın Cumhurbaşkanını da bu suçlama üzerinden beni suçlayacaklar diye onu da töhmet altında bırakacak kadar ahmak.

BİZ OLMASAK BU REFERANDUMU NASIL YAPACAKSINIZ?

Buraya gelirken 3 tane komik afiş gördüm. 'Tarafsız yargı için evet, sıkıyönetimin sona ermesi için evet' diye. Yahu siz bizi ahmak mı zannediyorsunuz? Şu anda OHAL şartlarında referanduma gidiyoruz biz. Milli iradenin tecellesi için gayret ettiğimiz için yarın milli irade nasıl tecelli edecekse etsin biz bunu kabul ettiğimiz için siz bu referandumu yapıyorsunuz. Biz olmasak siz bu referandumu siz nasıl yapacaksınız?

YAZICIOĞLU VE MECLİS’İN MÜCADELESİ OLMASAYDI İSRAİL 510 KM’LİK ALANI KONTROL EDİYORDU

Ben buradan rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nu da anmak isterim. Ben Meclis yönetiyordum, başkan da o zaman mücadele ediyordu. O gün o Meclis olmasaydı İsrail o gün onlara verilen 510 KM'lik alanı tutuyor olacaklardı. Sadece Meclis'e ait olan kamu tüzel oluşturma hakkı Cumhuriyet kurulduğundan beri sadece ve sadece Meclis'e aitken, şimdi o seçilecek şahsa verilmiş oldu. Sadece bunun için bile 'hayır' diyeceğiz!

KERKÜK 'EVET' KARŞILIĞINDA PEŞKEŞ ÇEKİLDİ

Biz telef olduk Almanya ve Hollanda'ya bağırırken. Sonra öğrendik ki çocuklarının şirketleri Hollanda'daymış. Ondan sonra Barzani'nin paçavrası asıldı. Bunun anlamı Barzani'nin bölgesini Türkiye'nin dolaylı tanımasıdır. Sayın Bahçeli esti gürledi, 'bir bürokrat yapmıştır' dedi. Başbakan 'yok hayır, ben yatım' dedi. Sonra karar aldılar 'evet' kampanyası yapmak için. Bunun üzerine bize terörist diyenler Barzani'yle yan yana geldiler. Sonra ne oldu? 'Evet'in karşılığı Kerkük Barzani'ye ilhak edildi.

Şimdi ABD ile Rusya, Suriye için anlaştı. Bakmayın kayıkçı kavgasına. Esad'ın yaptığı kimyasal saldırıyı lanetliyorum. Sonra Trump reis, boş bir havalimanını bombaladı. Sonra Trump reyizi alkışladık.

İlgili Haberler