Samsun'da Meral Akşener izdihamı

Samsun'da Meral Akşener izdihamı
Samsun'da vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Cumhurbaşkanı olduğum gün Valiler fener alaylarını yasaklayamayacak" dedi.

Fotoğraflar: Alp Eren Kaya

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener seçim çalışmalarına devam ediyor.

Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşlarla bir araya gelen Akşener, açıklamalarda bulundu.

Kürsüye İYİ Parti’den Samsun milletvekili adayı olan 9 isimle birlikte çıkan Akşener, AKP’ye sert sözlerle yüklendi.

Cumhurbaşkanı olduğunda yapacağı icraatleri sıralayan Akşener, "İnşallah Cumhurbaşkanı olduğum gün OHAL'i kaldıracağım. Cumhurbaşkanı olduğum gün Valiler fener alaylarını yasaklayamayacak. Cumhurbaşkanı olduğum gün kapattığın taa Abdülhamid Han'dan beri devam eden askeri okulları açacağım inşallah" dedi.

Akşener'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

İYİ Parti 7 aylık bir parti. Şu anda 70. ili gezmişim. Allah emekleri zai etmez. Çalışmaya devam edeceğiz. İyiki şu İYİ Parti'yi bana kurdurdunuz. İyiki bana 'Çık, Cumhurbaşkanlığına aday ol' dediniz. İYİ Parti kurulmasaydı ve Cumhurbaşkanı adayı olmasaydım bir an şuanki Türkiye'yi hayal edin.

İYİ Parti başta Sayın Erdoğan ve arkadaşlarına iyi geldi. 29 Ekimlerde, 10 Kasımlarda, 23 Nisanlarda bunların hepsi yorgan döşek yatarlardı kardeşim. İYİ Parti kuruldu birdenbire turp gibi oldular, sağlıklarına iyi geldik arkadaşların.

"ÜST AKIL NEDİR? TARİFİNİ YAP, BİZ DE YANINDA DURALIM"

Kocaman üniversiteler yapmış, içinde hoca yok hoca, eğitim yok. Bugün dolar 4.71. Arkadaş 'üst akıl' diyor. Kardeşim bu üst akıl nedir? Tarifle, gereğini yap, biz de senin yanında duralım. Ama yok. Tillerson'la 3.5 saat konuştular. Ve sonuç itibariyle 14 şeker fabrikası peşkeş çekildi. Yuhalamayın ama 24'ünde gereğini yapacağız. Buradan şeker fabrikalarını alanlara sesleniyorum: Sakın ola o fabrikaları kapatmaya, işçileri işten çıkartmaya kalkmayasınız. Cumhurbaşkanı olduğumda satışları kaldıracağım.

"SAMSUNLUNUN CEBİNDEN ALIP YANDAŞIN CEBİNE KOYUYOR"

Türkiye'de yönetimi aldıklarında 132 milyar dolar borçları vardı. Dolar borcumuz şuan 450 milyar dolar. Yol yaptık diyorlar, doğru. Köprü yaptık diyorlar, doğru. Havalimanı yaptık diyorlar, doğru. Yahu kardeşim bir tanesi devletin, milletin değil. Tamamının sahibi yandaş müteahhit. Devlet oraya araba geçme garantisi veriyor. Yeteri kadar geçmeyince Samsunlunun cebinden alıyor, yandaş müteahhitin cebine koyuyor.

Fındığı tekrar stratejik ürün olarak değerlendireceğiz. Yok ettikleri Fiskobirlik sistemini tekrar başlatacağız. Ve fındık yeniden dünyada Türkler tarafından fiyatı belirlenen bir ürün haline gelecek. 

"10 MİLYON İŞSİZ VAR"

Çiftçiyi tarlasıyla barıştıracağız. Çiftçi kredi almaya gidiyor, ekspertiz parası, dosya parası, aldığı paranın 3'te birini bankada bırakıyor. Bunu ortadan kaldıracağız. Sanayileşmeyi bitirdiler. Endüstri dört sıfırı konuşurken biz gençlerimizin işsizliğini konuşuyoruz. 10 milyon işsiz var. Bunun yüzde 26'sı genç. Öncelikle gençlerin işsizliğini çözeceğiz. Bir ülkede gençlerin iş bulamaması o ülkeyi yönetenlerin sorunudur. İş bulamayan gençlerimize vatandaşlık maaşı bağlayacağız.

