Meral Akşener: Yüreğin yetiyorsa İncirlik'i kapatırsın

Meral Akşener: Yüreğin yetiyorsa İncirlik'i kapatırsın
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Altındağ ve Keçiören İlçe Başkanlığı binalarının açılışını gerçekleştirdi. Yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrıda bulunan Akşener, "Yüreğin yetiyorsa İncirlik'i kapatırsın" dedi.

Bünyamin Öztürk / ANKARA

Fotoğraflar: Alp Eren Kaya

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara Altındağ ve Keçiören İlçe Teşkilat binalarının açılışını gerçekleştirdi.

Akşener, Altındağ'da Cumhurbaşkanlığı vaatlerini açıkladı.

Akşener, "Devlete ait bütün uçakları satacağız. Külliye'de 1150 oda olduğu söyleniyor. Türkiye'nin bilim merkezi yapacağız inşallah. Kendi evimde oturacağım. Cumhurbaşkanlığı süresi içinde bir kuruşluk mal mülk almayacağımı sizlere garanti olarak, söz olarak vereceğim. Maaşın günlük giderlerin dışında kalanı hesaplayarak 5 yıl boyunca kız ve erkek öğrencileri okutacağım" dedi.

İYİ Parti'nin cesur insanların omuz verdiği güç verdiği bir cesurlar hareketi olduğunu söyleyen Akşener şunları kaydetti:

"İslamiyet'in içi değerleri bizi biz yapan o inancımızın özellikle kul hakkına yönelik ahlaki değerlerinin tümünün içinin boşaltıldığı, hırsızlıklar için bu 'Bir rüşvet değil bu hediyedir'denilen sözde alimlerden alınan fetvalarla bir Türkiye ile karşı karşıyayız. Kadınlar bunu fark etti. Dün Refah Partisi'ni ve AKP'yi nasıl kadınlar iktidara getirdiyse bugün de İYİ Parti'yi kadınlar oluşturuyor. İYİ Parti cesurlar ve kadınlar hareketidir. İYİ Parti'yi kadınlar iktidara getirecek. Ahlak, kul hakkı, liyakat gündemimizden gitmiş, halen 'senden mi benden mi'denilen bir bakış açısıyla hala gençlerimiz umutsuzluk içinde. Gençler umutsuz, mutsuz Türkiye'den kaçmak istiyor. İYİ Parti bu genlerin umutsuzluğunun, mutsuzluğunun, bu ülkeden soğumasının önüne geçecek, gençlerin iş bulmasını sağlayacak. Gençlerin Türkiye hakkında düşünmesinin, proje üretmesinin yollarını açacak bir iradenin şekillendirdiği bir siyasi partidir. Ve onun için ilk seçimde iddia ediyorum, İYİ Parti iktidar olacak, Cumhurbaşkanlığı da İYİ Parti'nin olacaktır."

"Buradan ilan ediyorum. Allah nasip edecek, siz teveccüh göstereceksiniz, biz cumhurbaşkanlığını alacağız" diyen Akşener, şöyle devam etti: "Devlete ait bütün uçakları satacağız. Siz açken, çocuklarınız işsizken bakanı, cumhurbaşkanı kim varsa tarifeli uçakla uçacak. Lüks kısımda uçacaksa üstünü kendi cebinden vererek uçacak. Külliye'de 1150 oda olduğu söyleniyor. Türkiye'nin bilim merkezi yapacağız inşallah. Kendi evimde oturacağım. Ankara'da 2 oda 1 salon kiralık bir evde oturuyorum, İstanbul'da küçük bir evde oturuyorum, malımı mülkümü ilan edeceğim, yeğenlerimin çoluğumun çocuğumun malını da ilan edeceğim. Ve cumhurbaşkanlığı süresi içinde bir kuruşluk mal mülk almayacağımı, sizlere garanti olarak söz olarak vereceğim. Bir kamyon maaş alınıyor cumhurbaşkanlığında, örtülü ödenek diye bir kavramı kullanmayacağım. Onlar sizin vergileriniz ama bir şey daha yapacağım, o kadar bol maaşın günlük giderlerin dışında kalanı hesaplayarak 5 yıl boyunca kız ve erkek öğrencileri okutacağım. Ancak siz örnek olursanız bürokrat ona uyar. Siz örnek olursanız belediye başkanı ona uyar."

