Akşener: İnönü Amerikancıysa, hizmet madalyası alan Erdoğan necidir?

Akşener: İnönü Amerikancıysa, hizmet madalyası alan Erdoğan necidir?
İYİ Parti lideri Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsmet İnönü'ye yönelik 'Amerikancı' ithamlarına cevap verdi. Akşener, "Tuttuğu bayrak İnönü'yü Amerikancı yapıyorsa; Siyonistlerden aldığı hizmet madalyası Erdoğan'ı neci yapar?" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Akşener, İsmet İnönü'nün ABD ve Türk bayrağı tuttuğu fotoğrafı göstererek İnönü'ye yönelik 'Amerikancı' ithamında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a cevap verdi.

Erdoğan'ın İsrail'den aldığı hizmet madalyasını hatırlatan İYİ Parti lideri, "Tuttuğu bayrak İnönü'yü Amerikancı yapıyorsa; Siyonistlerden aldığı hizmet madalyası Erdoğan'ı neci yapar?" ifadelerini kullandı. 

Akşener, şöyle konuştu:

"Bir tarih öğretmeni olarak hatırlatmak isterim ki;

'İsmet İnönü’nün elinde Amerikan bayrağı var' dediği günlerde, sayın Erdoğan’ın abileri, Dolmabahçe rıhtımında, alkışlarla Amerikan 6’ıncı filoyu karşılıyordu. Meclis Başkanı yaptığı İsmail Kahraman abisine danışmadan, bu mevzulara girmesin, batar...

Bu polemik, gereksiz, ve yaralayıcıdır.. Ve iki tarafın da beslendiği bir polemiktir.. Olan, tarihi şahsiyetlerimize olmaktadır.. Her iki tarafı da, bu boş yarışa, karşılıklı olarak son vermeye çağırıyorum."

İlgili Haberler