Akşener: "Ey Bahçeli bunu bize değil, büyük ortağına sor!"

Akşener: "Ey Bahçeli bunu bize değil, büyük ortağına sor!"
İstanbul'da kadınlarla bir araya gelen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, gündemi değerlendirdi.

Ümit Karadağ / İstanbul 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin İstanbul İl Başkanlığı binasında kadınlarla bir araya geldi. TBMM'de düzenlenen grup toplantılarını ve gündemi değerlendiren Akşener önemli açıklamalarda bulundu.

Akşener'in konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"KADINLARDAN TEKLİFİMİ KABUL ETMEYEN OLMADI"

"İstanbul'da bir yerden bir yere gitmenin ne kadar zor olduğunu bilen birisiyim. İşinizi gücünüzü bırakıp buraya geldiniz, hepinize teşekkür ediyorum. Haklarınızı helal edin.

İYİ Parti'nin kurucularısınız, İYİ Parti kadınların hareketi, cesurların hareketi... Önce kadınlar, sonra çocuklar ve en son erkekler susturuldu. Bu partinin kurulmasını ilk önce millet istedi. 

Konuşmayan Türkiye'nin konuşması için, yeniden siyasilerle konuşması, siyasilerin onlarla istişare etmesi için kuruldu.

Teklif ettiğim hiçbir kadın teklifimi reddetmedi. Onun için kadınlar hareketi... Erkek arkadaşlarımızdan bazılarını anlıyorum. İşlerden dolayı kabul etmeyenler oldu ama teklif ettiğim, kabul etmeyen bir kadın olmadı.

"ERKEKLERİ AYAĞA KALDIRAN KONUŞMADIR"

Türkiye'nin tekrar kardeş olmaya ihtiyacı var. Ben tarihçiyim, size uzun uzun kadın hareketini anlatabilirim.

Türk kadınları için haksız bir itham söz konusudur, Türk kadınları hiç mücadele etmedi. Atatürk bu hakları tanıdı diye... Ahmet Cevdat Paşa'yı herkes bilir, kızı Fatma Aliye Hanım. Okumuş, yazmış bir kadındır. 

Atatürk'ün çıktığı yolda onun yolunda gidenler ilk kadınlardır. Müdafayı Hukuk Cemiyeti'ni kurmuşlardır. İstiklal Mücadelesi içerisinde yer almışlardır. Halide Edip Adıvar'ın meşhur Sultanahmet konuşmasını biliriz.

Erkeklerimizi ayağa kaldıran, düşmanlara meydan okuyan konuşmadır. 

Maalesef pek bilinmez ülkemizde, Fransa'da, Amerika'da, Almanya'da kadın derneklerimiz Türk tezini o ülkenin kanaat önderlerine göndermiş, düşünmelerini sağlamış kadınlardır.

Fransız bir gazeteci İstanbul'da yaşayan kadınların, İstanbul'da ekonomiyi nasıl canlandırdıklarını, bahçe ekonomisini kadınlar ortaya koyduğunu yazmıştır. 

"ERDOĞAN DA BAHÇELİ DE TARİH BİLMİYOR"

Osmanlı'dan hal edilme, koltundan alınma, görevden alınmadır. Cumhurbaşkanı, hal edilmeyi idam edilme zannediyor. Abdülhamid'in idam edildiğini söylüyorlar. Saray'ın küçük ortaklarının bu konuda pek de farklı değil. Onun da Ziya Gökalp'ı, Mümtaz Turhan'ı, Erol Güngör'ü, Sultan Galiyev'i bildiklerini hiç zannetmiyorum.

"ERKEK SİYASETÇİLER KADINI İSTİSMAR ETTİ"

Başörtülü kadınla, başı açık kadının karşı karşıya getirilmesi, birbiriyle konuşmasını önüne geçilmesi, düşman yaratılması erkek siyasetçilerin kadınlar üzerinden yarattığı bir sorun. 

Başörtülü bir kadınla, başı açık bir kadın aynı ailede yaşıyor.

"24 SAAT KADIN BEDENİ ÜZERİNDEN FETVA VERİYORLAR"

24 saat kadın bedeni üzerinden fetva verdiği, 6 yaşında çocukla evlenileceğini, annesinin kardeşinin kolundan tahrik olacağı gündeme getirildiği bir süreç. Ortaçağ Avrupa’sına gidilen bir süreç. Kadın şeytanlaştırılıyor. Bir kadın isterse, dünyanın değişeceğini biliyoruz. Bugün sizler ve bizler, ağırbaşlılıkla, sabırla, itidalle hareket ediyorsak korkumuzdan değil. Bu sadece Türkiye’nin huzuru için.

Sürekli araştırmalar yapıyoruz, birebir soruyoruz. Bakın çalışan kadınların en büyük şikayeti, sokak lambalarının az yanması, taciz veya tecavüz korkusu yaşamalarına neden olduklarını görüyoruz.

"KADIN-ERKEK EŞİT DEĞİLDİR DİYEN ERDOĞAN SORUNLARI ÇÖZEMEZ"

Kadınlarla ilgili bilgileri haberlerden alan, kadın-erkek eşit değildir diyen Erdoğan, bu problemi çözmedi, çözemez.

Kadınlara alıştıra alıştıra şiddet uygulandı. Önce Atatürk’ün kız kardeşi, annesi üzerinde çirkin ifadeler kullanıldı. Zübeyde Hanım, genelevde çalıştı dediler. Mahkemelere verildiler. Hiçbir şey çıkmadığını gördük. Alıştıra alıştıra kadınlar üzerinden şeytanlaşma, itibarsızlaştırma yapıldı. Başı açık kadına bakışları nasıl? Bir hoca çıktı, başı açık kadın ya kiralıktır, ya satılıktır.

"BİZ SİZE KADINI DA ANNEYİ DE ÖĞRETECEĞİZ"

Kadın ayağa kalktığında neler olduğunu tarih okumadıkları için bilmiyorlar. Ama biz öğreteceğiz, kadını da, anneyi de, kardeşi de öğreteceğiz.

Sayın Erdoğan’a seslenmek istiyorum. Arkadaş, birazcık sus… Ailenle ilgilen. Biraz nefes al, her konuda konuşma. Her konuda konuşmak zorunda değilsin.

Şimdi mağdur kadınlara karşı bir de iyi hal indirimi uyguluyorlar ya... Bu kadınlar size iyi hal indirimi uygulamayacaklar.

"BUNU BİZLERE DEĞİL BÜYÜK ORTAĞINA SOR"

Şeker fabrikalarının da satışının durdurulmasına kadar bu mücadelemiz devam edecek. Bugünkü vaazlarda gündem kadınlara ayrıldı, herkesin ağzından bal damladı. Ama haftaya hepsi unutulmuş olacak. Koalisyonun küçük ortağı ‘Bu sapıklar nerden çıktı?’ bunu bizlere değil koalisyonun büyük ortağına sormayı düşündün mü?

Beraber olduğunuzdan bizlere güç verdiğinizden sizlere şükranlarımı, sevgilerimi iletiyorum. Sizden bir tek dileğim var. Vatandaşın en büyük görevi diğer insanların kalbine dokunmak. Sizden isteğim kadınlarımızın kalbine dokunmanız onlara İYİ Parti'yi anlatmanız. İstanbul’da programlarımız olacak ben dahil herkes kapıları çalacak.”