Akşener, Halk Arenası'nda konuştu

Akşener, Halk Arenası'nda konuştu
MHP Genel Başkan adayı Akşener, Halk TV'de Uğur Dündar'ın sunduğu Halk Arenası programına katıldı. Programa CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce de katıldı.

MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener, Uğur Dündarın sunduğu Halk Arenası'na konuk oldu. CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin de konuk olduğu programda çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Adana'nın Seyhan İlçesi'nde yapılan programa yoğun ilgi gösteren ve salona sığmayan vatandaş için caddede canlı yayın stantları kuruldu.

"HALK KORKU DUVARINI YIKTI" 

Akşener'in açıklamaları şöyle:

"Ben herkesden önce çalışmalara başladım. Şehili seçmen bir yılgınlık içindeydi, şimdi bu ortadan kalkıyor. Bizim sizin çalışmalarınızda siyasi partilerin renginin bulunmaması. Biz MHP'de adaylık sürecimizde de gelecek için bir ajanda ile çalışmıyoruz. Hiç birimizin koltuk düşüncesi yok. Bu durumda halkımızın üzerindeki kolkuyu bitkinliği kaldırdı ve bu sayede güçlü bir 'hayır' dalgası var.

Bu yüzden sayın Cumhurbaşkanı insanların gözünü daha çok korkutmaya çalışıyor, daha çok korkutmaya çalışacaklardır... Halk bu korku duvarını yıktı" dedi.

Dündar'ın 'Kendi çocuklarınızı gönderin derken ne demek istediniz sorusuna' Akşener, "başkasının doğurduğu ana kuzuları üzerinden siyaset yapıyorlar kendi evlatları ballı kaymaklı işlerle ihalelerde para sayıyor" diyerek cevap verdi.

Uğur Dündar: "'Bahçeli sandıktan evet çıkarsa dikdatörlük olmaz' diye bir açıklama yaptı buna ne dersiniz. İkincisi hukukçular bu anaysanın emperyalizmin oyunu olduğunu söylüyorlar vatanı bölmek için sizin söyleyecekleriniz neler?"

Akşener: "2010 yılında bir referandum yapıldı o zaman da hedefte Anayasa ve TSK görünüyordu. O zaman AKP'nin içinde kim varsa gidip konuştum 'bunu yapmayın' dedim. şimdi o anayasanın içine ki o anayasa 15 Temmuz kalkışmasını getirmişti ve o kalkışma bu millet devleti köprüden ve sokaktan taoplamıştır. O anayasaya şimdiki maddeleri katmış olsalardı. Maliye Bakanı Rıza Zarrap, Adalet Bakanı Zekerya Öz, Diyanet Bakanı 'Makara-bakaracı' olurdu. Peki bu duruma itiraz edebilirmiydik edemezdik. Anayasa için Pensilvanya'daki ölülere oy kullandırırken buraya geldik. Bu 18 maddede herşeyin başına geçiyor eyalet kurma yetkisini, bütçe yetkisini eline alıyor. 

"16 NİSAN'DAN SONRA AVRUPA'DAN ÖZÜR DİLEYECEKLER"

2006'da Paul Hainzin bir raporu var. kendimizle ilgili bir konuda bir yeri ikna ediyoruz diyeri itiraz ediyor. o yüzden Türkiye'de tek adam rejimi olmalı. Sayın Erdoğan'ı katmayalım herhangi birimiz o yetki ile başa otursa ruhen insan kendini kaybeder ki şu halde bile şirke gidenler oldu kimse geri adım atmadı. Kimseyi korkutmak istemem ama ülke eelden gider. O yüzden rehavete kapılmayıp sandığa gitmeliyiz.

Avrupa ile danışıklı dövüş yapılıyor yanlış dil kullanılıyor. hadi yaptık bir yanlış arkanızdayız yapın dediğiniz yaptırımları. Yapın dediklerinizi arkadaş. Yemin ediyorum ki 16 Nisan'dan sonra Arupya özür dilemeler başlayacaktır."

Dündar: "Sayın Erdoğan'ın kendi gibi düşünmeeni ötekileştirmesi konusunda ne düşünüyorsunuz?"