"VIZ GELİR TIRIS GİDER"

Tutturmuşlar 'ittifak yapılıyor'. Milli yerli karşı taraf da gayri milli. Soru bir, BOP Eş Başkanlığı'nı bıraktın mı? Kardeşim sen neyin altına imza attın? Bu arkadaş yerli ve milli buna karşılık bu heyet gayri milli. Hadi ordan be. Açılım sürecinde Sayın Bahçeli ile Erdoğan milliyetçilik üzerinden birbirlerine 'şerefsiz'diyorlar karşı karşıya geliyorlar, arkasından daha ilginç bir şey oluyor. Ankara Milletvekili Aydın Ünal bir yazı yazıyor, 'Sayın Bahçeli salyaları ağzından akarak bağırıp çağırıyor ama onları kendisine yalatacağız'diyor ve gelinen nokta yerli ve milli öbür tarafta da sizler ve bizler gayri milli. Hadi ordan. Türkiye'yi iç siyasette kazanabilmek için Türkiye'nin kurban edilmesine izin vermeyeceğiz. 24 saat İYİ Parti ile oturup İYİ Parti ile kalkıyorlar. Anladığım kadarıyla Sayın Erdoğan, Sayın Bahçeli'yi ve Sayın Doğu Perinçek'i görevlendirmiş. İYİ Parti'ye ok atma onunla yatıp kalkma görevi ikisinin. Ama muhteremler bilin ki, bu tür taktikler vız gelir tırıs gider. Açık açık söylüyorum; Türkiye'nin iç politikasında kazanmak için kurulan dümenlerin farkındayım. Bu ülkeyi aldatılmaya müsait bir aklın yönetmesi mümkün değildir. Bu arkadaşlar ya çok saf ya da başka bir şey var. İYİ Parti olarak söz veriyoruz, aldatmayacağız, aldatılmayacağız.

"ÖNCE İNCİRLİK'İ KAPAT"

Afrin'le oturup Afrin'le kalkıyoruz. Afrin'e bir müdahale yapıldığı taktirde elbette devletimizin yanında olacağız. Ama geçmişi hatırlamadan bugünü anlayamayız. Gittin oturdun Astana'da masaya, İran ve Rusya ile. Suriye; İran ve Rusya'yı çağırdı ama bizi işgalci olarak nitelendiriyor. Afrin'deki YPG ve PYD güçleri Rusya'nın kanatları altında, Fırat'ın doğu kısmındaki PYD güçleri ABD'nin kanatları altında. Afrin'e bir harekat yapmayı söylüyorsun. Ben bu ülkede İçişleri Bakanlığı yaptım, davulla zurnayla megafonla biz harekat yapacağız diye bir devlet görevlisi söyleyemez. Kuzularımızı, evlatlarımızı bile bile tuzağa göndermektir. Tedbir alınmasına müsaade etmektir. Evet, Afrin'e harekat yapmalısın. Ama Afrin'e yapacağın harekat için Rusya sana ne diyecek, millet bilmek istiyor. ABD'ye bağırıyorsun, biz sizden daha fazla bağırıyoruz. Eğer Afrin'e yapacaksan bu harekatı, İncirlik'i kapatacaksın, Malatya'yı kapatacaksın. Yüreğin yetiyorsa yapacaksın, ondan sonra zaten seninle masaya elin güçlü olarak otururlar. Ama başka bir dümen döndürüyorsan bu anaların doğurduğu çocuklar üzerinden iç politikada bir dümen döndürüyorsan, daha evvel yaptın çünkü şimdi bir öneride bulunacağım. Paralı askerlik yapmış meşhur siyasetçilerin tümünün oğullarının ön safta bulunmasını öneriyorum. Kendi evlatlarınızı parayla askerlik yaptıracaksınız, gariban kadınların doğurduğu çocuklar üzerinden kabadayılık yapacaksınız. Hadi ordan. Bütün siyasi partilerde varsa, İYİ Parti'de hangi siyasetçi parayla çocuğuna askerlik yaptırmışsa bunların 40 yaşını geçmemiş çocuklarının tamamının askere alınmasını, Afrin operasyonunda başrolde olmalarını talep ediyorum.

KEÇİÖREN

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Ankara Keçiören İlçe Başkanlığı binasının açılışında konuştu.

Gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulunan, Akşener, FETÖ'nün 2017 yılının Kasım ayına kadar sınav sorularını çalabildiğini ve bunun savcılar tarafından tespit edildiğini söyledi.

Akşener, Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde Saray'ı ilim yuvası yapacağını ifade etti.

