Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Yavuz Selim DEMİRAĞ

Yavuz Selim DEMİRAĞ

Akşener mutlu ve çok umutlu

Tunceli deyince akla Türk siyasetinin son 40 yılına damga vuran Kamer Genç gelir. Merhum Genç'in yeri ne Meclis'te ne de Tunceli'de dolabilmiş değil. CHP Milletvekili Gürsel Erol'un sıkı çalışmasına rağmen bölge halkı halen Kamer Genç'i arıyor. Genç'in ilçesi Nazimiye'den gelenlerle görüştük. "Yetim kaldık" diyorlar. Komünist Partili Belediye Başkanı'nın Türkiye'ye örnek yönettiği Ovacık da özlemiş Genç'i... Pertek ve Çemişgezek'te İYİ Parti teşkilatlanmasının hazır olduğu belirtildi.

Tunceli'yi bilmeyenler için bile Meral Akşener'e gösterilen yoğun ilgi şaşırtıcı olarak nitelendirilebilir. Hayır oylarının en fazla çıktığı Tunceli'de sağ partilere; kelimenin tam anlamı ile dönülüp bakılmaz bile. Akşener ve İYİ Parti merkez sağ parti olarak görülmediği gibi mevcut muhalefetin lokomotifi olacağı kanısı yaygın. Evlerin balkonundan, dershanelerin penceresinden benimsenmeyen siyasilere asla el sallanmaz. Protestocu bir tavrı vardır Tunceli'nin öyle her gelen için meydana toplanıp merak bile etmezler. Alkışlamazlar. Hatta sırtlarını dönüp protesto ederler. İnanç ve kültürlerinin gereğini yerine getirip kendilerine yakın olduklarını hissettikleri Meral Akşener'i adeta bağırlarına bastılar. Gazetecilikten önce "abla-kardeş" bağımız vardır Akşener ile... Son yıllarda defalarca gezi ve mitinglerini takip ettim. Bugüne kadar Tunceli'deki kadar mutlu ve umutlu görmedim. İki yıl önce Hacıbektaş'ta Alevi dostlarımızın temsilcileri ile de buluşup, olağanüstü enerji toplamıştı. İYİ Parti'ye önümüzdeki günler Türkiye'nin önemli Alevi önderleri katılacak bilgisini paylaşarak Elazığ'a doğru yola çıkalım.

Dost acı söyler. Partinin genel merkez ve il yöneticilerine dosthane uyarılarımız olacak. Kötü hava koşulları, uçakların rötarı, güvenlik önlemleri, vatandaşların talebi göz ardı edilmeden yapılan program oldukça sıkıntı yarattı. Elazığ-Tunceli arası gidiş-dönüş. Oradaki temaslar sağlıklı hesaplansa Tunceli'ye bir tam gün Elazığ'a ertesi gün program yapılmalıydı.

Nitekim Elazığ için açılış töreni 14:30 olarak açılandı,16.45'e sarktı. İnsanlarımız internetteki 8-10 saniyelik reklamı bile beklemeden kapatıyor. Televizyonda en heyecanlı dizi-haber programı arasındaki reklamı zaplıyor. Halkı meydanda bekletmenin de uygun yöntemleri var. Keşke bir sanatçı konser verse, yerel yönetici önderleri heyecanlı konuşmalarla vatandaşı Akşener'in gelişine hazırlasaydı.

***

Gaggoşların diyarındaki Milliyetçi potansiyeli bilirim. Elazığ 1980 öncesinde bile MHP'nin kilometre taşlarındandı. Behçet Susmaz Belediye Başkanıydı. 1989'de seçilmişti. Yaptığım temaslarda İYİ Parti, MHP'nin yüzde 80'ini, BBP'nin yüzde 75'ini bünyesinde toplarken ANAP ve DYP kökenlileri de saflarına katmış. Görünürde AKP'den şimdilik fazla tuğla sökemedikleri belli. İktidara talip bir partinin tüm kesimlerle irtibat kurmaları şart. Ancak OHAL koşulları ve hükümetin acımasız baskısına rağmen İYİ Partili olmanın da cesaret isteyeceğinin altını çizelim. Elazığ da bunu sergiledi... Sonuçta miting değil, il binasının açılışı... İki saatten fazla gecikme, akşam saati derken olumsuz koşullara rağmen toplanan kalabalık azımsanmamalı... Evet AKP iktidar ve devletin her türlü imkanlarını seferber ediyor. Elazığ'da ana muhalefet dahil başka hiç bir parti böylesi kalabalığı toplayamaz.

***

Sonuçta Anadolu'muzun güzel ve anlamlı sözü: "Türkmen'in göçü yolda dizilir" gerçeği bir kez daha doğrulandı. İYİ Parti kervanı yolda ve dizilerek yürüyor... Siyasi kimliği olanların değil sokaktaki vatandaşın yoğun ilgisini kazandığına göre hedefe ulaşacaktır.

Yazarın Diğer Yazıları