Akşener, "Milletin adamı diyorlar!"

Akşener, "Milletin adamı diyorlar!"
Cumhurbaşkanı adayı ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Bergama'da vatandaşlara seslendi. Akşener'in gündeminde Cumhurbaşkanı Erdoğan vardı.

Cumhurbaşkanı adayı ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. 

Bu kapsamda il ziyaretlerini sürdüren Akşener'in bugünkü durağı ise İzmir Bergama.

İzmir programı kapsamında Bergama'ya gelen İyi Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, parti otobüsüyle ilçe turu atarak vatandaşları selamladı.

Akşener'i miting alanında binlerce Bergamalı karşıladı. Renkli görüntülerin yaşandığı miting alanında kadınların ve gençlerin yoğun katılımı dikkat çekerken, alanda sık sık "Cumhurbaşkanı Meral Akşener" sloganları atıldı.

Ellerindeki Türk ve İyi Parti bayraklarıyla alanı dolduran vatandaşlar 'İyi mi böyle', Tayyip gidiyeah, Akşener geliyeah', 'Paşaymış hadi be oradan', 'Atatürk yolunda İyi'ler geliyor' 'Çok iyi oldu, çok da güzel oldu, Tamam mı?' ve 'Kötülerin düşmanı, iyilerin Momy'si' 'İzmir'de simite gevrek, Cumhurbaşkanına Meral Akşener denir' yazılı dövizler taşındı. 

İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sahneye gelen Akşener, platforma çıktığında ise kadınlar ellerindeki tülbentleri Akşener'e verdi. Havanın sıcak olması ve ramazan ayı nedeniyle alanı dolduran vatandaşlardan helallik isteyen Akşener, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu Bergama'nın sıcağında oruç ağızla buradasınız. Bu benim için bir vebal. Hakkınızı helal edin. Gittiğimiz her yerde, her ilçede bu ramazan ayında bizleri coşkuyla karşılıyorsunuz. Milletime ölünceye kadar şükran duyacağım. Kadınlara şükran duyacağım. Bazen düşünüyorum, eğer bana 'çık yola' demeseydiniz, evde otursaydım nasıl bir seçim olurdu acaba? Ben partiyi kurdum, cumhurbaşkanı adayı oldum ve Tayyip Erdoğan'ın ikinci tura kalacağı kesinleşti. Zamanında 'Ananı da al da git' dediği seçmene bugün yalvarıyor oy için. Şehide 'kelle' diyordu, 'Sayın Öcalan' diyordu. Biz yuhlamıyoruz, 24 Haziran'da gereğini yapacağız. Evet 24 Haziran'da seçime gidiyoruz. Siz iki şeyin kararı vereceksiniz. Cumhurbaşkanı kim olacak? Mecliste çoğunluğu kim alacak? Bunlara karar vereceksiniz. Ben inanıyorum ki Millet İttifakı çoğunluğu alacak. İkinci tura da beni bırakacaksınız."

'MİLLETİN GÖNLÜNDE OLMAK İSTİYORUM'

"Seçim döneminde televizyonlarda kendisinin yeteri kadar gösterilmediğini ileri süren Meral Akşener, söyle dedi: "Bir kadından ne kadar korktuğunu görüyoruz. Televizyonlarda karartmaların ne kadar çok belli olduğunu görüyorsunuz. Beni televizyonlarda göstermelerini beklemiyoruz. Ben havuz medyasında olmak yerine milletin gönlünde olmayı istiyorum. Bunları geçmişte yaşadık. Rahmetli Süleyman Demirel'i konuşturmayan valileri gördük. Rahmetli Türkeş'i konuşturmayan valileri gördük. Ne oldu? Valiler gitti. Şimdi en çok neye gülüyorum biliyor musunuz. 'Tayyip Erdoğan milletin adamı' diyorlar. Yanındaki korumaların askerlerin belindeki silahları çıkarttırıyorsun. Sen nasıl bir başkomutansın, sen milletinden korkuyorsun. Sen kim milletin adamı olmak kim. Sen milletin adamı olsan, 1153 odalı sarayın olmaz. Sen milletin adamı olsan çocuklarının gemicikleri olmaz. Tayyip Erdoğan, 'zengin olursa hırsızlık yapmıştır' dedi. Ben demedim kendi dedi, doğru söylemiş."

