Akşener'den 'İlkeler İttifakı' açıklaması

Akşener'den 'İlkeler İttifakı' açıklaması
“Anlat Hemşehrim Dertleşelim” projesi kapsamında gazetecilerle bir araya gelen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun ilkeler ittifakı açıklamasına cevap verdi.

Bünyamin Öztürk – Alp Eren Kaya / Ankara

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Anlat Hemşehrim Dertleşelim” projesi kapsamında hazırlanan parti otobüsünü tanıttı. Projenin detaylarını açıklayan Akşener, “Anlat Hemşehrim Dertleşelim” amacıyla bir otobüs yaptırdık. Şimdi Fethiye’ye gidiyor arkadaşlar. Vatandaşlarımızı dinleyecekler biz de çözüme yönelik projeler geliştireceğiz” dedi.

İYİ Parti olarak vatandaşın ayağına gideceklerini ifade eden İYİ Parti lideri Akşener, şunları kaydetti:

“Partimizin kurulma aşamasında ‘kuramaz’ dediler. Biz de kurduk. Şimdi ‘bunlara her yol kapalı’ deniyor. Madem her yol her mecra kapalı, o zaman biz de milletimizin ayağına gideriz dedik. Arkadaşlarımız Sayın Müsavat Dervişoğlu ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Osman Ertürk Özel başkanlığında bir proje ortaya koydu.“

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Akşener, “MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli muhalefeti ittifak ve koalisyonu bilmemekle suçladı. Cümbüş diye bir isim önerisinde bulundu. Bu konuda değerlendirmeleriniz nedir” şeklindeki soruya, “Sayın Bahçeli habire insanlara neler yapmaları gerektiğini söyler de kendisi eylemsiz Doçent olarak hayata devam eder. Siyasi partiler kendi aralarında elbette bir ittifak yapabilirler bu ittifak konusunda asla bugüne kadar saygısız bir söz söylemedik. Dolayısıyla onların iradesidir saygı duymak gerekir. Arkasında kendilerini milli, bizleri gayri milli, küreselci, hatta yavaş yavaş hainliğe giden bir tanımlama yapıldı. Onun arkasından kendileri uyum yasası getirdiler ki evlere şenlik” şeklinde cevap verdi.

 

1946 SEÇİMLERİNDEN DAHA ZOR ŞARTLARDA SEÇİME GİDECEĞİZ

AKP ve MHP’nin TBMM’ye sunduğu ittifak düzenlemesinin Türkiye’yi 1946’nın gerisine götürdüğüne vurgu yapan Meral Akşener, “1946 seçimlerinden daha zor şartlarda bir seçime gideceğiz” diye konuştu. Akşener, şunları kaydetti:

“Ben Sayın Erdoğan’ın, rahmetli İnönü’ye karşı derin bir kızgınlık içinde olduğunu düşünüyordum. Ama çok imreniyormuş, hafif bir kıskançlığı varmış. Rol model olarak almış. Uyum yasaları ile birlikte1946’nın gerisine gittik. İtirazlarımız var. Saray Koalisyonu diyen biziz. Dolayısıyla bozulmaları haktır. 16 Nisan Referandumunda, ‘Koalisyon dönemi bitecek, istikrar gelecek, her şey hızlı hızlı olacak’ diye vaatte bulunmuşlardı. Şimdi bir nevi koalisyon ve 5 yıl süreceği iddia ediliyor. Biz kendilerine hayırlı olsun diyoruz. “

basliksiz-1-113.jpg

“SAYIN BAHÇELİ SARAY’IN MEMURU KONUMUNDA”

AKP ve MHP arasında ittifakı, İYİ Parti’nin “Saray Koalisyonu” olarak tanımladığını aktaran Akşener, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Onlar bir bütün sistem kurabilirler. Korkabilirler. Sayın Erdoğan’ın seçilemeyeceği için bir endişesi olabilir. Bu yaptıkları haktır itirazımız yok. Ama bulundukları yerden bizleri tanımlamaları en hafif deyimiyle saygısızlıktır. Sayın Bahçeli’yi siyasi olarak muhatap alamayız artık. Çünkü Saray’ın memuru konumunda. O bizlere vurmak için görevli. Böyle bir ittifak gerçekleşse hepsi deve keser. Ben de arkadaşları masrafa sokmak istemiyorum. İYİ Parti’nin Cumhurbaşkanı adayı arkadaşlarımız tarafından belirlenmiştir. Adı Meral Akşener’dir. 100 bin imza ile yola çıkacağımızı ve milletvekilliğine aday olmayacağımı ilan ettik. Bütün bunlar bir meydan okumadır. Kazanacağımıza olan inancın tezahürüdür. Halep oradaysa aşrın buradadır. Biz o kadar açık, net ve şeffafız. Bu sefer dedikleri olmayacak. “

İLKELER İTTİFAKI AÇIKLAMASI

“Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun, ‘ilkeler ittifakı olabilir’ sözleri var. Siz buna nasıl bakarsanız?” sorusuna yönelik ise Akşener, şöyle konuştu:

“Bu Sayın Temel Karamollaoğlu’nun önerisi. Biz referandumda tek adam sistemine karşı çıkan insanlar olarak bir şey söyledik. Güçlü bir parlamenter sistemin Türkiye için, demokrasi için çok daha hayırlı olduğunu iddia ettik. Partili Cumhurbaşkanının Türkiye’yi gerçekten zora sokacağını söyledik. Nitekim ortaya çıktı. OHAL hala bitmiyor. Sayın Karamollaoğlu şöyle öneride bulundu; ‘Madem parlamenter sisteme geçileceğini ilan ettik. Bunun hukuki ilkelerini, yani bir anayasa taslağını vatandaşın karşısına getirmemiz lazım.’ Partiler arası ittifaktan bahsetmiyor. İlkeler dediği budur. Demokrasinin tam ve kâmil uygulanabilmesi için gereken kurallar, ilkelerdir. Bunların üzerinde uzlaşılabilinir mi? diye bir çalışma. Dolayısıyla buna elbette hayır deme imkânımız yok. Ama bunun anlamı bir ittifak söz konusu değil. Çünkü ben şeffaf bir insan olarak açık açık söylemiştim. Bir arzu bir istek olarak, Saadet Partisi ve Demokrat Parti ile ittifak yapmayı çok isterim demiştim. Bu benim kendi görüşüm. Bunu Sayın Karamollaoğlu’na da söyledim. Ama onlar bir aday çıkarmayı istiyor. Bu da çok olumlu bir şeydir. Ne kadar çok aday o kadar şenlik olacak göreceksiniz.”

Parti otobüsünü İYİ Parti Genel Merkezi önünden yolcu eden Genel Başkan Meral Akşener’e, Mahalli İdarelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Musavat Dervişoğlu, Gençlik Kolları Genel Başkanı Osman Ertürk Özel, parti kurucuları ve Genel İdare Kurulu Üyeleri de eşlik etti. 3 etap halinde Türkiye’nin birçok bölgesini ziyaret edecek otobüsün ardından Meral Akşener, su döktü.

basliksiz-1-112.jpg

İlgili Haberler