Akşener: Bakan çocuklarının yerine vatan çocuklarının yanında olacağım

Akşener: Bakan çocuklarının yerine vatan çocuklarının yanında olacağım
Kayseri'nin ardından Kırşehir'de açıklamalarda bulunan İYİ Parti lideri Akşener, "Bakan çocukları yerine vatan çocuklarının yanında olacağım" dedi.

Fotoğraflar: Alp Eren Kaya

İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, seçim çalışmalarına Kayseri'nin ardından Kırşehir'de devam etti.

Kırşehir'de yoğun bir ilgiliyle karşılanan Akşener, gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulundu. 

Akşener'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Siyasette güçlü rekabet gerçekten milletin işine yarar. Biz 7 aylık bir partiyiz, ben kurulduğumuz günden beri geziyorum ve birkaç şey söyledim. Bir tanesi polislerin, sağlıkçıların ve öğretmenlerin 3 bin 600 ek göstergesi. Akşam Tayyip Bey bu göstergeyi yerine getireceğini söylüyor. Fakat 24'ünden sonraymış. Muhterem elini tutan mı var? Hemen bir KHK çıkar, bu insanların sıkıntısını gider. 

aek_8747.jpg

O kibir abidesi gitti, vatandaşa yalvaran geri döndü. Tekrar Küçük Emrah yüzünü takındı. Ve çok enteresan abi yine mağdur. Yahu doğduğu günden beri mağdur. 

16 yıldır bu ülkeyi yönetiyorsunuz ve ekonomideki tek tercihiniz inşaat sektörü oldu. İnşaat sektörü ile Türkiye'nin cebindekini aldınız, yandaşların cebine koydunuz. 

wdqwdq.jpg

Kırşehir'deki şeker fabrikası sana ne yaptı? Hani 'eyyt Amerika' idi? Önce pancarı kotaladın, arkadan şeker fabrikalarını göçerttin. Amerika'ya Osmanlı tokatı dedin. Sonuç itibariyle çıktın 14 şeker fabrikasını çıkardın sattın. Buradan huzurunuzda şeker fabrikalarını satın alanlara söylüyorum, Cumhurbaşkanı seçildiğim gün iptal edeceğim. Pancardan kotayı kaldıracağım.

Şimdi dönersek ekonomiye; kardeşim 16 yılda hangi fabrikayı yaptın? Hiç. 

Kırşehir en büyük probleminiz borçluluk. Biz Türkiye Dayanışma Fonu'nu kuruyoruz. 

asd-076.jpg

"FAKİR EVLER SİZİN ESERİNİZ"

Mehmet Şimşek 'Fakir evlerine ziyaretimiz başladı' diye tweet attı ya. Kardeşim fakir ev sizin eseriniz. Bakan çocuklarının bindiği lüks arabalar var ya onların kirası 8 milyar Türk Lirası tutuyor. 'Fındık fıstık parası' demişti Mehmet Şimşek. İşte biz bu fındık parasını alıyoruz, bu beyefendileri bu hanımefendileri o arabalardan indiriyoruz, vatandaşın borcunu kapatıyoruz.

few-003.jpg

İşsizlere vatandaşlık maaşı vereceğiz. Şimdi hayvancılığı el fatiha ettiler. Türkiye'de proje üretmek yerine hırsızlık moda olmuş. Ben ne söylüyorsam onu söylüyorlar. Söylemeye çalıştığım şey şu; evet öncelikle iş.

Arkadaş beyannameyi açıkladı şaştım kaldım. 16 yıldır iktidarda olan arkadaş beyanname açıkladı, onu da 24 Haziran'dan sonra hayata geçireceklerini söyledi. 

"DOLARLA İLGİLİ ALINMASI GEREKEN TEDBİRLERİ SÖYLEDİK, UYGULAMADI"

Buradan ekonomi ile ilgili şunu söylüyorum; israfını keseceğim. Saray yaptın, 13 günlük masrafı, şeker fabrikalarının 1 yıllık masrafına eşit. Binlerce pancar ekicisini, binlerce çiftçiyi sokakta bıraktın. 'İtibardan tasarruf olmaz' diyorsunuz. Hadi oradan! İtibar kul hakkı yememekle olur.

wdqwq.jpg

Dolar son 1 ayda zıpladı. Doların bu hale geleceğini basın toplantılarımızda söyledik, tedbirleri anlattık. Ve kesinlikle yerine getirmedi. Biz onun önüne geçeceğiz. Seçildiğim günden itibaren şart olsun ki o haram lokmaları yiyenlerden fitil fitil getireceğim.

"BAKAN ÇOCUKLARININ YERİNE VATAN ÇOCUKLARININ YANINDA OLACAĞIM"

Sayın Erdoğan bir tane altın yüzükle çıktı. Bunun dışında bir malım olursa ‘Tayyip Erdoğan hırsızlık yaptı dersiniz’ dedi. Çiftçi ve evli kardeşimizin cebinde 25 TL var. Bakan çocuklarının trilyonları var. Size söz veriyorum Bakan çocuklarının yerine vatan çocuklarının yanında olacağım!

Allah’ın izniyle bizim iktidarımızda çocuklarımız üşümeyecek, çocuklarımız aç kalmayacak. Ve inşallah Türkiye yüzünü güneşe dönecek. Güneş doğduğunda ampul söner.

İlgili Haberler