Akşener: "Ortak tek bir dert var"

Akşener: "Ortak tek bir dert var"
Cumhurbaşkanı adayı ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Mardin’de vatandaşlara hitap etti.

Fotoğraflar: Alp Eren Kaya

Tüm engellemelere rağmen seçim çalışmalarına devam eden Cumhurbaşkanı adayı ve İYİ Parti genel Başkanı Meral Akşener, il ziyaretlerini sürdürmeye devam ediyor.

Akşener’in sıradaki durağı ise Güneydoğu Anadolu’nun incisi Mardin.

Yoğun katılımın gösterildiği miting alanında sık sık "Cumhurbaşkanı Meral Akşener" sloganları atılırken, açılan döviz ve pankartlar renkli görüntülere sahne oldu.

İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sahneye gelen Akşener, sözlerine vatandaşlara teşekkür ederek başladı. 

Akşener'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"ORTAK TEK BİR DERT VAR"

"24 Haziran’da bir seçime gidiyoruz. Her şey iyi ise neden seçime gidiyoruz. Kötü ise neden sizi yeniden seçelim. AKP-CHP arasında kalan seçmene bir üçüncü bir yol çıktı ve İYİ Parti vatandaşımızın huzuruna geldi.

Bir soru sorayım, sonra Mardin’in sorunlarına geleceğim. İYİ Parti olmasaydı, ben aday olmasaydım ikinci tur konuşuluyor olmayacaktı. Göreceksiniz milletimizin feraseti bu soruların cevabını verecektir. Mardin Ovası Türkiye’nin en iyilerinden. Pirinç yetişir, hayvancılığın merkezlerindendi. Şırnak’ın, Mardin’in, Edirne’nin ortak tek bir soru var o da genç işsizliği. Mercimek, buğday, hayvan ve et ithalatı var Mardin’de. Çiftçinin elektrikle, mazotla ilgili sorununu çözmek gerekir.

Biz bunları yapacağız ama bir Türkiye manzarasını da sizlerle paylaşmam gerek. 453 milyar dolar borç alındı. 70 milyar dolar özelleştirmeler yapıldı. 16 yılda 2 trilyon dolar vergi toplandı. Nereye gitti bu paralar? Mardin’in cebine giren 1 dolar bile olmadı. Nasıl oluyor da Mardin gibi bir şehir ithal ürünlere mahkûm oluyor. Allah var çok bina yaptılar. Adalet sarayları yapmışlar içinde adalet yok. Hastane yapmışlar içinde doktor, araç gereç yok. Biz ne yapacağız. Bu kredi kartları borçları sebebiyle dayanışma fonu kuracağız. Geçim sıkıntısına harcama yapıp kredi kartı borcu olan çiftçi, işsiz, emekli ve şehit yakınlarının borçlarını sileceğiz. Ödeyebilir durumda olanların da borçlarının yüzde 80’nin sileceğiz. Bana hemen sordular kaynak nerede? Ceplerine para dolduran yandaşların ceplerinden o paraları alacağım."

“AKP İLE HDP AYNI DİLE SAHİP OLMUŞSA”

"Enteresan bazı şeyler var. Bu 3600 ek gösterge meselesi var. Bütün projelerimizin içinde var. Bir arkadaş durdurdu yolda beni “Abla arıcıların dertlerini söyle sem söyleyince yapılıyor” dedi. SMA hastaları var onların ilacı getirtilmiyor. Onun içinde planlarımız var. Şimdi bir ülkede kadınlar bir konuya karar verirse artık o iş düze çıkar. Bizim bir tülbent devrimimiz var kadınlarla birlikte.

Yaşlılar bilir gençler belki bilmez diye söylüyorum. Tapunun üzerinde tapu senedi yazar. Biz bu nüfus kağıdının 81 milyonun tapu senedi olduğuna inanıyoruz. Bizim bakış açımız budur ve Türkiye sahip olduğu tüm toprakların aynı zamanda tapu sahibi bu 81 milyondur. Parasının değeri düşmüş, tapuları devletin riyasetinde olan ülkede huzur olamaz, barış olmaz ve kardeşlik olmaz. Herkes Kürtler hakkında beyanda bulunuyor herkes Kürtler hakkında tanımlama yapıyor. Bunu yapmayan tek kişi benim. Bu yüzden benim üzerime geliyorlar

Bir HDP’li milletvekili ile bir Ak Partili milletvekili üst üste Meral Akşener hakkında aynı dile sahip olmuşsa burada bir şey vardır. Burada bir kez daha söylüyorum. Benim hakkımdaki iddiaları ispat etmeyen şerefsizdir."

“HERKESİ O SOFRANIN BAŞINA OTURTACAĞIM”

(Mardin seninle guru duyuyor sloganları)

"Gördüğünüz gibi kadınlar karar verdi, gençler karar verdi. İşsizliğin düştüğü yılda 50 milyar dolar yapıldığı, hayvan ithal edilen Mardin’den hayvan ihraç edilen Mardin’e dönüştüğü, mercimeği dünya markası haline getirdiğimiz, doktor ve emniyet görevlilerin tayin olduğu, en iyi öğretmenlerin olduğu bir Mardin hayal ediyoruz.

Yarın bayram ve ben Ahlat’tayım. Partimi kurar kurmaz bir ev kiraladım ve zaman zaman orada kalıyorum.

Hangi dine hangi etnisiteye dahil olursanız ya anneannenin ya da babaannenin yanına gider. Orada bir sofra kurulur ve herkes o sofrada oturur. O yemeğe uzanan eller eşit bir şekilde o yemeklere ulaşabilirler

Ben başa geçersem vallahi herkesin o sofranın başına oturtacağım."