'SİZ HASTALANIN, YANDAŞ KAR ETSİN'

"Türkiye'nin yapacağı projeleri için yeterli kaynağa sahip olduğunu ifade eden Akşener, yapacağı projeler için de kaynaklarını açıkladı. Türkiye'nin gıda ithal etmesinin önüne geçeceğini söyleyen Akşener, çiftçinin 4 litre sütle bir litre mazot alamadığını, tarlaya küstüğünü ifade etti. Akşener, şunları söyledi:"Buğdayı ve samanı, küçükbaş hayvanı, sarımsak mercimeği ithal eder olduk. Gelecekte savaşlar gıdalar yüzünden çıkacak. Bunun özellikle yapıldığına inanıyorum. İktidar olduğumuzda bu ülkeye gıda ithalatını bitirip ihracat yapar hale getireceğiz. Bizimde projelerimiz var. Bizim projelerimiz yok diye dalga geçtiler. Biz diyoruz ki Türkiye'de yüzde 11 işsiz var. İşsizlere istihdam yaratacağız. Gençlere istihdam yaratacağız. Gençlere iş vermek devletin görevidir. O devlet iş verinceye kadar bakmakla yükümlüdür. Bunun için de iş buluncaya kadar 500 lira vereceğiz. Hep diyorlar 'kaynak nerede?' Türkiye'nin kaynağı var. Hırsızların cebinde o kaynak. Şehir hastanelerini yandaş müteahhitlere verdiler. Hasta garantisi verildi. Siz hastalanın, yandaş kar etsin.

Siz hastalanmasanız dahi yandaşa para ödenecek. Köprüler, tüp geçitler hepsi yandaşa verildi. Hepsine müşteri garantisi verildi. Kanal İstanbul projesi 65 milyar dolara mal olacak. Ben soruyorum bunun kaynağını nereden bulacaksın? Bu projenin geliri ne olacak? Ben kaynaklarımı söyleyeyim; TRT'yi satıyorum. Çünkü çiftliğe dönmüş, eski parayla 2,5 trilyon zarar ediyor. Bir sürü 'ah' alıyor, Seyretmediğiniz diziler var ama parasını sizden alıyorlar. Bu kurumu özelleştiriyorum. Buradan gelecek kaynakla gençlere maaş veriyorum. Emekliye, iyi bayramlar ikramiyesi diye yola çıktılar. Kimine 1000 lira, kimine 500 lira, kimine de 700 lira verdiler. Yani onu da beceremediler. Ceplerinden para çıkmasın istiyorlar."

24 Haziran'daki seçimlerin ikinci tura kalacağını söyleyen  Akşener, rakibi Recep Tayyip Erdoğan'ın ikinci turda kendisini aday olarak istemeyeceğini iddia etti. Akşener, seçmenden şu sözlerle oy istedi:

"Biz önce Erdoğan ve arkadaşlarına iyi geldik. Onlar 'Atatürk' diyemiyorlardı, 'Atatürk' demeye başladılar. Taşeron işçilere iyi geldik. Biz 7 aylık bir partiyiz. Taşeron işçileri konuştuk iyi geldik. Çiftçiye mazotta yalan söylediler. İnşallah onu biz düzelteceğiz. Kısacası biz Türkiye'ye iyi geldik. İyi Parti çiftçiye köylüye, gençlere emeklilere iyi geldi. Öğretmenlere de iyi gelecek. Sebebi şu, biz siyasette demokratik rekabeti başlattık. Sonuçta seçmen kazanacak. Acaba Tayyip Erdoğan ikinci turda karşısında kimi görmek istemez ona göre oy vermenizi istiyorum." Bergamalılara partisinin İzmir milletvekili adaylarını tanıtan Akşener, Manisa mitingi için ilçeden ayrıldı."