Akşener: "FETÖ'ye yeniden sarılacaklar"

Akşener: "FETÖ'ye yeniden sarılacaklar"
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin ilçe başkanlığı binasının açılışı için gittiği Silivri'de önemli açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Silivri'de partisinin ilçe başkanlığı binası açılışı için vatandaşlarla bir araya geldi.

"Buradan not ediyorum; Bunlar seçime giderken korku dağları beklediği için FETÖ’nün eline yeniden sarılacak" diyen Akşener’in açıklamaları şöyle:

"Hayatımda ilk siyasi konuşmamı Silivri’de bir kamyonetin arkasında yapıştım. O zaman ayıp olmasın diye her cümlem alkışlanmıştı. O gün bugündür kendimi Silivrili görürüm.

İlçe binamızın açılışı için geldik böyle insanlarımızı miting havasında görünce birkaç kelam etmek gerekiyor. Biraz önce İstanbul'un yerel basınıyla bir kahvaltı yaptık.

img_0054.jpg

Ülkenin ekonomik durumuna ilişkin sorular sordular. Dediler ki ‘Nasıl düzelteceksin?’ dedim ki çok kolay. İnsanlara güven vereceğiz. Birilerinin adıyla iş yürümeyecek. Adalet saraylarının içinde ölen adaleti yeniden dirilteceğiz.

Adalet, hukuk olmazsa yatırım olmaz. Eğer hırsızlık yapar, yandaşlarınızı kayırırsanız orada güvensizlik olur ve yatırım gelmez. 70 milyar dolarlık özelleştirme yapıldı. 430 milyar dolarlık borç alındı. Toplamda 500 milyar dolar. Peki, Silivri’de yaşayanların cebine 1 TL girdi mi? Zamanın bir çiftçi bana 'Meral Hanım biz zamanında tarlada bitenle çocuk evlendirirdik. Şimdi tarla satmak zorunda kalıyoruz” şimdi verimli arazileriniz ellerinizden alınıyor TOKİ üzerine ev dikecek' demişti.

img_0068.jpg

Köy yerinde büyükşehir parasına su kullanıyorsunuz. Ne ürün yetiştirebilirsiniz ne hayvancılık yapabilirsiniz.

ABD’den ithalat yapıyorsun. O çiftçi mazotu 1.5 TL’den kullanıyor. 5.5 TL’ye mazot kullanan çiftçi ürününü ucuza mal edebilir mi?"

Söylemeye çalıştığım şey şu; çiftçiyi, üretimi, eğitimi bitirdiler."

img_0074.jpg

“FETÖ’YE YENİDEN SARILACAKLAR”

"Yapmadığın bir spora karışmak vardı ona da karıştın. Bırak gençler hangi partiyi tutmak istiyorsa onu tutsun. Her şeyin en iyisini sen biliyorsun. Buradan not ediyorum; Bunlar seçime giderken korku dağları beklediği için FETÖ’nün eline yeniden sarılacak. Nasıl zamanında APO’yla gizliden gizliye görüştüler. Yine aynısı olacak. Buraya not ediyorum.

OHAL hala devam ediyor. FETÖ sulandırıldı, OHAL tazminatları var dediler verilmedi. Neden askerin, polisin parasını ödemiyorsunuz? Yandaşlara para bulabiliyorsunuz da buna mı bulamıyorsunuz?

img_0093.jpg

Size buradan bir haberim var. Hani ABD’nin talimatıyla satılan şeker fabrikaları satıldı ya bilin bakalım kime satılmış. Hani şu millete söven müteahhit var ya işte ona.

Sizin talebinizdir hırsızlıkların hesabını sormak da bizim boynumuzun borcudur."

BASIN TOPLANTISI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Yeşilyurt'ta yerel gazete sahipleri ve çalışanlarıyla bir araya geldi.

Toplantıda kendisine FETÖ ile ilgili yöneltilen soruya cevap veren Akşener, “Siz malum yapı dediniz ben daha açık söyleyeyim, beni ve arkadaşlarımı başından itibaren FETÖ’cülükle suçladı. Kim suçladı? Troller suçladı. Siz Tayyip beyin ağzından duydunuz mu Meral Akşener FETÖ’cü diye?  Yetkili bakanlarından duydunuz mu? Hayır duymadınız. Bunun anlamı şu. Eğer bu ülkeyi yönetiyorsanız ve biri için FETÖ’cü derseniz gereğini yapmak zorunda kalırsınız” ifadelerini kullandı.

“Benim dokunulmazlığım yok” diyen Akşener, “Elinde bilgisi, belgesi, bu konuda delili olan varsa gidip savcılarla görüşmüyorsa onlar hem iftiracıdır, korkaktır, şerefsizdir” şeklinde konuştu

Meral Akşener , “Kiminin damadı kaçak, kiminin kızı kaçak, kiminin gelini kaçak, kiminin oğlu kaçak. Eski İçişleri bakanı olarak şunu belirtmek isterim; Devletin bir işleyişi vardır. O ciddiyet şudur isnat edilen suçu araştırır. İsnat eden, iftara eden her kimse gider konuşur, elindeki bilgileri, belgeleri verir ve gereği yapılır” şeklinde konuştu.