Akşener: "'Gömdüğümüz silahları çıkarırız’ diyenler ayağınızı denk alsın"

Akşener: "'Gömdüğümüz silahları çıkarırız’ diyenler ayağınızı denk alsın"
Cumhurbaşkanı adayı ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçim çalışmalarına Aydın'dan devam ediyor.

Erdem Avşar / Fotoğraflar: Gökay Mert Akşit

Cumhurbaşkanı adayı ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Aydın İstasyon Meydanı'nda vatandaşlarla bir araya geldi.

Akşener'i meydanda on binlerce vatandaş karşıladı. Yoğun katılımın olduğu program renkli gösterilere sahne oldu. Alanda sık sık 'Cumhurbaşkanı Meral Akşener' sloganlarının atıldığı görüldü.

İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından sahneye çıkan Akşener, yoğun tezahüratlarla karşılandı. Yöresel kıyafetli miniklerin karşıladığı Akşener, takdim edilen gülleri kabul ederek çocuklara tek tek teşekkür etti. Akşener'in sahnede Efe Nine ile sıcak muhabbeti ise dikkat çekti. 

"Görüyor musunuz kaç nesil bir aradayız? Ve hepimiz kadın" diyerek sözlerine başlayan Akşener'in açıklamaları şöyle:

"Kolonyayı neden verdiler biliyor musunuz? 24 Haziran’da evine gidecek şahıs bayılmasın diye ikram edecekmişim."

“TELEVİZYONA ÇIK DİYORLAR”

"Hanımlar gittikçe artıyor. Çünkü ben bu partiye kurarken onlara sordum “Yürü” dediler. Sonra gençlere sordun, en son erkeklere sordum. Düşünün İYİ Parti olmasa, biz bu yolda yürümemiş olsak, acaba seçimler nasıl olurdu? Herkesin birbirine sövdüğü kazananın belli olacağı bir seçim olurdu. Hani çatı aday dönemindeki gibi. Ama bugün çok güzel bir seçim var. Meral Akşener var devrede, sinirler bozuldu. Televizyonlara çıkarmıyorlar. Ben de istemiyorum artık. “Televizyona çık” diyorlar, yok kardeşim havuz medyası bizim için bitti.

TÜLBENT DEVRİMİ

Aydın ilk kadın muhtarı seçmiş bir yer. Şu anki Belediye Başkanı da kadın. Türkiye’nin ilk kadın Cumhurbaşkanı da buradan çıkacak. Kadınların sesi daha fazla çıkıyor haberiniz olsun.

Uçakta bir arkadaşımla karşılaştım. Dedi ki bana “Anadolu’da tülbent devrimi oluyor” Bu tülbentler bana veriliyor ve deniliyor ki, “Bu ülkedeki ayrışma noktalarını affet” Bu yazmaları topluyorum. İnşallah Cumhurbaşkanı seçileceğim ve Çankaya’da bunlarla ilgili bir müze açacağım ve dünya âlem gelip bunları görecek. Bizim kültürümüzün ne kadar önemli, birleştirici olduğunu herkes anlayacak. Bunları gördükçe birilerinin dalağı şişiyor.

Bir ekonomi bakanı var ne söylediğini bilmiyor. Dolarla işimiz yokmuş. Şu an Türkiye’de bütün alım satımı dolarla oluyor. Sanayici de aynı durumda. Milleti tarlasına da küstürdü bunlar. Turizm kendi Aydın. Turizmi geliştireyim derken doğayı bitiriyorlar. Menderes nehrinin içine tükürdüler. Ekonomimizin içine tükürdükleri gibi.

(“Gençlerin umudu Meral Akşener” sloganları)

“EVLERİNİZE ALMAYIN BUNLARI”

Dün Erzurum’da muhterem bu işe çok kızmış. “Milletin cebindeki parayı soruyor. Seni ne ilgilendirir diyor.” Yakalandı yakalandı. Bir siyasetçinin görevi milletinin gençlerinin cebinde ne var bilmektir bilmek…

Bir yüzükle siyasete başlayan arkadaşı şuan liderler arasında ilk 10 zengin listesine giriyor. Yıllar önce o yüzüğü gösterip, “Bunun dışında malım olursa bilin ki hırsızlık yapmışımdır” demişti. El hak doğru söylemiş.

Sayın Erdoğan diyor ki, “Fakir evlerinde farklı bir enerji alıyorum” arkadaş çık Saraydan çık… Bunları evlerinize almayın. Sizi fakirleştiren bunlar… Atatürk’ten bu yana yapılan bütün değerler, fabrikalar satıldı. Yandaşların cebi doldu.

