"Akşener herkes için geliyor"

"Akşener herkes için geliyor"
Posta gazetesi yazarlarından Yazgülü Aldoğan, Akşener liderliğinde kurulacak olan ‘Yeni Parti’yi köşesine taşıdı.

Posta gazetesi yazarları Yazgülü Aldoğan, Meral Akşener liderliğinde kurulmakta olan ‘Yeni Parti’yi kaleme aldı.

Yeni oluşum için ‘Alternatif olur mu?’ sorusunu soran Aldoğan, “Tam bir Türkiye mozaiği, AKP öncesi Türkiye. Şimdiki kutuplaşmış, birbirine diş bileyen, neredeyse savaşacak iki grup yerine, birbiriyle yaşamaya niyetli ve farklılıklarını zenginlik sayan bir bütünleşme modeli. Huzur arayanlar için ideal” dedi.

Aldoğan’ın “Arayışta olan herkes için geliyorlar” başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Bir süredir Meral Akşener’i dikkatle izliyorum. Kararlı ve emin adımlarla ilerliyor. Alternatif olur mu? SONAR’ın en son yaptığı ankette meclise 5 partinin gireceğinden söz edilirken üçüncü parti olarak adı geçen Akşener ve arkadaşlarının kuracağı partiydi. Akşener, “En çok anket yaptıran siyasetçi benim, bizim bulduğumuz oranlar çok daha fazla.” diyor. Meral Akşener’den lider olur mu?

1

Biz ve onlar diye ayrıştırıcı, ötekileştirici bir söylem yerine, herkesi kucaklıyor. Mevlana gibi GEL demek yerine ayağına gitmekten, ben anlatayım demek yerine, sen anlat dinleyeyim demeyi tercih ediyor.

Bir yanıyla muhafazakar, bir yanıyla milliyetçi, bir yanıyla sosyal, bir yanıyla kadın hakları diyor! Tam bir Türkiye mozaiği, AKP öncesi Türkiye. Şimdiki kutuplaşmış, birbirine diş bileyen, neredeyse savaşacak iki grup yerine, birbiriyle yaşamaya niyetli ve farklılıklarını zenginlik sayan bir bütünleşme modeli. Huzur arayanlar için ideal.

2

Meral Akşener’in söylemi bu, görüntüsü de bu, yanındakiler de böyle. Hacıyım derken dindar, Rizeli geliniyim derken milliyetçi, Ahlat’ta ev tutacak, bayram sofrası kuracak kadar geniş yürekli.

Senin sapığın benim sapığım olmaz, hepsine karşı çıkılır diyecek kadar vicdanlı! 3Kadrosunda gençler var. Kadınlar var. Deneyimli bürokratlar var. Yaş almış bilge politikacılar var. Şimdilik hepsini bilmiyoruz, önemli de değil, ışığı gören gelir!

 4

O kadar önemseniyor ve korkuluyor ki toplantı yapacak salon, yemek yiyecek yer, yatacak otel bulamıyorlar! Baskı her yönden üstlerine geliyor. Ama Meral Akşener, cesur yürek, korkmuyor!

“Ben Tayyip Erdoğan’ı tanırım, bir kadınla daha fazla uğraşıyor gözükmek istemez” diyor, hapse attırır tehditlerini ciddiye almıyor.

5

Eski bir politikacı, eski bir İçişleri Bakanı olarak devleti de biliyor, davranışlarını da okuyor.

6

Bir öğretim üyesi olarak bir saat kâğıda, promptera bakmadan takır takır konuşuyor. Dinletiyor. Sorulara akılcı yanıtlar veriyor.

7

Son katıldığım toplantısında samimi, ümitli bir kalabalık vardı. Geldiler, saatlerce beklediler, heyecanla dinlediler, gittiler, disiplinliydiler.

Ne dersiniz? Haksız mıyım? Meral Akşener, bitmiş bir MHP’nin devamı değil. Bambaşka bir oluşum. Daha sert ve sonuç alıcı siyaset bekleyen seçmenini tatmin edemeyen CHP’den de oy alabilir, AKP’ye oy veren Kürtlerden de.

AKP’nin baskıcı politikalarından bunalmış muhafazakarlardan da. Tabii bütün bunlar eğer seçim yapılırsa. Seçim yapılsa da doğru düzgün yapılırsa.

Akşener bunun için bir sandık denetleme ekibi kuracağını söylüyor. Meral Akşener cumhurbaşkanlığına adaylığını 1 milyon imza ile koyacak kadar iddialı.”

İlgili Haberler