AKP'nin kalesinde 'Başbakan Akşener' sloganları yeri göğü inletti

AKP'nin kalesinde 'Başbakan Akşener' sloganları yeri göğü inletti
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ‘Yurt Gezileri’ kapsamında Kayseri’nin ilçelerini gezdi. Akşener’in Kayserideki ilk durağı Tomarza oldu. Akşener, AKP'nin kalesinde vatandaşlar tarafından 'Başbakan Akşener' sloganlarıyla karşılandı.

Hasan Mert Çakmak - Mert Can Aslantaş / KAYSERİ YENİÇAĞ

Halil Yatar / ANKARA YENİÇAĞ

Tomarza’da coşkuyla karşılanan Akşener’e, İYİ Parti Talas Meclis Üyesi Mustafa Çalıksoy, “İradeyi saraydan alarak Türk milletine versinler. Bugün geldiğimiz noktada iradeyi milletten alıp saraya verenlere karşı yürüttüğünüz kutlu mücadelede, ilkeli duruşunuzla, azminizle sizin her zaman yanınızdayız” dedi. Bir vatandaş Akşener’e “Çok dardayız bize yardım et” diye seslendi.

Tomarza’da esnaf ziyaretinde bulunan Akşener’e bir esnaf, “Vatandaşın alım gücü çok düşük. Halk alım gücü düşük olunca göz önünde bulunan esnafları suçluyor” dedi. Kuyumcu esnafı, “Savaşında etkisiyle vatandaşın düşük olan alım gücü daha da düştü. Vatandaşlarımız bir kuyumcudan kredi kartı ile aldığı altını sırf eline nakit para geçsin diye bir başka kuyumcuda zararına da olsa bozduruyor. Tomarza’nın geçim kaynağı hayvancılık ve çiftçilik olmasına rağmen gelir seviyesi çok düşük” diyerek Tomarza’nın genel ekonomik durumu hakkında Akşener’e, bilgi verdi.

Hayvancılık ile uğraşan bir vatandaş Akşener’e, “Yeme, küspeye, gübreye, mazota her geçen gün zam geliyor. Biz ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız. Üreticiler olarak bizler gelen zamları artık kaldıramıyoruz. Hayvanlarımızı satmak istiyoruz alıcı dahi bulamıyoruz. Vatandaş çok zor durumda. Üretici olarak hayvancılıktan mı yoksa tarımdan mı vazgeçelim” dedi. Akşener çiftçinin sözleri üzerine “Bu ucube sistemden vazgeçeceğiz ve el ele vererek aydınlık günlere yürüyeceğiz” dedi.

Vatandaşlara seslenen Akşener, “Parti olarak her ilin, ilçenin sorunlarını takip eden bir anlayışımız var. Esnaf ziyaretlerimin sebebi uzun zamandır yapılan vatandaşı kutuplaştırma siyasetidir. Vatandaşın çocuğu 92 puan ile atanamamışken 50 puanla dayısı olanlar atandı. Vatandaş çocuğuna harçlık vermekte zorlanırken, kadınlarımız tencere kaynatmakta zorlanırken, iktidar emekli maaşlarını istemeye istemeye 2 bin 500 liraya çıkartmışken bizim zorumuzla. Bu ülkede bin 500 lira emekli maaşı alan vatandaşlarımız vardı. Bugünün ekonomik şartları ile Türkiye’de 2 bin 500 liralık emekli maaşı ile geçinmekte mümkün değil” diye konuştu.

Vatandaşın ekonomik sıkıntılarına karşı Türk Telekom’un sahibi, Erdoğan’ın yakın arkadaşı Hariri’lerin, Türkiye’yi tokatladığı Telekom’dan en son 1.6 milyar dolarlık borcunu da devlet üstlenerek tam 24 milyar liralık bir kazık yedik. 24 milyar lira ile gübre atamamış çiftçimizin Nisan ayında atacağı gübrenin parası ödenebilirdi. Çiftçilerin girdilerine 24 milyar liralık destek sağlansa Türkiye tarımda zirve noktaya ulaşırdı. Yoksul kadınlara bir sene boyunca ayda 500 lira destek verilebilirdi. Gençlere burs desteği sağlanabilirdi.

 

Gebe hayvanların kesime gittiği bir Türkiye ile karşı karşıyayız. Vatandaş sadece yemde, gübrede ve mazotta destek istiyor. Komşunun komşuya düşman olduğu bir Türkiye’de seçmen çırak çıkar abiler kazanır. Sarayda 5 maaş alarak yan gelip yatan danışmanlar var. Alınan bu maaşların tamamı kul hakkıdır. Onlar orada sefa sürerken vatandaş AKP bürokratlarının kibri ile mücadele ediyor. Seçmenin velinimet olduğunu öğreteceğiz, harami düzeni hep birlikte yıkacağız” ifadelerini kullandı.

İŞ DÜNYASINDAN YOĞUN İLGİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kayseri’de iş adamları ve esnaf ziyaretlerinde bulundu. 23 Mart Akşamında Kayseride coşkulu kalabalık tarafından karşılanan Akşener, yaklaşık 6 saat kadar iş adamlarını dinledi. Basına kapalı olarak yapılan görüşmede Akşener’e İYİ Parti ekonomi kurmayları İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Prof. Dr. Ümit Özlale, İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, Siyasi İşler Başkanı Cihan Paçacı, Mali İşler Başkanı Ümit Dikbayır ve İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş eşlik etti. 24 Mart sabahı otelden ayrılan Akşener’in Kayserideki ilk durağı Tomarza ilçesi oldu. Akşener’e esnaf ziyaretlerinde yoğun ilgi vardı.

İlgili Haberler