Akşener, Samsun'dan seslendi: 'Bu 'ey'lerin sebebi...'

Akşener, Samsun'dan seslendi: 'Bu 'ey'lerin sebebi...'
Samsunlu vatandaşlarla bir araya gelen MHP Genel Başkan adayı Akşener, "Ey Hollanda' diye bir esildi gürlendi, 'Ey Almanya' denildi esildi, gürlendi. Bu esmeler gürlemeler Suriye'de atılan geri adımı bastırmak için" dedi.

MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener, Türkiye'nin çeşitli illerinde düzenlenen referandum çalışmaları kapsamında dün sabah kahvaltısında Samsunlularla bir araya geldi. Serra Otel'deki kahvaltılı toplantışı, MHP'nin Genel Merkez tarafından görevden alınan İl Başkanı Ömer Süslü ile MHP tarafından görevden alınan çok sayıda ilçe başkanı ile çok sayıda vatandaş katıldı. Kahvaltılı toplantıya ayrıca, CHP Samsun Milletvekilleri Kemal Zeybek, Hayati Tekin, Demokrat Parti İl Başkanı Cengiz Aktaş, CHP İlkadım İlçe Başkanı Fatih Türkel'in yanı sıra çok sayıda CHP'linin de katıldığı toplantıya çok sayıda Akşener destekçisi vatandaş katıldı.

2010 REFERANDUMU OLMASAYDI 15 TEMMUZ OLMAZDI

İktidar partisinin referandumda 'Hayır' oyu kullarnacak kesimi 'terörist, hain' gibi yatıştırmalarla ve ithamlarla suçladığını söyleyen Akşener, salondakilere "Aranızda PKK'lı teröristlerle masaya oturup pazarlık eden var mı? Habur'da davul zurnayla PKK'lı karşıladınız mı? Dolmabahçe'de Türkiye Cumhuriyeti'nin bakanlarının huzurunda Apo'nun 10 emri okunurken orada bulunan bir kişi var mı aranızda" sorularını yöneltti. Salondakilerden 'Hayır' yanıtını alan Akşener, o dönem yapılan tüm bu yanlışları gördüğünü, en baştaki kişiye kadar ilettiğini ancak kendisine, "Sen merak etme üzülme herşey yolunda" yanıtının verildiğini söyledi. Akşener, "2010 yılında Hakim Savcılar Yüksek Kurulu ve Anayasa Mahkemesi'ni ele geçirmek için o referandum yapılmamış olsaydı, 15 Temmuz'da darbe girişimi olmazdı.  15 Temmuz devleti yönetenlerin  eksikliğinin bir sonucu olarak ortaya çıkmıştır. Millet, devleti köprüden sokaktan toplayıp getirmiştir" diye konuştu.

BARZANİ BAYRAĞINA TEPKİ

Bu referandumda 'Hayır' çıkması için Türkiye'nin ve bu ülkenin geleceği olan çocuklar için insanüstü bir gayretle çalıştığını da söyleyen Meral Akşener, salondakilere "Eğger 16 Nisan'da 'Hayır' demezseniz bir daha bundan sonra  yapılacaklara, yeminle söylüyorum hayır deme şansınız olmayacak" diye seslendi. Kerkük'te Kürt bayrağının Parlamento binasına asılmasıyla ilgili gelişmeleri de değerlendiren Meral Akşener, "Barzani öğrendik ki Doğu ve Güneydoğu'da evet propagandası yaptırıyormuş. Daha sonra da öğrendik ki Barzani'nin bayrağının asıldığı, bugün itibariyle oradaki Türkmenlerin direnişe geçtiği  bir sistemde ver ‘evet’i al Kerkük'ü demişsiniz. Buna izin vermeyeceğiz" dedi.

TÜRKİYE BU HAREKATTAN NE KAZANDI?

Milli Güvenlik Kurulu'nun aldığı kararla Fırat Kalkanı Harekatı'nın bitirilmesini de eleştiren Meral Akşener, "Fırat Kalkanı Haraketı'ndan Türkiye ne kazandı? Biz oraya Membuç için gittik. Membiç ve Afrin  PYD ve YPG'ye verildi. Biz geri geliyoruz. Bu Avrupa'daki olayların Suriye'den geri dönmenin bastırılmasının ayak seslerinin bastırmak için mi yapılıyor diyordum. Evet bastırmak için yapılıyor. Fırat Kalkanı'nda şehit olan askerlerimizi oraya neden ve  niçin gönderdiler. Tüm bunların hesabını soracağız" diye konuştu.

DEVLETİN BEKASI DEGİL KOLTUĞUN BEKASI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi de hefdef alan Akşener, MHP Milletvekili Sinan Oğan ve kendisine yönelik saldırılara da yanıt verdi. Akşener, "Biz yıllarca devletin başına Devlet gelecek dedik. Şimdi siz tutmuşsunuz Tayyip Erdoğan'ı getirmek içtin,  bizi dövmeye kalkışıyorsunuz.  Birbirimizi incitmeye ne gerek var. Türkiye'nin bekası denilen hadisenin koltuğun bekası olduğunun kirenise de işte budur" dedi. 

İlgili Haberler