Meral Akşener'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

"Bu OHAL 15 Temmuz hain darbe teşebbüsü sebebiyle ilan edildi. O dönemde doğruydu ve darbeyle mücadele için, hızlı kararlar alınabilmesi için ilan edildi. Herkes onun arkasında durdu. Kardeşim 1.5 sene oldu. KHK içinde yer alan kar lastiğinin darbe teşebbüsü ile ne alakası var? 

"ANAYASAL BİR SUÇ İŞLENMEKTEDİR"

Sayın Erdoğan anayasa suçu işlemektedir. Çünkü referandumda  'evet' çıktı ve bu referandumun sonuçları 2019 Kasımında yapılacak olan seçimle beraber uygulamaya geçecekken, biz 1.5 yıldır darbeyi de fırsat bilerek bu partili cumhurbaşkanlığı meselesini birebir uygulayan bir Türkiye'yiz. Bu anayasal bir suçtur.

aek_9405.jpg

"FETÖ'CÜLER 2017'YE KADAR HALA SINAV SORULARINA ULAŞABİLİYORDU"  

FETÖ'yle barışamadılar. Biliyorsunuz ulaklar gitti, uzlaşamadılar. Sonra 'Allah'ım ve milletim beni affetsin' dedi. Allah'ım affeder mi onu o bilir ama milletim affetmeyecek. Milletin affetmesi için milletin çocuklarının haklarının iade edilmesi lazım.ÖSS'de yapılan bir açıklamada kozmik odasına bakanlar kurulu kararıyla girildiğinde 2017'nin sanıyorum Kasım'ında hala FETÖ'cülerin o bilgisayardan soru çalabildiğini savcılar tespit etti. Her daim uyuyorsunuz. Her daim kandırılıyorsunuz. Fakat bedeli siz ödemiyorsunuz, bedeli millet ödüyor.

aek_9430.jpg

"İYİ PARTİ BU SORUNLARI ÇÖZECEK"

Devlet kademelerine kendi adamlarını yerleştirdin, Türkiye yönetilemez hale geldi. Türkiye ciddiyetini kaybetti. 15 Temmuz'da da milletten Allah razı olsun, Türk devletini sokaktan topladı. İYİ Parti bu milletin gerçek sorunlarını dile getirip, iktidarın bu sorunları çözmesi için uğraşacak. Hükümet bunları yapmazsa İYİ Parti iktidara gelecek ve İYİ Parti bu sorunları çözecek.

"SARAY'I İLİM YUVASI YAPACAĞIM"

Size söz veriyorum. Allah'ın izniyle İYİ Parti Cumhurbaşkanlığını alacak ve iktidar olacak. Hukukun üstünlüğünü, kayırmayı kaldıracağız bunların hepsi tamam. Ama şahıs olarak sizlere söz veriyorum; mal varlığımı açıklayacağım. Diyeceğim ki çocuğumun üzerinde olan da dahil, bütün bu Cumhurbaşkanı seçildikten sonraki sürede bir tane araba, ev, kıl, yün, tığ almayacağım. Saray'ı bir ilim yuvası yapacağım. Bütün uşakları satacağım, gençlere iş imkanı açacağım."

aek_9677.jpg

ADLİYEDEN ÇIKIP AÇILIŞA GELDİ

'Tokat ve Konya'da silahlı eğitim kampları bulunduğu' iddiasına ilişkin bilgisine başvurulmak üzere Ankara Adliyesi'ne davet edilen Akşener, avukatı ile birlikte geldi.

Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu'ndan sorumlu Başsavcıvekili Ramazan Dinç ile görüşen Akşener, yaklaşık 1.5 saat süren görüşmenin ardından adliyeden ayrıldı.

aek_9734.jpg

Akşener'in ardından İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ da Tokat ve Konya'da silahlı eğitim kampları kurulduğuna yönelik duyum iddialarıyla ilgili, "Ne yazık ki elimizde çok endişe verici bilgiler var" demişti.

Partisinin ilçe başkanlığı açılışına geç kaldığı için özür dileyen Akşener, "Biraz geç kaldım ben, sabahtan Ankara Adliyesi'ne gittim. Silahlı eğitim hikayesiyle ilgili bilgime başvuruldu. Dolayısıyla orada biraz zaman geçti. Sonra geldim, trafiğe takıldık. Hayatımda ilk defa yarım saat bir yere geç kaldım. Sizlerden özür diliyorum" ifadelerini kullandı. 

İlgili Haberler