Akşener ilk kez Fatih Altaylı'ya açıkladı: Kılıçdaroğlu, 'Meral Hanım imzalamıyorsa imzalamasın' dedi

Akşener ilk kez Fatih Altaylı'ya açıkladı: Kılıçdaroğlu, 'Meral Hanım imzalamıyorsa imzalamasın' dedi
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, altılı masadan kalktığı süreci Fatih Altaylı'ya anlattı. Akşener, Kılıçdaroğlu'nun adaylık açıklamasından sonra "Meral Hanım imzalamıyorsa imzalamasın" dediğini söyledi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan karşısında ikinci turda yüzde 47,82'yle kaybettiği cumhurbaşkanlığı seçimin ardından ilk kez kapsamlı bir şekilde süreci kendi penceresinden anlatan açıklamalarda bulundu.

Akşener, Altaylı'ya 6'lı masadan neden kalktığı ve daha sonra ikna edilerek geri döndüğü tartışmayla ilgili açıklamalarda bulundu.

"MERAL HANIM İMZALAMIYORSA İMZALAMASIN"

Akşener şu ifadeleri kullandı:

3 Mart günü ben bekliyorum ki yöntemi konuşacağız. Bir iki arkadaş çok önde olduğu için ben bunların isimlerini söyleyeceğim, diğerleri de aklındakileri söyleyecek. Her partinin güvendiği bir şirketin araştırma yapması ve oradan çıkan isim de aday olsun. Enteresan bir şey oldu. Birden konuşma 'kim aday olsun'a evrildi. İlk sözü Gültekin Bey'e verdiler. 'Kemal Bey' dedi. Ali Bey'e söz verildi, 'Kemal Bey' dedi. Davutoğlu'na söz verildi, şimdi Allah var ben düzgün anlatayım. 'Sayın Akşener aday olmadığına göre Kemal Bey' dedi. Bana geldi sıra, 'Ben böyle böyle aldım geldim yetkiyi, bunu doğru bulmuyorum. Siz 'Kemal Bey' dediniz, benim ona saygım sevgim sonsuz. Ama bu iki arkadaş var. Bunlar benim babamın oğlu değil. Bunları meşhur eden de ben değilim. Ama böyle oldu. Benim yetkim şu, 'siz de adaylarınızı söyleyin.' Bir yöntem önerdim. Sonra bu yöntemle böyle bir gökyüzüne bakma oldu. Sonra Sayın Kılıçdaroğlu dedi ki; Meral Hanım imzalamıyorsa imzalamasın. Biz beşimiz imzalayalım çıkalım' dedi. Ben de aldım dosyamı, 'o zaman size başarılar diliyorum' dedim. Denildi ki; madem bu yetkiyi aldınız. O zaman partinize Kemal Bey'i götürün. Öyle bir duygu ki çok dürüst söylüyorum... Bir tarafta yani içi titreyerek bize bakan sizin kızınız yaşında çocuklar, bir tarafta içimizden geçen bambaşka bir şey. Sonuç itibariyle 'peki' dedim. Meşhur kağıdı imzaladık... Derhal arkadaşları topladım. Olanı anlattığımda arkadaşlarımız çok sert bir tavır koydular.

İlgili Haberler