Akşener'den Çavuşoğlu'na cevap

Akşener'den Çavuşoğlu'na cevap
İYİ Parti Çankaya İlçe Başkanlığı binasının açılışı Genel Başkan Meral Akşener ve kurmaylarının katılımıyla gerçekleştirildi. Akşener, buradaki konuşmasında Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'na da cevap verdi.

Fotoğraflar: Alp Eren Kaya

Yurt içinde teşkilatlanma çalışmalarına devam eden İYİ Parti Başkent'te Altındağ, Keçiören, Mamak ve Gölbaşı'nın ardından Çankaya'da da ilçe başkanlığı binasını açtı.

Genel Başkan Meral Akşener ve kurmaylarının da katıldığı açılışa çok sayıda vatandaş ilgi gösterirken partililerin doldurduğu alanda İzmir ve 10. Yıl Marşı çalındı. Büyük bir coşkunun yaşandığı ilçe binası önünde kadınların yoğun ilgisi dikkat çekti.

Şehitler için saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Açılış konuşmasını Çankaya İlçe Başkanı Avukat Dilşat Erdil yaptı. İlçe yönetimini sahneye çağıran Erdil, İYİ Parti olarak Türkiye'nin ilk ilçe kongresini yapacaklarını duyurdu. Erdil, konuşmasının ardından Genel Başkan Meral Akşener'i kürsüye davet etti.

İYİ Parti'nin cesurlar hareketi olduğunu belirterek, sözlerine başlayan Akşener'in konuşmalarından öne çıkanlar şöyle:

"ZİYARET EDECEĞİMİZİ DUYUNCA, HASTANEDEN ÇIKARDILAR"

"Karşınıza çıkan bütün zorluklara rağmen İYİ Parti’yi Türkiye’nin gündemine bir güneş gibi doğurdunuz. O yüzden bu parti cesurlar partisidir.

Meclis'in önünde kendini yakan kardeşimizi ziyaret edelim dedik. Önce yasaklandı. Ben de ailesini göreceğim dedim. Valilik yazı yazdı bu arkadaşımızı hastaneden çıkarıldı. Sözde, İYİ Parti’yi görmemeye çalışıyorlar. Son zamanlarda 15 Temmuz hain darbe kalkışmasında sonra OHAL ilan edildi. Herkes de buna destek verdi. Çünkü hızlı kararlar almak gerekiyordu. Kardeşim 2010 referandumu sebebiyle bu FETÖ’ye siz yargıyı HSYK ve AYM’yi bunlara teslim ettiniz. O zaman “‘Hayır’ diyenler darbecidir” dendi. Ben o zaman çok çalışmıştım.

Yerli ve milli bir ittifak kuruluyormuş. Partiler ittifak yapabilir buna karışmak bize düşmez. Siz Büyük Ortadoğu Projesi’nin eş başkanı olduğunuzu açıklarken millisiniz biz gayrı milliyiz öyle mi? Sayın Bahçeli’yi de görevlendirdiler. İYİ Parti’ye laf söylesin diye.

ÇAVUŞOĞLU’NA CEVAP

"Operasyon yapılacak deniyor sınır ötesine. Bağırarak hem de. Bu ne demek 'ben kavga edeceğim abi gel bizi ayır' Biz bunları söyledik sayın Çavuşoğlu, bize cevap vermiş. Sayın Çavuşoğlu bizim söylediğimiz açık. Bir harekat yapabilir bu ülke. Siz davul-zurna ile bunu söylerseniz sonra da harekat yaparsanız düşman gördükleriniz gerekli tedbiri alır gerekli tuzakları kurar olan bizim analarımızın doğurduğu çocuklara olur. Bizim söylediğimiz tedirgin olduğumuz bu.

"KENDİ ÇOCUKLARI ASKERLİKTEN KURTULDU, BEDELLİYLE İŞLERİ BİTTİ"

Kaç zamandır bedelli askerlik çıkmıyor. Neden? Çünkü bunların bedelliyle işleri bitti. Kendi çocuklarını kurtardılar. Ben diyorum ki madem operasyona bu kadar heveslisiniz kendi çocuklarınızı gönderin, bu kadar basit. ABD sınırı 30 bin kişilik bir terör ordusu kuruyor. Siz ABD ile diplomasi ya da benzeri bir şey yapmayıp. ‘Eyy’ politikası ile iç siyaset yapıyorsunuz. Gidiyorsunuz milyar dolarlık uçak alıyorsunuz.

Bizim uçakların kalkamadığı ortaya çıktı. Çünkü hava sahasının kontrolü Rusya’daymış. Afrin'e harekat yapmak isteyen çeneyi kapatır, verir talimatı sonra da gerekliliklerini yerine getirir. Türk Cumhuriyeti dünyada iki paralık edilmiştir.

Hakikatin kötü bir yönü vardır mutlaka gün yüzüne çıkar. İşte İYİ Parti o hakikati gün yüzüne çıkaracak ve aldatılan bir ülke olmaktan çıkacağız.

"ATATÜRK'E HAKARET EDENLERİ SARAY'DA AĞIRLADILAR"

Bu kadınlar ile ilgili meselede şöyle bir düzen geldi. Önce adamın biri çıktı, Rize Belediye Başkanı 'Kürt kadınlarından ikinci bir eş alalım' dedi. Kimse bir şey demedi. Samsun’da bir başkan yardımcısı çıktı.'Başı açık kadın ya kiralıktır ya satılıktır' dedi yerinde oturmaya devam etti. Kız çocuklarının kaç yaşında evleneceği konuşuldu. Bunlara ne yapıyorsun sen diyen olmadı. Sonunda yetim Mustafa’nın anasına olmadık çamurlar atıldı. Bir sonra bir tarihçi bozuntusu Atatürk’ün evlatlık edindiği çocuklar için olmadık şeyler söyledi ve bu beyefendiler onu Saray’da ağırlardı. İşte bu yüzden İYİ Parti kadınların hareketidir. Kadınlara sahip çıkacak harekettir. İYİ Parti Türkiye’ye iyi geldi.

Akşener'in konuşmalarının ardından ilçe binası açılışı gerçekleştirildi. Açılışın ardından Akşener ve kurmayları partililerle sohbet ederek vatandaşların dertlerini dinledi. Akşener, kendisi ile fotoğraf çektirmek isteyenlerin de bu isteklerini kırmadı.

 

İlgili Haberler