Akşener: "Sözlerimin arkasındayım"

Akşener: "Sözlerimin arkasındayım"
Akşener hakkında "Şu Meral Kılıçdaroğlu mu" diyen eski Meclis Başkanı İsmail Kahraman'a Akşener'den sert bir cevap gelmişti. Kahraman'ın şikayeti üzerine Akşener bugün ifade verdi.

TBMM eski Başkanı İsmail Kahraman, katıldığı bir iftar programında İYİ Parti liderine hakaretler yağdırarak, "Şu Meral Kılıçdaroğlu mu?" sözleriyle ağır ithamlarda bulunmuştu. 

Ardından Akşener sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Karaman'ı hedef almıştı. 

Akşener'e, Kahraman'ın şikayeti üzerine 'Açık Mektup' başlığıyla yayımladığı yazıda yer alan 'belam' kelimesi nedeniyle hakaret davası açılmıştı.

"SÖZLERİMİN ARKASINDAYIM"

Ankara 37'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya gelerek ifade veren Akşener, sözlerinin arkasında olduğunu söyledi.

'Belam' kelimesinin hakaret olmadığını belirten Akşener, "Suça konu edilen mektubu bizzat kendim yazdım. Müştekiyi uzun yıllardır tanırım. Bir iftar programında adım geçtiğinde 'Hı şu Meral Kılıçdaroğlu mu?' söylemine cevap mahiyetinde bir yazıydı.

Bu beyefendi, bu isnadı kendisini söylediğini söylemiş oldu. Bu, bir kadına en büyük hakarettir; çünkü medeni yasayla kadınların soyadı değişir. Evli bir kadına başka bir siyasetçinin soyadı ile hitap etmiştir.

Beyefendi bana 'FETÖ'cü' demiştir. İspatlayamamıştır; ama şunu dememiştir. 'Kardeşim ben sana Meral Kılıçdaroğlu demedim' diyememiştir. Oraya yazılan 'belam' sözü de dini bir sözdür. Dini kullanarak yanlış yapmak anlamına gelir. Dini eğitim alanlar bilir. Bilerek yazdım. 'Münafık' sözü burada yoktur. 'Belam'dan kasıt, 'Mahşerde görüşeceğiz' anlamı taşır. 'Belam' sözü hakaret kastı içermez. Hukuken girmez, dinen tartışılır. Ben her türlü cezaya razıyım. Ben bunun bir suç olmadığını düşünüyorum" diye konuştu. 

İlgili Haberler