Akşener'den çarpıcı iddia: Birileri KPSS için devletle anlaştı

Akşener'den çarpıcı iddia: Birileri KPSS için devletle anlaştı
MHP Genel Başkan adayı Akşener katıldığı canlı yayında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Akşener, birilerinin KPSS için devletle anlaştığını ve o kişilerin ballı koltuklarda oturduğunu iddia etti.

MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener, Halk TV'de yayınlanan, Can Ataklı'nın sunup yönettiği Yazı İşleri programında gündemi değerlendirdi.

Referandum ve kendisine yapılan saldıralara değinen Akşener, hükümete ve Devlet Bahçeli'ye çok sert tepki gösterdi.

İşte Akşener'in açıklamalarından öne çıkanlar:

KADINLAR ENDİŞELİ

Referandumda 'hayır' anlatmak için 29 il, 35 nokta gezdim. Dün Malatya'da yarıdan fazlası kadındı. Kadınlarda büyük bir kararlılık görüyorum. Sanırım bir özdeşleşme de oldu. O kadar ağır hakaretler yapıldı ki bana. Kadınlar çok endişeli. Çocukları, kocaları işsiz. Sosyal yardım yapılıyor fakat umutları kalmamış. 

AKP'LİLER 'OY VERİRİM AMA TEK ADAMA KARŞIYIM' DİYOR

FETÖ terör örgütüyle mücadele ediliyor, ıvır zıvır herkes alındı ama soru çalanlar hakkında hiçbir yaptırım uygulanmadı. Çünkü birileri devletle KPSS ile ilgili anlaştı ve ballı koltuklara oturdular. Kadınlar bunu sorun ediyor. AKP'li kadınlar ciddi anlamda Başkanlık sistemini istemiyor. Birçok kadın duydum 'seçim olsa yine AKP'ye oy veriririm ama tek adama karşıyım' diyor.

NENE HATUN'U, TOMRİS'İ NE YAPACAKSINIZ?

Genellikle bana yapılan saldırıların çoğu cinsiyetçi saldırılar oldu. Mesela Bolu'da eteklik attılar. Sayın Bahçeli'nin gönderdiği Balgat talimatlı bir grup yaptı bunu. Şimdi o eteklik alındı, polislerin arkasına doğru atıldı. Şimdi burada 2 şey var. Biz etnitise üzerinden insanları değerlendirmeyiz, mezhep üzerinden, cinsiyet üzerinden değerlendirmeyiz. Bizim dava arkadaşımız mısınız, Ülküdaşımız mısınız diye gruplandırırız, bunu da düşmanlık üzerinden yapmayız zaten. Şimdi burada 2 şey  var. 'Eksik etek misin sen?' algısı var. 'Eksik eteksen haddini bil' diyor.

Şimdi biz tarihimize bakarken Nene Hatunu, Tomris'i, Şerife Bacı'yı nereye koyacaksın? Şimdi nereden baksanız sorunlu bir hareket. Sayın Oğan'a, sayın Özdağ'a saldırılar yapılırken bana da eteklik atılması çok manidar.

TABANIN YÜZDE 80'İ 'HAYIR' DİYOR

MHP tabanının yüzde 80'i 'hayır'cı. Biz, sadece ben değil, 1 Kasım'dan sonra kongre talebinde bulunan 4 aday adayıyız. Kendi aramızda çok saygın bir işbirliği içinde rekabet yürüttük ve bir kongre süreci yaşandı. Bu süreçte hukuk ihlalleri, hakaretler, iftiralar inanılmaz iğrenç şeyler yaşandı. Bizim üst kurul delegelerimizi bir süre çağırdılar.  Bir kişi bile 'yeter yoruldum' demedi. Milletvekillerimiz de gereken tavrı koydular. İstanbul milletvekili ve Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Atila Kaya ve diğer Ülkü Ocakları eski Genel Başkanları da bir çalışma yürütüyor.

ARTIK İSMET İNÖNÜ'YÜ NASIL KÖTÜLEYECEKLER?

Şimdi Atatürk'e ve İsmet İnönü'ye hakaret ediyorlar. Daha ziyade İnönü'ye ediyorlar çünkü halk Atatürk'e tam bağlı ama İnönü biraz daha farklı. O yüzden İnönü üzerinden saldırıyorlar. 1947'nin Ocak ayında Demokrat Parti İnönü'ye bir nota verdi, 'ya Cumhurbaşkanı olacaksın ya Genel Başkan' dedi. Ve İsmet İnönü partiden istifa etti ve Cumhurbaşkanı olarak kaldı. Peki şimdi nasıl İsmet İnönü'yü kötüleyecek bu abiler?

İlgili Haberler