Akşener: "Önce polisin, askerin terör tazminatını ödeyin"

Akşener: "Önce polisin, askerin terör tazminatını ödeyin"
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin haftalık basın toplantısında gündemi değerlendirdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin genel merkez binasında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 3 aydır jandarma ve polisin teör tazminatlarının yatırılmadığını hatırlatan Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla 50 muhtarın İspanya'ya gönderilmesine tepki gösterdi. Akşener, "Ey muhterem İspanya'ya muhtar gönderecek parayı buluyorsunuz da benim polisimin jandarmamın terör tazminatını neden ödemiyorsunuz?" ifadelerini kullandı.

Akşener'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Kısa zaman içerisinde 71 il 769 ilçede teşkilatlarımızı kurduk. Devamında olağanüstü kurultayımızı gerçekleştirdik. Daha önce diğer partilerin kurultaylarını da gören insanlar ne kadar büyük ve güçlü bir kurultay gerçekleştirdiğimizi gördü.

Kurultayımız gösterdi ki Türk siyasetinde artık bir İYİ Parti gerçeği var. Kurultayımızdan sonra artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. İktidarın bilinçaltına girdik. İktidarın bilinçaltına ne kadar girdiysek ülkemizi bu düzenden kurtarmaya da o kadar yaklaştık demektir. Kurultayımızın büyüklüğünü görüp bir reklamla bundan sıyrılmaya çalışan iktidar Hatay’da büyük bir ziyaret düzenlemiştir. İYİ Parti iktidarın kimyasını bozmuştur. Şehit evlerinde ağıtlar yükselirken kışlada oyun havası söyleyenleri bu millet affetmeyecektir. Bizler iktidarın çekmecesinde araştırma sonuçlarından korktuklarını biliyoruz. Onları ittifaka sürükleyen şeyin bizim korkumuz olduğunu biliyoruz.

Ekmeğin suyun sağı solu yoktur. Biz Alpullu’da dedik ki pancar işçileri bir kişiden büyüktür. Tıpkı bunun gibi evleri ellerinden alınan bin vatandaşı evsiz bırakan da Erdoğan’la Hatay’a giden bir mütahitten büyüktür. Milletimiz, medyayı ele geçirdiniz diye bir yanda evsiz kalan insanlar varken, diğer tarafta onları evsiz bırakanlarla oyun havaları çaldığınızı görmeyecekler mi?

Doğru karar herkesin susup bir kişinin konuştuğu ortamlardan çıkmaz. Herkesin konuştuğu fikir ürettiği ortamdan çıkarır. Kendini askerin arkasına saklayanlardan Suriye’de yapılan kıyımla ilgili somut bir adım beklerdik. Kameralar arkasından İsrail’e ‘Eyyt’ çekenler neredelerdir. İktidarın İsrail’le anlaşarak Filistinlileri gözden çıkardığını herkes görmelidir. Rusya ve İran’la bir araya gelen iktidarın toplantısı sonrası hazırlanan sonuç bildirgesinden haberi yok mudur? “IŞİD, El Kaide terör örgütüdür” peki PYD/YPG nerededir? Bunlar terör örgütü değilse biz Afrin’e neden girdik. Bunun altına imza atan sizler değil misiniz?

Hatay sınırını emniyete aldık diyorsunuz da Iğdır sınırına neden bakmıyorsunuz. Hükümetlerin görevi insanlar, çocuklar ve bebekler ölmesin diye politika yapmaktır. BM Doğu Guta’da yaşananlar için bir şey yapmayacak mıdır?"

“İKTİDARDA BİZ OLSAYDIK…”

"Burada bir parantez açmak istiyorum. 2.5 yıldır demokrasi mücadelemiz boyunca “FETÖ,FETÖ” diye peşimde gezdiler. O zaman demiştim “sülalemde birini bulun siyaseti bırakırım” diye. Şimdi tekrar ediyorum sayın Erdoğan, küçük ortağınıza da buradan sesleniyorum. Sorular çalındığında, generaller hapse atıldığında biz iktidarda olsaydık ve 15 Temmuz’da bu millet bu devleti sokaklardan toplasaydı. Sokaklara insanları çağırmış olsak ve 249 insanımız bu devleti sokaktan toplarken şehit olsaydı ben kendi canımı kendim alırdım. O yüzden susun işinize bakın.

"TERÖR TAZMİNATLARI ÖDENMİYOR"

"Jandarma ve polisimizin terör tazminatının 3 aydır ödenmediğini öğrendim. Ey muhterem İspanya'ya muhtar gönderecek parayı buluyorsunuz da benim polisimin jandarmamın terör tazminatını neden ödemiyorsunuz?

İYİ Parti’nin iktidara geçer geçmez yapacağı ilk iş bu OHAL’i ortadan kaldırmak olacaktır."

 

İlgili Haberler