"İYİ PARTİ ERDOĞAN'A DA İYİ GELDİ"

Erdoğan seçim beyannamesini açıklarken sakin bir ses tonuyla 'lütfen dolar almayın' dedi. Daha önce dolar fırladığında 'Alanlar haindir, alanlar münafıktır!' demişti. İYİ Parti olduğu için şimdi milletimize yalvarıyor. Doğrusu da budur.

Rüşvet kötülüklerin anasıdır. Veren için de, alan için de öyle ağır kanunlar çıkaracağım ki el uzatanın eli yanacak.

Erdoğan artık 'Ananı da al git' yerine lütfene döndü. Sayın Erdoğan'ın dilini düzelttik, ona da iyi geldik günahtan korunuyor. Genellikle gençlere soruyorum oğlum cebinde kaç para var diye. Vatan çocukları parasız, bakan çocukları trilyonlarla oynuyor. Bunun önüne geçeceğim ben.

Önlerine gelene FETÖ'cü diyorlar, bir baktık damat FETÖ'cünün hası çıktı. Gittiğim her yerde açlığa mahkum edilmiş insanlar görüyorum. Çaycıyı, çorbacıyı suçla, ne kadar metal yorgunluğuna uğradığını düşündüğün belediye başkanı varsa aday yap, FETÖ'cülerin başı gibi görünenlerin çocuklarını milletvekili adayı yap, hadi be oradan! Aynaya bak aynaya!

"CUMHURBAŞKANI OLDUĞUM GÜN VALİLER FENER ALAYLARINI YASAKLAYAMAYACAK"

Bir insan bu kadar üst üste kandırılırsa devlet yönetebilir mi? İnşallah Cumhurbaşkanı olduğum gün OHAL'i kaldıracağım. Cumhurbaşkanı olduğum gün Valiler fener alaylarını yasaklayamayacak. Cumhurbaşkanı olduğum gün kapattığın taa Abdülhamid Han'dan beri devam eden askeri okulları açacağım inşallah. Sen ülkenin evlatlarını koruyama, ellerin eline teslim et, ondan sonra binalara savaş aç, hadi oradan be! Ve Türk ordusunu tarumar et.

"SURİYELİLERİ VATANLARINA GÖNDERECEĞİZ"

Ağzından artık Afrin'i, Membiç'i, Fırat Kalkanı'nı duyan yok. Yazıktır be yazık. Suriye'nin içine elini soktun, 4 milyon Suriyeli ülkemizde. Ama ben buradan söz veriyorum. Vatan çok önemlidir, herkes vatanında mutlu olur. Suriye ile meselemizi çözeceğiz ve Suriyelileri memleketlerine göndereceğiz. 2019'da ramazan ayında her ilimizden gönüllülerimizle birlikte Suriye'de mülteci kardeşlerimizle birlikte iftar yapacağız. Sözüm olsun sözüm!

Samsun gibi bir ilimizi bu hale getirdiler. Samsun sürekli göç veriyor ve Samsun fakirleşiyor. Samsun'u bu bölgenin yıldızı yapmak bizim görevimizdir. Yerlerde sürünen Samsunspor'u kalkındıracağız. 

Benim iki şapkam var. Birincisi İYİ Parti, dolayısıyla il başkanlarımız, milletvekillerimiz. Onları sizlere emanet ediyorum. Milletvekili seçilmeleri için onları sizlere emanet ediyorum.

Bir diğeri de Cumhurbaşkanı şapkası. Her ikimize de oy istiyorum. Sandıkları biz koruyacağız. Ama sandıkları koruyup korumadığımızı siz kontrol edeceksiniz. YSK'da da bir abidik gubidik olursa söz veriyorum onu da ben çözeceğim. 

"ABBAS YOLCUDUR, YORGUN ŞOFÖRÜ EVİNE GÖNDERİYORUZ"

Cumhurbaşkanlığı'nda oy vermeye giderken kendinize bir soru sorun.Tayyip Bey ikinci turda karşısında kimi görmek istemez? O soru size doğru kararı verdirecektir.

Abbas yolcudur, yorgun şoförü evine gönderiyoruz. Sokaklarda güvenlik içinde gezemeyen kadınlarımız var. Lamba karanlık olsa evinden çıkmaya korkan kadınlarımız var. Elinde, belinde silah bulunan adamlara sesleniyorum bundan sonra çocuk tecavüzü yapanın canına okurum.

Dolayısıyla huzurlu bir Türkiye için, nefes alan bir Türkiye için, gerim gerim gerilmekten bıkmış bir Türkiye için hem İYİ Parti'ye hem de Meral Akşener'e oy istiyorum. Allah'a emanet olun, saygılar sunuyorum.