Akşener: "Küçük esnafı bitirdiler AVM'leri düzenleyeceğiz"

Akşener: "Küçük esnafı bitirdiler AVM'leri düzenleyeceğiz"
Cumhurbaşkanı adayı ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Düzce'de halka hitap etti. Akşener, burada yaptığı açıklamada "Küçük esnafı bitirdiler, AVM'lerle ilgili çalışmamız var, bu durumu düzeltmemiz lazım" ifadelerini kullandı.

Tüm engellemelere rağmen seçim çalışmalarını sürdüren Cumhurbaşkanı adayı ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, il ziyaretlerine devam ediyor.

Bu kapsamda Bolu'yu ziyaret eden Akşener'in, sıradaki durağı Düzce. Anıtpark'ta vatandaşlara seslenecek olan Akşener'i meydanda on binlerce Düzceli karşıladı. 

Akşener'in konuşmasından satır başları şu şekilde: 

Acil bir kararla süper baskın seçime gittiler. Şimdi mızıkçılık yapmaya çalışıyorlar. Düzceliler kararını vermiş. Abbas yolcu, tarzan zorda!

"HEPSİ MECLİSTE YATMIŞ"

İYİ Parti’nin sahibi millettir. Meral Akşener’i 250 bin imzayla aday gösterdiniz. Biz partimizi kurmasak, aday olmamış olsaydım, Türkiye neleri konuşacaktı. Sizle beraber demokrasinin bir sıkımlık kalan canını kurtardık.

Bu ülke çalışır, ekonomiyi kurtarır. Çalışkan bir milletiz. Projelerimizi hazırladık. Büyük bir ciddiyetsizlik olduğu için Türkiye bu halde. Tarımı mezara gömen, fındığı yok eden kararların hepsi alınmış. Kimse de fark etmemiş. Çünkü hepsi mecliste yatmış.

"FINDIĞI DOLARA ENDEKSLİYECEĞİM"

Şimdi ben bir şey söylüyorum. Herkes takip ediyor. Kardeşim şimdiye kadar niye çalışmadınız? Bir şey daha söylüyorum: ‘Fındığı dolara endeksleyeceğim.’ Hadi bunu da yapın bakalım görelim. Fındık, Türkiye’nin tekel olabileceği bir olay. Ama bunlar onun bilerek içine tükürdüler. Tarımı incelerken bir şey daha fark ettik. 9 milyar dolarlık tarım ürünü ithal ediyor bu ülke. Bu ne demek? Tarımda çalışan 1 milyon insanın işsiz kalması demek. Bunlar beceriksiz falan değil, milleti fakirleştirmek için bilerek bunları yapıyorlar. Biz kendi kendine yeten bir ülke olmak zorundayız. Gelecek dünyanın savaşları su ve gıda üzerinden olacak. Tarımı bitirmek bu ülkeye ihanettir. En önemli beka sorunlarımızdan biri, tarımın bitirilmesidir. Biz 5 yılda tarım ithalatını bitireceğiz, 6. Yılda ihraç etmeye başlayacağız.

"İSRAFI KISINCA BÜTÇE TOPARLANIYOR"

Meydanlarda olmak, sarayın ekranlarında olmaktan yüz bin kat iyidir. 4 tane televizyon kanalına anca çıkabildim. Çıktığım programlarda da hep bana kaynak sordular. Bu sorular beni gururlandırıyor. Söyleyeyim size kaynakları;

Sizin cebinizden, bütçeden bakanların damatlarına, gelinlerine araba kiralanıyor. Yıllık 8 milyar TL… Onu koyduk cebimize.

4 milyon Suriyeli var. Türkiye mülteci cenneti haline geldi. Suriye ile ilişkileri düzelteceğiz, onları evlerine göndereceğiz. 150 milyar TL onu da koyduk cebimize.

TRT diye bir yer var. Yıllık 2,5 milyar TL harcıyor sizin cebinizden. Onu da satıyorum oradan koy parayı cebe. Bir de satıştan gelen para var.

"KOLOMBİYA'YA OKUL YAPMIŞLAR"

Bütün kurumları inceleyeceğiz dedik. TİKA deyince, hepsi zıpladı. Yıllık 8 milyar dolar para harcıyor. 6,5 milyar doları sizin cebinizden çıkıyor. Ne yapmış bu TİKA? Kolombiya’ya okul yapmış. Ekvator’un göllerini temizlemiş. Sayıştay denetimine tabii değil. Fatura yok. Kaça yapıldığı belli değil. Bu parayla 145 bin sıfır traktör hibe edilir. Bu parayla 3 tane tüp geçit yapılır bedava geçilir.

Fındık bizim stratejik ürünümüzse; pancar da stratejik ürünümüzdür. Hayvanlar onun küspesini yer. Pancara kota geldi, hayvancılık bitti.

"AVM'LERİ DÜZENLEMEMİZ LAZIM KÜÇÜK ESNAF BİTTİ"

Askeri ücret vergiden muaf olacak.

AVM’lerle ilgili ciddi çalışmamız var. Avrupa ülkelerinde AVM’ler şehirden hep 30-40 kilometre uzakta. Esnaf patır patır dükkan kapatıyor.

Hayvancılığı bilinçli bir şekilde bitirmişler. Burada kötü niyet var. Petro kimya tesislerimiz gitti. Yeniden bunu yapmak zorundayız. Mühendis çocuklarım işsiz benim.

ÇAYCI ÇORBACI TUTUKLU ZENGİNLER KAÇAK"

Seçilirsem ilk OHAL’i kaldıracağım. 15 Temmuz’a giden yolu bu iktidar hazırladı. 2010 referandumu olmasa, bu olay olmazdı. Ben gittim hepsini uyardım. Bana dediler ki, ‘Merak etme’…

Şehitlerimiz, dış politikada çukura düşen devleti, canı pahasına o çukurdan çıkarmaya çalışıyor.

Devlete teslim edilen 14-15 yaşındaki çocukları, sen FETÖ’ye falan kaptırırsan; o emanete ihanet edersin. 5 günlük er komutanı talimat verdiğinde, o talimatı sorgulayabilir mi?

FETÖ meselesinde çaycı, çorbacı tutuklu, zenginler kaçak… İsmail Kahraman herkese FETÖ’cü der, damadı FETÖ’den kaçak. Şirketine kayyum atanmış, kayyum öteki damat.

Bu yönetim anlayışını cezalandırılmalısınız…

Eğitimi düzenleyeceğiz, atanamayan öğretmenleri atayacağız, kamyoncuların dertleri var, emeklilikte yaşa takılanlar var. Bunların hepsini çözeceğiz.