Akşener: Teşkilatları kapatmak çare değil

Akşener: Teşkilatları kapatmak çare değil
Genel Başkan adayı Meral Akşener, MHP yönetiminin kapattığı teşkilatlarla kucaklaşmak için gezilere başlıyor. İlk durak Denizli..

MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener, Yeniçağ Gazetesi’ni ziyaret etti. Gazetenin yönetici ve yazarlarına gündeme dair açıklamalarda bulunup soruları yanıtladı. Olağanüsütü kurultayın toplanabilmesi için imza verdiği gerekçesiyle MHP Genel Merkezi tarafından kapatılan il ve ilçe teşkilatlarını ziyaret edeceğini belirten  Meral Akşener, yarın Denizli’de olacak. Partililerle görüşecek olan Akşener, halka da hitap edecek. Akşener, daha sonra da Uşak’a geçecek.

Sırasıyla bütün illeri dolaşacağını söyleyen Akşener, parti teşkilatlarının kapatılmasıyla ilgili “Genel Merkez’in bu tür uygulamaları bizim için sürpriz değil. Arkadaşlar hepsini hesaplamıştı. Görevden alınanların arasında bir kişi bile ‘Aman koltuğumuzdan olduk’ demiyor. Anadolu’da bizim çok ilginç bir örgütlenmemiz var. Çok genç il ve ilçe başkanlarımız var. Yaş ortalaması 35’in altında. Bu arkadaşlar ülkeyi yönetmek istiyor. Bu çocuklar son derece net. Çok net sorular sorarak, yapılacakları kayıt altına alarak imza verdiler” şeklinde konuştu.

KURULTAYDAN KAÇMAYIZ

Akşener, MHP  Genel Merkezi’nin il ve ilçe teşkilatlarını kapatmasınının  irade kırmaya yönelik bir iş olduğunu kaydederek, “Stratejik akılla baktığımızda bu bir çılgınlık. Bu il ve ilçe başkanları aynı zamanda kendisini ve bugünkü yönetimi de seçen kişiler. Bunlar kurultay istiyor, siz bunların teşkilatlarını kapatıyorsunuz. Kadim Türk tarihinin takipçileri oluyorsak bunun en önemli unsurlarından birinin kurultaylar olduğunu da bilmemiz gerekir. Oralardan ‘İl mi yaman bey mi yaman’ lafı çıkmıştır. Kurultay geleneği çok önemli. Adeta meşveret. Şimdi MHP gibi bir partide kurultaydan kaçılıyor. Biz 3 kişi imza toplama konusunda anlaştık. Ama kurultayda yeni adaylar da çıkabilir” açıklamasını yaptı.

NİSAN AYINDA KARAR ÇIKAR

Meral Akşener, bir soru üzerine başkanları görevden alınan  il ve ilçe başkanlıklarını ziyaret etmesini kastederek, “Görevden almalar kurultay sonucunu etkilemez. Sadece yıldırmaya yönelik. Ben zorlama hiç bir şey yapmıyorum. Siyasi hayatta benim bugüne kadar ayakta kalmamın 2 nedeni var. Birincisi sabır, ikincisi ise gerçekçi olmam. Denizli ile Uşak’ta ve daha sonra ziyaret edeceğim illerde ben delegelere hitap etmeyi düşünmüyorum. Türkiye’ye hitap edeceğim.” şeklinde yanıt verdi. Akşener, olağanüstü kurultay ile ilgili mahkeme süreci hakkında ise, “Mahkeme çok hızlı gidiyor. Bana göre Nisan ayı başında karar çıkar, aynı ayın ortalarında ise uygulamaya girer ve kurultay süreci başlar” yorumunu yaptı.

BÜTÜN KARARLAR ORTAK ALINDI

Meral Akşener, çok önemli bir süreçten geçildiğini belirterek, “Bir tarafta Türkiye, bir tarafta ise MHP olarak biz. Türkiye zaten darma duman. Ankara’da bir patlama oldu. Anlaşılıyor ki istihbarat servislerimiz uyumuş. Şam’daki Emevi camisinde namaz kılmaktan, Ankara’da cenaze namazı kılmaya döndük. Bugün bozulmuş bir düzen var. Dış politikada Cumhuriyet değerleri yeniden ön plana çıkarılmalı. Bu anlayış MHP’de var mı? Var. Kadro var mı? Var. Partimiz açısından baktığımızda Türkiye bir ateş çemberine dönmüşken Genel merkezimizin önceliği teşkilat kapatma” şeklinde konuştu.

Akşener, imza toplama süreci başlamadan önce diğer adaylan Koray Aydın ile Sinan Ogan’ın da aralarında bulunduğu çok kişiyle konuştuğunu belirterek, “Bütün kararlar ortak alındı. Diğer adayların daha önceden çalışmaları olmuş. Sıfır imzalı olarak yola çıkan tek kişi ben oldum.  Farklı bir şey yapmam lazım diye düşündüm. Bütün il başkanlarını aradım. Böyle bir yola çıktığımızı bildirdim. Sadece kurultay için imza istedim. Ofis adresi verirsen imzalarını göndermiyorlar. Ev adresi verirsen gönderiyorlar. Yani parti içinde bir samimiyet ve güven ortamı oluşması talebi var. Daha sonra kendi aralarında toplanan delegeler eve çay içmeye geldiler” dedi.

 

* * * 

Hedefimiz, MHP’yi iktidar yapmak

Yeniçağ’ı ziyareti sırasında yazar ve yöneticilerimize kongre süreci hakkında bilgi veren MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener, “Niyet hayır, akıbet hayır diyerek yola çıktık. Ülkücüler kongresini toplayacak. Allah bu millete hizmet etmeyi nasip ederse Türkiye MHP iktidarının farkını görecektir”

 

1-383.jpg

2-282.jpg