Akşenerci Belediye Başkanı ve 301 üye MHP'den istifa etti

Akşenerci Belediye Başkanı ve 301 üye MHP'den istifa etti
Nevşehir'in Gülşehir İlçesi'nde Genel Merkez tarafından ihraç girişiminde bulunulan MHP'li Belediye Başkanı Vahdi Arısoy, partisinden istifa etti. Arısoy'la birlikte Gülşehir İlçe Teşkilatı'nda bulunan 385 üyenin 301'i de istifasını verdi.

Meral Akşener önderliğinde kurulacak 'Yeni Parti'yle ilgili yeni gelişmeler yaşandıkça, MHP içerisindeki çatlak daha da hızlı büyüyor. 

Antalya Korkuteli'nin MHP'li Belediye Başkanı Hasan Gökçe'nin ardından, Genel Merkez'in ihraç girişiminde bulunduğu Nevşehir'in Gülşehir İlçesi'nde MHP'li Belediye Başkanı Vahdi Arısoy da 301 üyeyle birlikte partisinden istifa etti.

Belediye binasında düzenlediği basın toplantısında açıklamada bulunan Arısoy, kendisiyle birlikte MHP'li 8 kişilik belediye meclis üyesi ve partinin ilçe teşkilatındaki 301 üyenin de istifa dilekçelerini Yüksek Seçim Kurulu (YSK)'na gönderdiklerini belirtti.

Arısoy, "Halkıma ve partime hiç durmaksızın 3 yıldır hizmet etmekteyim. Buna rağmen partim bana hiçbir şekilde yardımcı olmadı. Belediye meclis üyelerimiz ve parti ilçe teşkilatına kayıtlı 385 üyeden 301'i ile bugün MHP'den istifa ettik" dedi.

Partisinin kendisinden disiplin suçlamasıyla savunma istediğini, savunmayı reddedip istifa kararı aldığını aktaran Arısoy, "Milletvekili Ümit Özdağ'ı makamımda kabul ettiğim gerekçesiyle benim savunmamı istediler. Bu savunma talebi 6 Eylül 2017 tarihinde bana ulaştı. Ben de savunma yapmayarak partideki görevimden istifa ediyorum" şeklinde konuştu.

Belediye başkanlığı süreci boyunca partililere desteklerinin devam edeceğini, milliyetçilik duygularının yüreklerinden silinmeyeceğini dile getiren Arısoy, "Kayıt olarak bizleri üyelikten silebilirler ancak yüreğimizden milliyetçiliği asla silemezler. Arkadaşlarımızla davamıza, vatanımıza ve milletimize en iyi şekilde hizmet etmeye devam edeceğiz" dedi.

İlgili Haberler