O BORÇLAR SİLİNECEK

Yandaş müteahhitleri zengin etmek için yola çıktılar. Hani şu milletin anasına sövenleri. 4.5 milyon insan takipte. Kredi kartı borcu olanların, öğrenci, işsiz, şehit ve gazi ailelerinden sileceğim arkadaş. 8.5 milyar tutuyor. Bunların fındık fıstık parası dediği bir miktar. Lüks arabalardan indireceğim onları.

Benim emekli kardeşimin cebinden çıkan parayla lüks hayat yaşamak yok. Çiftçinin borcunu da bir defaya mahsus sileceğim.

Buradan o şeker fabrikalarını alanları uyarıyorum. Ellerinizi uzatmayın ben seçileceğim ve o satışları iptal edeceğim. (“Cumhurbaşkanı Meral Akşener” sloganları) Siz böyle bağırınca iyi şeyler oluyor. Beyefendi millete sayenizde “Lütfen” dedi. Vatandaş ne zaman yanında dursa sen onlara arkanı döndün. Yorgun bir şoförün kullandığı arabaya biner misini? (Hayır sesleri) Hele bir de ehliyeti yoksa…

(“Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganları)

Biz gelince her milli bayram hasta olanlar bir anda iyileşti. Bir 10 Kasım’da Sayın Erdoğan demişti, “Oraya gidip sap gibi dikilinir mi?” Nasıl da gidiliyormuş… Bu ülkeden Atatürk değerlerini silemeyecekler. Aydın buna izin vermeyecek TAMAMdır tamam. Oğulları askerlik yapmadı onların kendileri de kantinde yaptı.

“FETÖ’YÜ TÜRKİYE’NİN BAŞINA SEN BELA ETTİN”

FETÖ’cülere teslim oldu. Askeriyeyi Balyoz’la Ergenekon’la yumrukladı. Genelkurmay Başkanı’nı hapse attılar. Sonra aradan zaman geçti “Pardon, ben kandırılmışım” sonra arkasından kimler kimler kandırdı. Her kandırıldığının bedelini bu millet canıyla, kanıyla ödüyor be…

Mehmet Ali Şahin demedim mi ben sana bunlar ülkeyi uçuruma yuvarlar diye. Dinlemediniz beni. Bu darbe yapan paşaları terfi ettiren kim sensin. Zekeriya Öz’ün altına zırhlı araç veren sensin. Ama çaycının, çorbacının peşine düştünüz. El altından bir barışma olabilir mi? Peşindesiniz. FETÖ’yü Türkiye’nin başına sen bela ettin.

İmzaya gittiğim gün bir soru sormuştum. Kıbrıs’ı sattın mı? İngiltere’ye neden gittin? 18 adayı kaptırdı. Her “Eyyt” demesinde bir şey kaybettik.

“’GÖMDÜĞÜMÜZ SİLAHLARI ÇIKARIRIZ’ DİYENLER AYAĞINIZI DENK ALIN”

Eğitimde zengin çocuğu, fakir çocuğu, iyi okul, kötü okul diye böldüler çocuklarımızı. Mardin’den mezun olan Aziz Sancar Nobel aldı. Biz Türkiye’de yeni Aziz Sancar’lar için mücadele edeceğiz inşallah.

Bilmem nereye “Gömdüğümüz silahları çıkarırız” diyenler ayağınızı denk alın. Öyle yasalar çıkaracağım ki tecavüzcüler, sahte kabadayılar milletin yüzüne bakamayacak. Kuleli’nin ışıklarını seçildiğimin ertesi günü açacağım.

TRT’de 38 saniye göstermişler ama Kayseri yıkılıyordu. Ben bir şey satmayacaktım ama TRT’yi satacağım. Parasını da sizlere harcayacağım. Sizi oraya giden vergilerden kurtaracağım. O gereksiz kurumların hepsini kapatacağım. O TİKA’lar var ya ne paralar doldurdular ceplerine.”

“ONLARI SİZLERE EMANET EDİYORUM”

Konuşmasının ardından Aydın milletvekili adaylarını sahneye davet eden Akşener, bir adayın terör gazisi olduğunu hatırlattı. “Onları sizlere emanet ediyorum” diyen Akşener, “Şimdi sormam geren bir soru var. Sayın Erdoğan ikinci turda karşısında kimi görmek istemez. Hem Meclisi hem Cumhurbaşkanlığı’nı alacağımıza dair büyük bir umudum var. 4 saatte yüz bin imza atan sizlerin sayesinde olacak inşallah” diyerek sözlerine son verdi."

İlgili Haberler