Akşener: "Almanya'da 3 eyalet çifte vatandaşlığı kaldırdı bu durumlar yüzünden insanlarımız perişan olacaklar. Şimdi Cumhurbaşkanı suç işliyor biz engel olmıyoruz diye bu işe giriştiler. Adalet Bakanı bu hataya düştü Cumhurbaşkanı suç işledi dedi, Allah insanı ahmak dosttan korusun.

Erdoğan'dan sonra en iyi anket yaptıran benim 'hayır' çıkacak derken boş konuşmuyorum. Bu çok önemli bir temel sorudur. İki partinin lideri nasıl el sıkıştı.

Sayın Bahçeli bir gerekçe ortaya koydu ama Sayın Erdoğan dedi ki bu benim hayalimdeki projeydi. peki kim kimi anldattı? Sürekli bir bir kandırılma durumu var."

Dündar: "Bahçeli başkanlığa karşıyken nasıl fikir değiştirdi."

Akşener: "Koltuğunun bekasına kesin inanıyorum."

"Sandıkda hileye müsade etmez sandık başına gidip oylarınıza sahip çıkarsanız Allah'ın izni ile 'hayır' çıkar 17 Nisan'da Türkiye rahat eder."

Muharrem İnce'nin açıklamaları şöyle:

"Madde madde anlattığınız zaman, terörle mücadele ile, ekonomi ile ilgili madde yokki deyip sorduğunuz zaman milltein lehine olan bir şey olmadığı ortaya çıkıyor. Millet denetleyecekmiş, dünyada öyle bir şey yok. hlk denetlemez tercih yapar denetlemeyi kurumlar, yasalar denetler.

Ben şuna inanıyorum bu 18 maddeyi herkese anlatsak asla 'evet' çıkmaz. Bu anayasanın mimarı kim o bile belli değil. bkın bir arştırma yapılmış 17 televizyon kanalında 500 saaat AKP konuşmuş CHP,MHP 40'ar saat konumuş. Ortada köpürmeyen bir sabun var kötü bir mal var ortada. Bu kötü malı konuşmuyorlar, dönüp dolaşıp 'eyy Hollanda' diyorlar. Elektirik faturanıza bakın yüzde 2'si TRT payıdır. TRT'nin yarıdan fazla gelirini biz ödüyoruz ama gel gör ki ekranda sadece onlar oluyor."

"MİLLETİN AKLI İLE OYNUYORLAR"

"Zamanında Erdoğan Denktaş'a neden burada miting yapıyorsun git KKTC'de yap demişti. Benzeri bir durum Bulgaristan'da da yaşandı. Bizim bakanlar Hollanda'da nasıl propaganda yapmak istediler. bulgaristan'daki Türk kökenli vekili Türkiyey sokmadılar sonra 'eyy Hollanda' dediler. Milletin Aklı ile alay ediyorlar. Kendi koydukları kanunlar yasakları tanımıyorlar. Hollanda miting için değil kültürel etkinlik adı altında gidiyorlar.

Türkiye'nin onurunu zedeliyorlar gidip Avrup'ya kendilerini oralarda buralarda beklettirip kendilerini kahraman göstermeye çalışıyorlar. Rezil olduk dünyaya. Şunu unutmayın emin lun ki ülkeyi düşünmüyorlar. Tek derteleri Türkiye kaybetsin evet kazansın."

"FETÖCÜ AKIN ÖZTÜRK İÇİN 60 GENERAL TASFİYE ETTİLER"

Başkanlık sisteminin yaratacağı sakıncaları anlatmak için Türkiye'de il il gezdiğini belirten Muharrem İnce, 2010 yılında yapılan referandumla Türkiye'de FETÖ'cü subaylarının önünün açıldığını ve Atatürkçülerin tasfiye edildiğini bildiren Muharrem İnce, “2010 referandumu öncesi biz endişelerimizi dile getirdik. Tehlikeyi gördük, ‘yapmayın etmeyin' dedik . Sonuçta bu referandumla TSK'dan Atatürkçü, Cumhuriyetçi subayları ihraç edip FETÖ'cü subayları önünü açmanın yerini yaptılar. FETÖ'cü dedikleri Akın Öztürk'ün önünü açmak için tam 60 generali tasfiye etmişler. “dedi.

Akşener'i izlemeye gelip salonun dışında kalan binlerce vatandaş kurulan ekranlardan canlı yayını takip etti.

 

İlgili Haberler